KONEC VÝMĚN V NHL! DRES MĚNILO I 8 ČECHŮ!

V pondělí vypršely přestupy v NHL. Koho z našich se týkaly? Dozvíte se v našem přehledu!

Jaromír Jágr

Z trápícího se New Jersey odešel Jágr překvapivě na slunnou Floridu. V dresu místních Panthers se zřejmě podívá do play off. Svým premiérovým gólem v jejich dresu již stačil vyrovnat na pátém místě historických tabulek střelců legendárního Phila Esposita! Jak, na to se podívejte ve videu!

Jiří Sekáč

Mladý útočník hraje svou první sezonu v NHL a hned zažil svůj první trade. Jeho zaměstnavatelem je nově místo Montrealu Anaheim. Oba týmy míří letos vysoko, takže Sekáč se tak jako tak může těšit do play off.

Jiří Fleischmann

Na několik hodin byl Jágrovým spoluhráčem, ale nakonec se v jednom dresu bude prát se Sekáčem za Anaheim Ducks. Fleischmann si po Washingtonu, Coloradu a Floridě zahraje ve čtvrtém týmu za 10 let.

Jiří Tlustý

Po štacích v kanadském Torontu a americké Carolině se kladenský odchovanec vrací do země javorového listu. Jeho novým působištěm jsou Winnipeg Jets. Pro Tlustého je výměna výhrou. Carolina svůj letošní boj o play off už vzdala. Winnipeg se oproti tomu hřeje na 4. místě Západní konference a play off jej určitě nemine.

Radko Gudas

Řízný bek je v rekonvalescenci po operaci kolene a do letošního ročníku NHL už nezasáhne. To ale nebránilo Philadelphii, aby jej získala z Tampy Bay za dvě volby v letošním draftu. Gudas se tak v jednom dresu potká s krajanem Jakubem Voráčkem.

Zbyněk Michálek

Vážně to s útokem na Stanley cup myslí aktuálně druhý tým Západní konference, St. Louis Blues. Důkazem budiž angažování elitního českého beka Zbyňka Michálka z Arizony. Ten se tak po dvou angažmá u Coyotes a po jednom v Pittsburgu a Minnesotě tentokrát představí v dresu Bluesmanů.

Marek Židlický

Stejně jako reprezentační kolega Zbyněk změnil v poslední den přestupů působiště i Marek Židlický. Po Jágrovi opustil New Jersey i on a jeho novým působištěm je ambiciozní Detroit Red Wings. V jejich dresu se potká mimo jiné s dvěma krajany. Obráncem Jakubem Kindlem, a gólmanem Petrem Mrázkem. I Židlický již před Red Wings oblékal dresy tří jiných klubů – Nashville, Minnesota a New Jersey.

Michal Neuvirth

Podruhé během dvou let mění své působiště překvapivě i gólman Michal Neuvirth. Ani šňůra pěti výher v posledních zápasech nepřesvědčila vedení Buffala, že si má Neuvirtha ponechat. Ten ale nemusí smutnit. Jeho novým působištěm jsou totiž New York Islanders. A ti se staví jak do zástupu těch, kteří se letos do play off nejen podívají, ale zároveň v něm chtějí jít hodně daleko.

Zaujalo vás ještě něco?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nevyjasněná úmrtí hvězd. Co se stalo?

MANNY PACQUIAO v.s. FLOYD MAYWEATHER: Zápas, který  nemá obdoby!