Kdo ještě bere vážně Daniela Landu?

Enfant terrible českého showbyznysu, zpěvák s kontroverzní minulostí a se ztřeštěnou současností v podobě kejklíře Žita. Člověk, na kterého jen těžko zůstat bez názoru. Bere Landu dnes ještě někdo vážně?

Velekoncert v září

Na září letošního roku chystá Landa obří koncert, na kterém by rád přivítal 100 000 diváků. Jak reálná je šance, že svého cíle dosáhne už ponecháme na vašem úsudku. Přes 100 000 diváků měli u nás na svém koncertě dosud pouze Rolling Stones, U2 a Michael Jackson. Konečný počet návštěvníků zářijového koncertu může být pádnou odpovědí na to, zda Danila Landu ještě dnes bere někdo vážně. Vzhledem k Landově popularitě předpokládáme, že ani jeho definitivní zbláznění (pokud k němu již nedošlo), nezabrání tomu, aby se na koncertě sešly davy jeho fanoušků.

Pohled do historie – kapela Orlík a jak to s ní bylo

Necelé 4 roky fungování kapely Orlík stačily k tomu, aby na sobě dodnes Landa nesl stigma její tvorby. Rasistické a nenávistné texty skupiny jsou i v současnosti v oblibě u sympatizantů extrémní pravice. Není náhodou, že další všeobecně známý člen Orlíku, herec David Matásek , se od kapely v pozdějších letech distancoval. Landa takový krok nikdy neučinil a zřejmě ani neučiní.

Sólová dráha Landy

Po zániku kapely se Landa vydal na sólovou dráhu. Od prvního alba stoupala jeho hvězda strmě vzhůru a nadmíru populárním zůstává dodnes (jeho facebooková stránka má takřka 300 000 liků). Mimo řadová alba se Landa věnje také psaní muzikálů, automobilovým závodům a příležitostně herectví. Až potud vše v pořádku. Jenže…

Transformace v Žito 44

Landova legendární transformace v Žito 44 na předávání Zlatých slavíků v roce 2012 dnes již patří do výkladní skříně bizáru českého šoubyznysu (připomenout si jej můžete v našem videu). A byť dnes Landa opět vystupuje pod svým jménem, nálepku podivína, nebo dokonce blázna už se mu asi sundat nepodaří. Tím méně v momentě, kdy o to sám nestojí. Mimořádný tvůrčí talent zůstává dobrovolně ve světě kejklí, řádů, run a obřadů.

Co se stalo s žitem se dozvíte ve videu…

Tak co vy na to? Chystáte se na koncert? Napište nám do komentářů důvody, proč na koncert vyrazit, nebo naopak proč nejít.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bizarní požadavky hudebních hvězd

Lady Gaga opět šokovala svět