Komentář týdne. 6 událostí, které spojuje smrt

Ukradená data z megalomanské seznamky, Pendolino v troskách, David Rath na kolenou, nebezpečný Jeep Cherokee a nejstarší korán světa, který se (překvapivě) našel v Británii. A taky rozchod Kiki a Maki…Tento týden se toho stalo opravdu hodně! Zrekapitulujte si s námi největší události!

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

Privátní tužby v rukou nepovolaných

Kam se hrabou české seznamky! Ten největší mezinárodní seznamovací server s názvem Ashley Madison, na který lezou ti, kdo hledají povyražení i přes svůj partnerský či manželský status, se momentálně klepou hrůzou.

Hackeři se totiž nabourali do systému a „půjčili“ si osobní údaje 37 milionů zaregistrovaných členů. Data obsahují skutečná jména, čísla kreditních karet, bydliště nebo třeba nahé fotky. Průser? Slabé slovo! Motiv? Tipněte si na hit.

Vypadá to na někoho od konkurence, protože počítačoví piráti vyhrožují, že když seznamka neukončí svůj provoz, všechny údaje se dostanou na veřejnost. V každém případě, jestli patříte ke členům tohoto evidentně špatně zabezpečeného portálu, není vám co závidět. Snad se váš zadek neobjeví na nějakém z erotických webů a snad se vaše manželka nedozví o té služební cestě před půl rokem. Ale na druhou stranu, můžete být rádi, že ještě nějaká byla. Jen si představte, že jedete na jednání vlakem a najednou uslyšíte ránu…

Drážní neštěstí, o kterém mluví celé Česko

Ve středu 22. července v 7.43 hodin se na železničním přejezdu ve Studénce na Novojičínsku vlak Pendolino jedoucí z Bohumína do Františkových Lázní srazil s polským kamiónem. Nehoda si vyžádala tři oběti a několik zraněných.

České dráhy vyčíslily škodu na 160 milionů korun. Tu budou vymáhat právě po řidiči náklaďáku, který je zářným příkladem toho, jak vypadá nefalšovaná a nejhorší verze dnu nazvaného blbec. Laskavě si tedy nestěžujte na to, co právě řešíte v práci, protože tomuhle se nic nevyrovná, i když třeba takový Rath si to myslí.

První rozsudky pro Davida Ratha

Bývalý středočeský hejtman a poslanec „Davča od Rathů“ se konečně dočkal. Soud ho před pár dny za korupci nepravomocně poslal do vězení a uložil mu propadnutí více než 21 milionů korun.

Peníze pochopitelně poputují do státní pokladny, což exhejtman rozdýchává sice těžce, ale s vědomím, že holý zadek stejně nemá. Ještě pořád figuruje jako vlastník nemovitostí, takže až se dostane ven, může další plány výdělečné střádat v pohodlí nějaké vilky nebo bytu – ne na prvním trámu, který s lanem v ruce potká. Ale upřímně? Kdyby se radši zabýval užitečnějšími věcmi. Jako třeba tím, proč jdou některé káry ovládat na dálku.

Bezpečnostní chyby Jeepu Cherokee

Máte vozidlo se systémem Uconnect? Pak buďte na pozoru. Test dvou expertů, konkrétně Charlieho Millera a Chrise Valaska, prokázal, že s trochou šikovnosti vás vlastní auto s klidem může zabít, aniž byste na tom jako řidič měli nějaký podíl.

Tihle dva cápci se totiž během experimentu dostali do multimediálního systému i k řídicím jednotkám (stačila jim k tomu IP adresa, přes kterou bylo auto napojeno na internet), takže na dálku mohli ovládat všechny funkce auta. Zmiňovaný systém Uconnect používají automobily Fiat Chrysler, tak jen abyste to věděli… Koncern FCA o situaci ví. Teď jen záleží, co s tím udělá. Jestli zvolí cestu modlitby, tak pro něj máme extra horký tip.

Muslimská stopa v královnině revíru

Kdo by to byl řekl? Na britské Birminghamské univerzitě našli korán z doby krátce po Mohamedově smrti. Rukopis je starý 1370 let a pochází z raného období islámu. Člověk by řekl, že zrovna tato informace Brity moc nepotěší, ale vypadá to přesně obráceně. Jsou nadšeni!

Profesor islámu a křesťanství David Thomas pro stanici BBC sdělil, že autor tohoto rukopisu mohl pravděpodobně znát samotného Proroka. No tvl., k čemu je tahle informace dobrá? Kdyby se radši všechny ty bedny přes islám začaly starat o to, co bude dál. Vždyť všichni víme, jak to dneska se stoupenci koránu vypadá… Sogoma a gomora. Mimochodem, nenazývá se takovou malou smrtí i rozchod?

Nečekané odloučení sexy krásek

Beachvolejbalové krásky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková, kterým celá republika přezdívá Kiki a Maki, spolu končí. Prý kvůli neshodám ve finanční oblasti. Mistrovství Evropy, na které se původně chystaly, je tedy pasé. A my máme po parádě. Povolené pokoukáníčko u českého sportu nám skončilo.

Tak hodně štěstí aspoň v práci a koule na vzduchu, hoši!

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Komentář týdne: Tryzna za šéfa Nintenda a další

Co všechno se stalo v našich končinách?