Konec internetu? Již brzy!

Internet? Zapomeňte. Tak jak ho známe brzo přestane existovat. Říkáte si, co je to za blábol? Ale není. Co nás slibného čeká?

Internet budoucnosti

Chytrý telefon má dnes v podstatě každý. Mnozí mají i chytrou televizi nebo ledničku. To je ovšem jenom začátek. Chytrých věcí bude podle představitelů Google přibývat tak dramatickým způsobem, že rozšíření internetu se stane natolik masivním, že jej v podstatě přestaneme vnímat. Přestane tak existovat v podobě, ve které ho známe. Tak to alespoň předpovídá šéf společnosti Google, Eric Schmidt. O konci internetu ve stávající podobě promluvil na 45. Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu. Je přesvědčen, že naše domácnosti na nás v brzké době budou po příchodu domů interaktivně reagovat.

Lednička, co sama objedná chybějící jídlo?

Umíte si představit, že vám prádelní koš oznámí, že je třeba vyprat? Nebo že lednička sama objedná potraviny, které je třeba aktuálně doplnit? Přesně k tomuto totiž vývoj chytrých věcí směřuje. Internet bude připojen prakticky ke všem spotřebičům a zařízením, která v domácnostech běžně používáme. Prostřednictvím něj budou získávat informace, které jsou důležité pro jejich fungování. Jak by se vám zamlouvala představa, že botník vám na základě předpovědi počasí sám nabídne nejvhodnější alternativu obutí? My se na to v redakci vyloženě těšíme! Pevně věříme, že brzy dojde i na chytrý půllitr, který jednou pro vždy vyřeší problém věčné žízně.

(Ačkoli je nám všem jasné, že se s tím snoubí ruku v ruce i reklamní a marketingové tahy specializovaných firem. Takže je jasné, že čím více techniky, která monitoruje naše chování, tím více o nás ten někdo nahoře ví a sakra toho může využít pro svoje „věci“. Ale to je téma na jiný článek.)

Internet zkrátka čekají nové zítřky, jiné. Jeho provázanost se vším, co nás obklopuje bude nadále narůstat. Brzy je tak možné čekat den, kdy internet jako takový přestaneme vnímat.

Podívejte se na záznam diskuzního panelu „Budoucnost digitálního hospodářství“ na 45. Světovém ekonomickém fóru v Davosu v přiloženém videu.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejnovější japonská libůstka. Olizování klik

E-cigarety. Víc škody než užitku