Bizarní požadavky hudebních hvězd při koncertech

Koncertní turné hvězd showbyznysu – to je vždycky velký pojízdný cirkus. Promotéři jednotlivých koncertů se kromě konvoje kamionů s nezbytnou aparaturou, světly a samotným pódiem musí postarat i o mnohdy extravagantní přání samotných interpretů.

Katty Perry

Zpěvačka požaduje, aby byla focená jen z levé strany

Bývalá hvězda dětského televizního kanálu Nickelodeon, americká zpěvačka a herečka Ariana Grande načichla hvězdnými manýry velice rychle. Je jí teprve jednadvacet let a už si diktuje požadavky jak hvězda po třicetileté kariéře. Jejich seznam je veřejně známou listinou, nad kterým kroutí hlavu manažeři a promotéři napříč hudebním průmyslem. Kdo ví, jaké komplexy si začínající star léčí (možná svou malou výšku, měří jen 153 cm), ale chce být hodně viditelná. Bohužel to má ale přesně opačný efekt. Během rozhovorů se novináři musí vyhýbat tématům kolem jejích bývalých dětských rolí nebo třeba kolem spolupráce s Justinem Bieberem. Tabu jsou také její ex-milenci. Vrcholem je pak pořizování fotografií. Ty jsou povoleny jen a pouze z levé strany. S tímhle přístupem ji dlouhá a hlavně úspěšná kariéra nečeká.

Norská black-metalová kapela chce na koncertech růžový toaleťák a kondomy s jahodovou příchutí

Syrové maso? Potoky piva a zástupy flašek s bourbonem? Zákulisní řádění metalových kapel má různé podoby, ale do zajetých kolejí drsných rockerů rozhodně nepatří norští blackmetalisté Gorgoroth. Před několika roky vyrazili na evropské turné a jejich požadavky měly hodně bizarní podobu. Tvrdí hoši ze severu si přáli, aby v jejich šatně nechybělo jídlo pro vegetariánské členy kapely, ale také extra jemné toaletní papír růžové barvy a dostatečný počet kondomů s jahodovou příchutí. Aby Gororoth předvedli aspoň něco z temné stránky, tak při jejich koncertech je na scéně umístěných 50 ovčích hlav napíchnutých na kůlech.

Ikona popu, se kterou před koncertem nesmí nikdo mluvit

Její hity pravidelně atakují nejvyšší příčky hitparád, ona sama (za výpomoci kytarového sóla Lennyho Kravitze) byla hvězdou přestávkového programu letošního Super Bowlu, každoročně nejsledovanějšího sportovního programu na světě. Řeč je samozřejmě o Katy Perry. A její hvězdná podivnost? Podle zdroje zasvěceného do zákulisí jejích koncertů, s ní před show nesmí nikdo mluvit, natož třeba žádat o vyfocení nebo autogram. Pak má prý také speciálního zaměstnance, který je zodpovědný za dokonale očištěnou zeleninu naservírovanou v její šatně. Interiér této prostorné místnosti musí obsahovat konferenční stolek, křeslo s vysokým opěradlem a na něm napsaným jejím jménem, růžový koberec a speciální francouzské lampy. Tohle všechno Katy pomůže k plnohodnotnému výkonu na jevišti.

Legendární rocková kapela chce misky plné barevných bonbónů ovšem kromě hnědých

Van Halen jsou rockovou hudební legendou. Ve smlouvě kapely, kterou podepsala na světové turné v roce 1982 byla uvedena jedna dost bizarní věc. Členové kapely si přejí mít každý plnou misku barevných bonbónů značky M&M´s, ale vyjma těch hnědé barvy! Jestliže by byl byť jeden jediný hnědý bonbón objeven, může kapele bez jakékoliv dalšího varování zrušit koncert. Zpětně po pár letech pak zpěvák kapely David Lee Roth vysvětlil tuhle absurdnost. „Byl to pro nás takový kontrolní způsob na to, jestli promotéři a manažeři opravdu pečlivě čtou technické specifikace potřebné pro hladký chod naší show a jestli je také dodržují.

Autor: Petr Lízal

Foto: Oddee.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Celebrity a jejich děti, které vypadají totožně

Celebrity, které přežily leteckou nehodu