Konec značky Kiki a Maki? Velká chyba!

Více než týden je spolupráce Kristýny Kolocové s Markétou Slukovou minulostí. Pachuť rozchodu se však českým beach volleyballem vznáší nadále a není se čemu divit. Konec značky Kiki a Maki je nepochopitelný jak po sportovní, tak i po finanční stránce. Proč?

Olympiáda v Riu? Jen těžko

Páté místo z olympijského Londýna zůstane s vysokou pravděpodobností osamoceným zábleskem a vrcholem desetileté spolupráce hvězdného páru Kiki a Maki. S koncem páru je pryč i jeho pracně vybudované postavení v žebříčku FIVB. Obě úspěšné olympioničky tak v lepším případě čeká drápání zpět na vrchol v podobě olympijské kvalifikace. V případě Markéty Slukové je jasno – její novou partnerkou je Babora Hermannová. Kristýna Kolocová novou partnerku zatím ani nemá.  ČR v této chvíli patří 18. místo v rakingu FIVB a velmi pravděpodobně se bude zhoršovat. Aby také ne. Sebelepší dvojice se zkrátka musí nejprve sehrát, aby mohla předvádět podobné výměny, jako Sluková s Kolocovou v přiloženém videu.

Sehnat sponzory nebude jen tak

Kiki & Maki nebyla jen značka sportovní, ale také obchodní. Značka, ve které se snoubil sportovní um s ženskou krásou. Značka, na kterou velcí sponzoři velmi dobře slyšeli. S jejím koncem vyvstává pro obě její protagonistky zásadní problém. O svou krásu samozřejmě rozchodem ženy nepřišly, ale sponzoři si velmi dobře rozmyslí, zda investovat své prostředky do dvojice, jejíž sportovní hodnota bude velmi nejasná.  A zatímco Kiki & Maki měly za zády široké portfolio silných sponzorů typu Red bull nebo Adidas, každá zvlášť budou muset začínat takřka od znova!

Ženský beachvolejbal v troskách

Celý rozchod je o to horší zprávou pro český volejbal, že nová spoluhráčka Slukové, Barbora Hermannová, tvořila dosud druhý reprezentační pár společně s Martinou Bonnerovou. Místo dvou reprezentačních párů má tak český ženský beachvolejbal pouze jeden (spojení Kolocové s Bonnerovou je vzhledem k jejich vzrůstu vysoce nepravděpodobné), u kterého lze navíc jen velmi těžko odhadnout, jak se mu bude dařit. Rakouský trenér skončivší dvojice a zároveň i trenér české reprezentace, Simon Nausch, má tak o zábavu postaráno. A nutno podotknout, že hlavně svou „zásluhou“. Koneckonců jeho vztah se Slukovou trvá. Což se o páru Kiki a Maki již říci nedá!

České sportovní rozchody nedávné minulosti

Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková – úspěšný deblový pár tenistek se rozpadl v roce 2013 za velmi podobných okolností jako  Kolocová se Slukovou. Po půl roce Hlaváčková (iniciátorka rozchodu) označila odchod od Hradecké za chybu. V letošní sezoně se tak pár vrátil k osvědčené spolupráci.

Šárka Strachová (Záhrobská), Petr Záhrobský – Lyžařka a trenér, dcera a otec. První spojení přestalo fungovat v roce 2009. Od stejného roku chladnou i vztahy rodinné, které vyústily až v soudní spor. Usmíření je v případě této dvojice v nedohlednu.

Autor: Amon Surtur

Mohlo by vás zajímat:

Leoš Mareš má novou přítelkyni. Jaká je?