Kam se přestěhovat v případě nouze? Na bunkry i vesmír hypotéky nestačí!

Nejen miliardáři sledují současnou mezinárodní situaci, která se týká naprosto všech. Kde skončíme za pár let? Kam se vrtneme, co budeme dělat? Stěhovat se. Možností je hned několik, ale jedna je dražší ten ta druhá. Šetřete, hoši…

„Terorismus, násilí, ekologické katastrofy, únosy, výkupné, imigranti, šílení politikové a další a další věci mě v poslední době nutí přemýšlet nad tím, že si nekoupím chalupu na Slapech, ale začnu budovat podzemní bunkr. Do budoucna se bude jednat o velmi potřebnou věc,“ tvrdí čtenář Leoš, který nám tak do redakce poslal tip na vhodnou investici – a s komentářem, že „Amíkům posedlým podzemním bydlením se ještě před lety každý smál. A kde jsme teď? V hajzlu,“ dodává. Ok, sejdeme se v hlíně… Nebo ne? Není to nutnost.

Voda jako základ života

Server The New York Times nedávno uveřejnil zprávu, že na Marsu se našla voda v kapalném stavu, což by znamenalo šanci na možnou existenci života.

Tak což o to, jedná se o pozitivní informaci, kor když Nasa aktuálně jako barevná maká na laserovém pohonu, který umožní doletět konkrétně na Mars za pouhé tři usmolené dny (více ve videu), nicméně ona čtvrtá planeta sluneční soustavy není jedinou, která by v případě potřeby mohla být obyvatelná.

Ledový měsíc Saturnu s názvem Enceladus se podle vědců jeví jako další kandidát. Voda tam je taky, takže jedna z podmínek života splněná. Jak to bude s těmi dalšími, ukáže čas a výzkum. Jste trochu konzerva a potrpíte si na klasiku? Tak asi to nebude problém.

VIP adresa? Klon Země

Američtí astronomové objevili i planetu, která se maximálně podobá Zemi. Jmenuje se Kepler-186f a je součástí sluneční soustavy vzdálené 490 světelných let v souhvězdí Labutě. (Jestli se chcete mrknout, jak vypadá, rozklikněte video.) Je daleko, holka, a proto pořád není jasné, co na ní je a není, ale možná se vám bude líbit…

Letenka nového života

Tak už máte vybráno, kde za pár let zakotvíte? Podzemní kryt je vám proti srsti a radši byste se vydali tam nahoru? Pokud nemáte hluboko do kapsy, nic není nemožné.

22. února 2016 společnost Virgin Galactic patřící miliardářovi Richardovi Bransonovi představila cestovní raketoplán pro turisty, který vás sveze do vesmíru v přepočtu za pouhých 5 milionů korun. Nekupte to. Akorát s těmi zásobami si tam nahoře budete muset nějak poradit.

Podnikání ve vesmíru

Když si vezmete, že podle Českého statistického úřadu Čech sní průměrně 759 kilo jídla za rok a SČVaK zase hlásí, že průměrná roční spotřeba vody pitné vody na obyvatele je cca 47 m3, měli byste tam už teď vyslat někoho, kdo se postará o zásoby. Jinak tam stejně pojdete jako my všichni tady dole.

Víte, že…

Nejdražší maxibunkr Oppidum, který armáda dlouhá léta budovala u Českého Brodu, vyjde zájemce až na 7 miliard korun. Je fakt, že se do něj vejde asi 50 lidí, takže není vyloučena žádná party, ale za ty prachy koupíte letenek do vesmíru hned několik. Čemu dáte přednost?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejhorší ekologická katastrofa 21. století. Proč hořící Indonésie není zprávou dne?

Tragické havárie raketoplánů. Víte o nich?