Konspirační teorie o Adolfu Hitlerovi – co se o něm říká a čemu máme věřit?

Smrt jedné z nejnenáviděnějších postav historie halí řada tajemství. Pusťme se do zábavných spekulací o tom, jak zrůdný diktátor dožil svůj život úplně jinak, než nás učili.

Počátky konspirací

Pěkně popořadě. Podle všeobecně přijímané teorie se Adolf Hitler zastřelil 30. dubna 1945, krátce před definitivní porážkou ve válce. Sebevraždu spáchal ve svém berlínském bunkru společně s manželkou Evou Braunovou, která spolkla kyanid. Na základě jeho rozkazů byla jejich těla polita benzínem a spálena, takže se našly pouze jejich ostatky. A bylo jasné, že o konspirační teorie nebude nouze.

Zatímco Spojenci (tedy USA a západní Evropa) považovali Hitlerovu smrt za uzavřenou záležitost, Sověti chtěli s informací manipulovat podle svých cílů. Několik let po válce proto tvrdili, že Hitler žije a západní státy ho ukrývají. A to i přes docela věrohodné důkazy, jako zbytky zubů mezi nalezenými ostatky, jež korespondovaly s vůdcovými dentálními záznamy.

Zaslíbená Jižní Amerika

Když konspirace, tak se zapojením zemí třetího světa. Proto byla jako možné místo Hitlerova poválečného pobytu často zmiňována Argentina. Spekulovalo se o napojení nacistických pohlavárů na tamějšího generála a pozdějšího prezidenta Juana Peróna, který mohl Hitlerovi poskytnout možnost útěku z Evropy do Argentiny, stejně jako později třeba Adolfu Eichmannovi či Josefu Mengelemu. Samozřejmě neexistují důkazy o tom, že by Hitler s Evou Braunovou dožili v Argentině, na druhou stranu ovšem není dostatek nevyvratitelných důkazů ani o jeho skonu v berlínském bunkru, takže pro konspirátory se jedná o ideální situaci.

Parťák do nepohody

Konspirační teorie přiživila i existence Gustava Welera, hlavního Hitlerova dvojníka. Podle některých názorů se totiž v Berlíně nenašlo tělo Hitlera, nýbrž právě Welera, kterého objevili příslušníci sovětské armády. Sověti se s jeho mrtvolou fotili a natáčeli, jak můžete vidět ve videu. Ale aby těch spiknutí nebylo málo, tak před dvaceti lety se ukázalo, že tělo nepatřilo Hitlerovi ani Welerovi a že Welera po válce našly a vyslýchaly spojenecké jednotky. Takže ani jeho osud není přesně znám.

Žádná teorie není dost šílená!

Chcete slyšet opravdové úlety? Držte si klobouky, máme v záloze i pár teorií, nad kterými opravdu zůstává rozum stát, přestože byly prezentovány historiky ve zdánlivě odborných publikacích!

  • Po útěku do Argentiny se Hitler usadil v malém městečku v Paraguayi, změnil si jméno na Adolf Leipzig, oženil se s místní dívkou a pátral po zakopaném pokladu na základě mapy, kterou dostal od Vatikánu.
  • Ke konci války Hitler utekl do Španělska, kde dožil v pevnosti pod patronací španělského diktátora Franca.
  • Hitler byl celou dobu britským tajným agentem, kterému vymyli mozek ilumináti, a nakonec byl zabit jiným agentem. Uf.
  • Hitler utekl do Ekvádoru, kde se stal známým sběratelem umění pod jménem Otec Crespi. Zemřel v roce 1993.

Věříte podobným teoriím? Která je vaše oblíbená? Napište nám pod článek!

Autor: Rimsy

Mohlo by vás zajímat:

Koncentrační tábory v USA? Cože?!

Lída Baarová, jak naštvala Hitlera? Fakt dobrý!