Kapely s totálně ujetými názvy. Kiss the Anus of a Black Cat nebo Someone Still Loves You Boris Yeltsin

Mnohé kapely si příliš fanoušků svojí hudbou nezískají. Existují ovšem i takové hudební skupiny, které zaujmou vaši pozornost ještě předtím, než je vůbec uslyšíte, a to svým bizarními názvy. Seznamte se s těmi nejšílenějšími.

Kapely s ujetými názvy. Posloucháte Kiss the Anus of a Black Cat

Someone Still Loves You Boris Yeltsin

Pokud si pod názvem kapely „Někdo tě stále miluje, Borisi Jelcine“ představujete nějaké ruské nacionalisty se smyslem pro humor, ve skutečnosti jde o indie popové uskupení ze Springfieldu v Missouri. Zajímavé je, že kapela vznikla v roce 1999, což byl poslední rok prvního ruského prezidenta v úřadě. A ještě zajímavější je skutečnost, že vystoupila v roce 2007 tři měsíce po Jelcinově smrti na koncertu v Moskvě.

Get Cape. Wear Cape. Fly

Zakládáte-li kapelu a nevíte, jak byste se měli jmenovat, vezměte si příklad z britského hudebníka Samuela Lloyda Duckwortha. Ten totiž pojmenoval svůj jednočlenný hudební projekt podle záhlaví článku v časopise Retro Gamer o superhrdinech, které znělo „Připrav si plášť. Obleč si plášť. Leť“. Jenom nedoporučujeme se nechat inspirovat v časopisech o zahradničení, protože pak by se váš nadupaný projekt mohl jmenovat „Kup si rýč. Připrav si rýč. Zryj záhony“.

Kiss the Anus of a Black Cat

Přeběhne-li vám přes cestu černá kočka, říká se, že to přináší smůlu. Tato pověra pramení z dob dávno minulých, neboť černé kočky byly odedávna dávány do souvislosti s čarodějnicemi -a často také končily společně s nimi na hranici. Ostatně název belgické neofolkové kapely „Polib řiť černé kočce“ odkazuje k prý běžnému středověkému iniciačnímu rituálu v čarodějnických kruzích a oslavuje kontrakulturu.

Paracoccidioidomicosisproctitissarcomucosis

Celkem by nás zajímalo, jak fanoušci této mexické death-grindové kapely odpovídají svým známým na otázku: „Jaká skupina se ti nejvíc líbí?“. Pokud se na druhou stranu jedná o studenty medicíny, odpověď nemusí být zase tak složitá, protože tento zdánlivě šílený název se skládá z několika lékařských termínů. Každopádně i jména jednotlivých členů kapely jako např. Ginecológo Necrolamedor Clitoral stojí za to.

SHXCXCHCXSH

V souvislosti s předešlou formací se název této švédské dvojice, která se věnuje temnému experimentálnímu technu, nezdá zase tak šílený. Ale stejně se otázkou, jak chlapci z Norrköpingu vymysleli tento název, raději zabývat nebudeme. Ostatně (ne)invence jim nechybí ani při pojmenovávání svých alb a tracků. Nejznámější deska se ostatně nazývá SsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSs (2016).

Natalie Portman’s Shaved Head

Natalie Portman je oblíbená hollywoodská herečka, a to natolik, že svými výkony zaujala i hudebníky z amerického Seattlu, kteří právě vymýšleli název pro svůj nový projekt. Ti ovšem herečku viděli ve filmu V jako Vendeta, ve kterém má oholenou hlavu. Nemohl tak vzniknout jiný název než „Oholená hlava Natalie Portman“. Dnes už se však kapela jmenuje Brite Futures a kdo ví, jestli nemá přejmenování souvislost s tím, že herečce vlasy (nečekaně) dorostly.

Suburban Kids with Biblical Names

Další kapela původem ze Švédska s podivným jménem – „Příměstské děti s biblickými jmény“. Toto indie-popové duo založili v roce 2003 v Haninge Johan Hedberg a Peter Gunnarson. Nutno ovšem podotknout, že si chlapci originální název nevymysleli sami. Tento text se totiž objevil ve skladbě People od kapely Silver Jews. Spojení nicméně Jana s Petrem asi zaujalo a vědomi si svých jmen a původu, pojmenovali svůj projekt právě tímto způsobem.

The Power of Darkness Shall Rain Blood Upon This City for 500 Years

Nejdelší název v našem výčtu. Jméno tohoto amerického hardcore tria v doslovném překladu znamená „Síly temnoty budou zkrápět krvavým deštěm toto město 500 let“. Ačkoli se jedná o vskutku zajímavý a originální název, chlapci po svém prvním EP sami usoudili, že to asi s délkou „trošku“ přepískli a nadále vystupují pod názvem Power of Darkness.

Vaginal Penetration of an Amelus with a Musty Carrot

To nejlepší nakonec. Název „Vaginální penetrace amelu plesnivou mrkví“ totiž musel vymyslet opravdový magor. Kdybyste mimochodem nevěděli, co je amelus, tak jde o plod narozený bez končetin. O tom, že budou pánové z této rakouské goregrindové kapely asi pěkně cáklí, svědčí i to, jak si říkají. Wolfgang Ott, Werner Kniesek, Franz Stockreiter ani Max Gufler sice nezní nijak divně, než zjistíte, že se jedná o jména nejznámějších rakouských vrahů.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Unblack metal, Chiptune, Bubblegum dance a další netradiční hudební žánry, o kterých jste možná ani nevěděli, že existují!

Nejdivnější videohry všech dob! Budujte impérium veřejných záchodků nebo osvoboďte unesené děti jako Michael Jackson!