Rock a Heavy Metal: velké koncerty, které nás čekají v roce 2020. Tohle bude šťavnatá sezóna!

Fanoušci opravdové muziky budou mít příští rok skutečné zně! Guns N‘ Roses, Aerosmith, KISS, Iron Maiden, Hammerfall, Korn nebo Kabát, to vše a mnohem víc je před námi v nadcházející sezóně. Jaké nás čekají rockové a metalové koncerty v roce 2020 a na které kapely se můžeme těšit? Tohle je kompletní manuál pro vás!

Koncerty v roce 2020: fanoušky rocku a heavy metalu čeká velká sezóna

Sabaton – 26.1.

Metalové koncerty v roce 2020 odstartuje švédská heavymetalová skupina, založená na přelomu tisíciletí. Sabaton přijede s koncertním turné s názvem The Great Tour 23.1. do O2 areny. V čem bude koncert mimořádný? Jako hosté vystoupí dvě další známá uskupení, smyčcová Apocalyptica a poměrně mladá kapela Amaranthe, která kombinuje prvky metalu a popové hudby, samozřejmě s krásným hlasem zpěvačky Elize Ryd.

Lindemann – 10.2.

Rammstein k nám v roce 2020 nepřijedou, ale poslední dva koncerty ukázaly, jako moc je české publikum miluje. Do O2 areny zamíří uskupení Lindemann, které založil frontman skupiny Till Lindemann a Peter Tägtgren ze deathmetalové kapely Hypocrisy. Mají na svědomí zatím dvě alba a jejich klipy se snaží pořádně šokovat. Pro náruživé fanoušky Rammstein to bude takový závdavek, jak zkrátit čekání, než přijedou příště.

Hammerfall – 12.2.

Oblíbená powermetalová kapela ze Švédska vyrazí na World Dominion Tour představit svoje aktuální nové album. Hammerfall mají ale i speciálního hosta, kterým je špičková finská kapela Battle Beast. Se svým melodickým metalem vystoupí i Serious Black. To vše v jedinečných prostorách Fóra Karlín.

Koncerty v roce 2020: fanoušky rocku a heavy metalu čeká velká sezóna

zdroj: facebook

Five Finger Death Punch / Megadeath – 14.2.

Tohle bude nářez. Tipsport Arena bude hostit opravdu mohutnou akci – zahraje „mladá“ metalová kapela Five Finger Death Punch a thrashmetalová legenda Megadeath. Jako předskokan navíc čerstvá heavymetalová senzace Bad Wolves. Jak říká hlavní hvězda, kytarista a frontman Megadeath, Dave Mustaine: „Tohle prostě musíte vidět.“

Queen Relived – 15.-16.5.

Éra Queen naživo už je pryč a podle mnohých skončila, když zemřel Freddie Mercury. Globální filmový hit Bohemian Rhapsody však ještě více přiživil chuť vidět kultovní kapelu hrát na pódiích. V O2 areně vystoupí skupina Queenie, která patří mezi nejuznávanější tribute skupiny skutečných Queen. Tento revival si tak vydobil možnost hrát ve velké aréně a ještě přidat druhý termín pro obrovský zájem. Co je na tom nejlepší? Kapela Queenie pochází z Česka.

Koncerty v roce 2020: fanoušky rocku a heavy metalu čeká velká sezóna

zdroj: facebook

Eric Clapton – 29.5.

Jeden z nejrespektovanějších hudebníků světa vůbec, posluchači milovaný Eric Clapton, se vrací do Česka, kde vystoupí v pražské O2 areně. Jeho hudební kariéra je skutečně dlouhý seznam a sám muzikant ovlivnil celé generace. Podle mnohých je to nejlepší bluesový kytarista všech dob.

Korn – 30.5.

Příznivci tvrdé muziky si určitě nenechají ujít vystoupení Korn, které uvítá Tipsport Arena Praha. Tahle banda u nás byla naposledy v roce 2017 a byla to pěkně divoká show. Jako hosté vystoupí kapela Gojira.

Koncerty v roce 2020: fanoušky rocku a heavy metalu čeká velká sezóna

zdroj: facebook

System of a Down – 16.6.

Alternativně-metalová kapela z Kalifornie byla u nás vždy velmi oblíbená. Když v roce 2006 přerušili její členové svoje vzájemné aktivity, někteří to oplakali. Už několik let ale SOAD vystupují znovu, a v roce 2020 je přivítá O2 arena.

Guns N’Roses – 19.6.

Ten samý týden se do Čech vrací i Guns N’Roses, kteří opět koncertují poté, co spolu muzikanti našli společnou řeč. Nebo dostal Axl Rose na stará kolena konečně rozum? Tak jako je čeští fanoušci milují a pražské Letiště Letňany bude určitě úplně plné.

Aerosmith – 24.6.

Další koncert na červenec 2020. Legendární kapela Aerosmith hraje už od roku 1970 a příští rok tak oslaví 50 let. Steven Tyler, Joe Perry a spol. už nejsou žádní mladíci, ale to ještě není důvod končit. Co o nich nevíte? Aerosmith jsou nejprodávanější americká rocková kapela všech dob. Přes 150 milionů nosičů celosvětově z nich dělá i jedny z nejúspěšnějších hudebních umělců vůbec. Tohle může být u nás naposledy!

Koncerty v roce 2020: fanoušky rocku a heavy metalu čeká velká sezóna

zdroj: facebook

Lenny Kravitz – 30.6.

Skvělý hudebník i showman, to je Lenny Kravitz, který umí hrát snad na všechno, co mu strčíte do ruky. Jeho hudba spojuje pop, funk, soul a tak trochu i reggae, ale pořád je to výborný rock. Naposledy u nás vystoupil v roce 2014 a v roce 2020 zahraje se svojí Here To Love TourO2 areně.

KISS – 1.7.

Končili už několikrát. Naposledy minulý rok, když u nás zahráli koncert z turné s názvem Epilogue. Byl to jen jeden z konců – teď ale legendární KISS odstartovali turné End of The Road, na jehož počátku spustili odpočet. Ten běží nonstop a k poslednímu koncertu má oznámit konec kapely. Co k tomu říct? Vadí někomu, že už to Paul Stanley hlasově nedává jako dřív? Jsou to KISS a tohle je poslední šance je vidět naživo!

Koncerty v roce 2020: fanoušky rocku a heavy metalu čeká velká sezóna

zdroj: facebook

Iron Maiden – 7.7.

Legacy of The Beast Tour u nás předvedli Iron Maiden v roce 2018, ale s přidanými termíny se vrátí i do Česka. To je dobře, protože legendární heavymetalovou kapelu čeští fanoušci milují. Frontman Bruce Dickinson je osobnost a jeden z nejlepších zpěváků v této branži, ne-li ten úplně nejlepší. Letos už u nás byl, když představoval svou knihu. S kapelou vystoupí na Sinobo Stadium. Co to je? Nový název pro Eden.

Helloween – 15.10.

Milovnící rychlého powermetalu, spojte se! Helloween u nás vystupuje pravidelně i několikrát ročně, na menších pódiích nebo v rámci Master of Rock. Pražská O2 arena, to bude ale pořádné maso. Jejich turné Pumpkins Alive slaví mimořádný úspěch, protože kapela udělala to, o čem fanoušci léta jen snili: živě vystupují navíc i dva ze zakládajících členů, Kai Hansen (frontman Gamma Ray) a Michael Kiske, který se o zpěv dělí s frontmanem Helloween, Andi Derisem. United Alive World Tour Part II představí i nové a dosud nepojmenované album.

Koncerty v roce 2020: fanoušky rocku a heavy metalu čeká velká sezóna

zdroj: facebook

Ozzy Osbourne / Judas Priest – 13.11.

Tohle je opravdový svátek heavymetalu. Do Česka se vrací legendární Ozzy Osbourne, frontman kultovních Black Sabbath. Ti už sice nehrají, ale Ozzy ještě obstojně zvládne vlastní show. Jenže to není všechno. Dvojkoncert v O2 areně zahrnuje i metalový klenot, který oslavil 50 let na scéně. Judas Priest a jejich hudba jsou definicí toho, co je heavy metal. Tohle bude skutečně monstrózní koncert s pěknou dávkou nostalgie.

Kabát – 26.11.

Na závěr něco z našich krajů. Kabát u nás jednoduše milujeme a Pepa Vojtek a spol. si svoje renomé právem zaslouží. Jejich koncerty naživo spolu s možností zazpívat všechna slova česky s kapelou dělá z Kabátů stálici mezi performery u nás. Na rok 2020 potom chystá Kabát nové album a v plánu je hrát materiál z něj i na vystoupeních. Necháme se překvapit! Show v O2 areně jejich koncerty v roce 2020 zakončí.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bruce Dickinson bloudil v Holešovicích, než odstartoval nejlepší koncert Iron Maiden za poslední roky u nás! Co všechno se událo?

Skvělá zpráva pro fanoušky AC/DC! Brian Johnson nahrál s kapelou nové album. Vrátí se s nimi i na pódia?