Designéři šílí: Věci inspirované hamburgerem

Návrháři nejrůznějších věcí se nechávají inspirovat nejen konkurencí, ale také v docela odlišných oborech. Není pak divu, že design hamburgeru má spousta hodně nečekaných produktů.

Hamburger Harley

Dva symboly Spojených států amerických, hamburger a motocykl Harley-Davidson, se propojily do neuvěřitelné kombinace. Motorkářský nadšenec Harry Sperl se v roce 1987 zavřel do dílny, aby svého harleje vyšperkoval hlávkovým salátem, rajčetem, okurkou a celou jí zabalil do bulky. Je extravagantní motohambáč mu celá léta věrně a spolehlivě slouží.

Hamburger postel

Měli jste někdy chuť stočit se do postele jako okurka do hamburgeru? Jasně, je to trochu bizarní přání či představa, ale díky hamburgerové posteli je splnitelná. Přikryjete se vrchní části housky navíc posypané seznamem a nic vám nebude chybět. Podobně uvažuje více než 26 tisíc fanoušků, které má hamburger postel na facebooku.

Hamburger Lego

Když jsme byli mladí, tak nám rodiče říkávali, abychom si nehráli s tím jídlem. Pokrmy jsou určeny ke konzumaci, na hraní jsou tu hračky. A ono jde dnes oboje v pohodě spojit – díky hamburgerovému Legu. A jak u téhle stavebnice bývá zvykem, potrpí si na detaily, takže nechybí ani hranolky a kelímek s nápojem.

Hamburger USB disk

Kam si uložit například fotky hamburger produktů nebo další osobní data? Řešením je USB flash disk a samozřejmě ve stavu a designu hamburgeru. Tahle fleška je zároveň také ideálním tipem na propagační dárek pro kšefty s rychlým občerstvením.

Hamburger dort

V tomhle případě jde o produkt, který se nejvíc podobá skutečnému hamburgeru. Jen s tím rozdílem, že není slaný, nýbrž sladký. Jedná se totiž o dort ve tvaru hamburgeru. Čokoládová pěna tu zastupuje plátek masa, kiwi si hraje na hlávkový salát a jahody umí svým červeným vzhledem skvěle imitovat rajčata. Dobrou chuť!

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Šílené hodinky, co stojí majlant

Nejluxusnější rezidence. Chtěli byste v nich bydlet?

Foto: Oddee.com