CELEBRITY, KTERÉ PŘEŽILY LETECKOU NEHODU

Cestování letadlem patří mezi nejrychlejší a nejbezpečnější způsoby dopravy. I přesto čas od času dojde k nehodě, která může mít fatální následky. A samozřejmě se takové nebezpečné momenty nevyhýbají ani hereckým či pěveckým hvězdám. Ty, které vám představíme, měly štěstí a leteckou nehodu přežily.

Harrison Ford

Nejnovější případ tvrdého, ale šťastného přistání se datuje na letošní 5. březen a jeho hrdinou je americký herec Harrison Ford. Poruchu motoru na svém soukromém letadle, které sám pilotoval vyřešil podle leteckých odborníků a profesionálních pilotů nejlépe jak mohl. Vyhnul se zastavěným oblastem, našel nejbližší volné prostranství a pokusil se o přistání. Ve Fordově případě šlo o golfové hřiště v kalifornském Venice. Z jeho letadla zbyla jen halda šrotu, ale dvaasedmdesátiletý herec vyvázl jen s malými a život neohrožujícími zraněními.

Bono Vox

V roce 2014 prožil nepříjemné chvilky ve vzduchu a při následném přistání frontman irských U2 Bono Vox. Se čtyřmi přáteli cestoval soukromým letadlem z Dublinu do Berlína. Během letu se však v zadní části stroje uvolnily a odtrhly se dveře zavazadlového prostoru. Pilot vše zvládl na výbornou a byl schopný s letadlem v nouzovém režimu přistát v Berlíně. Bono Vox ani nikdo jiný z cestujících nebyl zraněn.

Sandra Bullock

Sandra Bullock v roce 2000 cestovala letem na lince z Texasu do Wyomingu. Tehdy byla v důsledku hustého sněžení snížená viditelnost a letadlo tak minulo přistávací dráhu a skončilo čumákem ve sněhové bariéře. „Dozadu do hlavy mě praštily nějaké věci nebo zavazadla, která vypadla z úložných skříněk. Byla jsem z celé té situace dost rozhozená,“ vzpomíná oblíbená americká herečka na nehodu, při které nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Travis Barker

Spousta tetování na jeho těle jistě znamenala i spoustu bolesti. A po letecké nehodě řadu ozdob na jeho kůži poničil oheň. Řeč je o Travisi Barkerovi, členovi americké rockové party Blink 182. Letadlo, ve kterém seděl třeba i s DJ Adamem Goldsteinem (ten se rok poté zabil předávkováním drog), havarovalo při startu z letiště v Jižní Karolině dne 19. září 2008. Letadlu praskla pneumatika a kapitán už ve vysoké rychlosti přerušil vzletovou proceduru. Při havárii zemřeli celkem čtyři lidé, Barker a Goldstein utrpěli vážná zranění a popáleniny.

Ashton Kutcher

V roce 2009 letěl Ashton Kutcher se svou tehdejší manželkou Demi Moore z Las Vegas do New Yorku. Na jednom z tamějších letišť muselo jejich letadlo nouzově přistát kvůli požáru v jednom z motorů. Ashton tehdy celou situaci na svém twitteru docela zlehčoval: „Prostě se přehrál motor, ale všechno je v pohodě.“

P.Diddy

Na palubě letadla mířícího do Miami, které v roce 2005 zasáhl blesk, byl i raper, producent a majitel módní značky P.Diddy. Poškozený stroj musel nouzově přistát v Palm Beach. Vše se naštěstí obešlo bez zranění a ztrát na životech

Autor: Petr Lízal

Foto: allthingsceleb.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

4 politické celebrity, které zemřely rukou vraha

Nevyjasněná úmrté hvězd. Co se stalo?