Kličko bude obhajovat proti Jenningsovi! Už brzy!

Všichni fanoušci boxu si v kalendáři označí 25. duben. Vladimir Kličko bude v New Yorku obhajovat mistrovské tituly organizací IBO, IBF, WBA a WBO. Vyzyvatelem bude neporažený Bryant Jennings!

Boxerský svátek

Výjimečnou podívanou bude na sklonku dubna hostit New York. O obhajobu čtyř pásů mistra světa těžké váhy bude Vladimir Kličko v USA boxovat po dlouhých sedmi letech. Dějištěm předchozích obhajob bylo nejčastěji Německo, kde se Kličko dlouhodobě připravuje v Hamburku. Do cesty se mu tentokrát postaví americký bijec Bryant Jennings, který v profi ringu dosud neokusil hořkost porážky (v amatérském pouze 4x). Pojďme si oba borce představit blíže.

Vladimir Kličko

Osmatřicetiletá žíjící legenda světového boxu! 66 zápasů, 63 výher a pouhé 3 porážky. 54 výher způsobem KO (včetně té poslední v listopadu loňského roku, kdy v 5. kole poslal k zemi Kubrata Puleva z Bulharska). Rodina Kličkova vlastní pásy pro šampiona všech významných světových boxerských organizací (držitelem titulu WBC je Vladimirův starší bratr Vitalij). Vlastníkem zbylých čtyř je od roku 2011 (kdy odebral pás organizace WBA v ostře sledovaném souboji Britu Davidu Hayovi) Vladimir. Od té doby pásy obhájil proti sedmi vyzyvatelům v řadě. Z jeho amatérské kariéry pak zaujme zlatá medaile z olympijských her v Atlantě v roce 1996 v kategorii nad 91 kg. Svou přezdívku Železná pěst nosí tento borec plným právem.

Bryant Jennings

Třicetiletý borec, který stejně jako legendární filmový Rocky Balboa žije a trénuje ve Filadelfii. V dosavadní kariéře má úchvatnou bilanci. 19 boxerů se jej až dosud pokoušelo v ringu přemoci marně. 10 z nich poslal k zemi předčasně. Od ledna 2012 je pensylvánským šampiónem těžké váhy. Od června téhož roku je držitelem titulu americké USBA ve stejné kategorii. Ten navíc ještě ten samý rok v prosinci dokázal obhájit. V loňském roce připravil první profesionální porážku v kariéře Arturu Szpylkovi, bývalému sparingpartnerovi koho? Ano, Vladimira Klička.

V dubnu nás čeká boxerská lahůdka a my věříme, že si ji stejně jako my nenecháte ujít! Let’s get ready to rumble!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Za co se ve světě dává trest smrti

Dakar skončil. Jak jsme obstáli?