JAROMÍR JÁGR MOŽNÁ (ZASE) ZMĚNÍ PŮSOBIŠTĚ!

Jaromír Jágr je zřejmě k mání. Jeho New Jersey Devils marně honí postupovou příčku do play off a tak se o hvězdného útočníka zajímá hned několik supů, kterým již play off neunikne. O koho jde?

Deja vu

Jágr tuhle situaci velmi dobře zná. Výlukovou sezonu 2012/2013 odstartoval v dresu Dallas Stars (a ocitl se tak poprvé v zámořské kariéře v týmu Západní konference), ale dokončil ji v dresu jednoho z týmů Original Six (tedy zakládající šestice klubů NHL), Boston Bruins. Jelikož letošní výkony New Jersey jsou prachbídné, je dost pravděpodobné, že jej letos stihne podobný osud. První zájemci už se hlásí.

Pittsburgh Penguins

To by byl příběh hodný NHL. Tým ve kterém Jágr vyrostl po boku legendárního Maria Lemieux a za 11 odehraných sezon s ním získal 2 Stanley Cupy se o svou bývalou hvězdu intenzivně zajímá. Představa Jágrovy souhry se současnými hvězdami týmu Sidney Crosbym nebo Jevgenijem Malkinem musí být pro fanoušky Pens víc než lákavá.

New York Islanders

Od dob poslední výhry Islanders ve Stanley Cupu už Long Island omylo hodně vody. Ostrované na další pohár čekají už 32 let. Letošní tým si však vede nad očekávání dobře a je tedy dost možné, že se od něj v play off  dočkáme mnohého. Logicky bude chtít klub před play off  posílit. A Jágr by se návratu do oblíbeného New Yorku, kde prožil 3,5 sezony v týmu Rangers, jistě nebránil.

Další

Zájemců o Jágrovi služby se může objevit jistě více. Velké ambice neskrývá slavný Montreal Canadiens, kde by mohlo dojít na zajímavou spolupráci s ikonou klubu a kladenským (stejně jako Jágr) odchovancem Tomášem Plekancem. Navíc Canadiens už o Jaromíra v minulosti usilovali. Na zkušené hráče v play off s oblibou spoléhají také Detroit Red Wings, se kterými své Stanley Cupy vyhrál i Dominik Hašek.

Do konce přestupního období v NHL chybí méně než měsíc a my budeme s napětím očekávat, na soupisce kterého klubu Jágra uvidíme na začátku března. Co myslíte, přestoupí, nebo ne?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Real Madrid šokuje!

Kličko bude obhajovat titul!