Manny Pacquiao VS. Floyd Mayweather: zápas, který nemá obdoby!

Zhruba před měsícem jsme vás informovali, že Vladimir Kličko bude obhajovat tituly v těžké váze proti Brynat Jenningsovi na sklonku dubna. Bezesporu se jedná o velkou boxerskou událost. Jak pak ale nazvat to, co se odehraje jen o pár dní později mezi Manny Pacquiaem a Floydem Mayweatherem?

Peníze

Ne, tohle opravdu nebude jen „obyčejný“ zápas o titul mistra světa welterové váhy. Ve vzduchu totiž bude viset takový balík, že se vám možná udělá zle. Mayweather a Pacquiao budou v součtu boxovat o neuvěřitelných 400 milionů dolarů. O takový balík si ještě nikdy nikdo nezaboxoval. Ani hvězdy typu Muhammad Ali, nebo Mike Tyson ne. Šílená částka je z drtivé většiny tvořena cenou televizních práv. I tak ale lístky do hlediště v Las Vegas, kde se zápas uskuteční, nebudou stát méně než 1 000 dolarů. Nejlukrativnější místa pak jistě ponesou cenovku ve stovkách tisíc dolarů. No a kdo že se to vlastně o takový ranec utká?

Manny Pacquiao

Manny Pacquiao, zdroj: Wikipedia

Manny Pacquiao, zdroj: Wikipedia

Celým jménem Emmanuel Dapidran Pacquiao, se narodil 17. prosince 1978 v Kibawe na Filipínách. Jako prvním v historii vyboxoval deset světových titulů v osmi váhových kategoriích. Díky tomu patří mezi vůbec nejbohatší sportovce světa. Jeho profesionální kariéra v ringu je ověnčena následujícími čísly: 20 let v profi ringu, 57 vítězství, 5 porážek a 2 remízy. Kromě boxu se také věnuje vrcholné politice ve své zemi. Je členem filipínské Sněmovny reprezentantů, kam byl zvolen za provincii Sarangani. Kromě politiky se také aktivně věnuje trénování filipínského profesionálního basketbalového týmu Kia Carnival (dříve Sorento), který funguje pod záštitou světoznámé jihokorejské automobilky.

Floyd Mayweather

Floyd Mayweather, zdroj: Wikipedia

Floyd Mayweather, zdroj: Wikipedia

Narodil se 24.2. 1977 v Grand Rapids v USA. Je doposud neporažený profesionální boxer s bilancí: 19 let v profi ringu, 47 vítězství, 0 porážek, 0 remíz. Desetkrát se stal mistrem světa ve čtyřech různých váhových kategoriích a aktuálně je jedním z nejslavnějších boxerů vůbec. Je nejlépe vydělávajícím sportovcem světa v uplynulém roce (a nadcházející souboj napovídá, že letos tomu nebude jinak). V loňském roce však oznámil, že rok 2015 bude jeho posledním v profesionálním ringu. K zajímavostem mimo profi ring patří, že v roce 2007 se zúčastnil americké verze TV pořadu „Když hvězdy tančí“.

Zda zvítězí filipínský politik nebo americký tanečník se rozhodne 2. května 2015 v Las Vegas! Nenechte si zápas ujít!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rocky. 5 faktů o legendě

Kličko bude obhajovt. Brzy!