Jeremy Clarkson nebude souložit s koňmi

Je to už nějakou dobu, co Jeremy Clarkson a jeho tým skončili na BBC. Co k tomu vedlo, to už řešit nemusíme. Mrkněme se do budoucnosti. Co tenhle šílenec chystá?

Nová show Jeremyho Clarksona a jeho týmu se bude vysílat výhradně na internetu – stojí totiž za ní internetový gigant Amazon. A jak Jeremy správně podotkl, na internetu se běžně souloží s koňmi. Nic takového v jeho nové show ale čekat nemáme, prý půjde o auta, auta a zase auta.

Top Gear to nebude

Vše ale bude vypadat hodně jinak. Ve světě právníků není možné používat rubriky, které jsme znali v Top Gearu. Nebude zde Stig, nebude zde celebrita v autě za rozumnou cenu a nebude zde ani zeď slávy. Bude tady Jeremy, Richard Hammond a James May.

Víme moc dobře, že Top Gear si s ničím nebral servítky. O politické, společenské, náboženské či jakékoliv jiné korektnosti tady nemohla být řeč. A to byl pořad na veřejnoprávní televizi! Co teprve, až trojce exhibicionistů nebude mít vůbec žádné zábrany. Čeho se asi budeme moci dočkat?

Dělat reklamu pro Amazon? To samozřejmě není žádná ostuda, ale super příležitost. Clarkson se toho nebojí!

Auta i cestování

První natáčení, které prozradil sám Jeremy, probíhalo už v říjnu loňského roku. Tehdy vytáhli na okruh LaFerrari, McLarenem P1 a Porsche 918. Je tedy více než jasné, že ultrarychlá auta v nové show rozhodně chybět nebudou. Asi se to málo ví, ale Jeremy je obrovský fanoušek do cestování. Dává to smysl, speciály z Afriky, Asie, do takových výprav by se nepustil nikdo, kdo nemá dobrodružství v krvi.

Potřebujeme rychlejší helikoptéru.

Co zvládnete za 5,7 mld. Kč?

Amazon si objednal 3 série. Každá po 12 dílech. Rozpočet na 1. sérii byl nastaven na v přepočtu 5,7 miliardy Kč. Tedy téměř 500 milionů Kč. Asi je vám jasné, že za tyhle peníze můžete udělat cokoliv. Opravdu cokoliv.

Diváci to také nebudou mít zadarmo. Kdo si bude chtít oficiálně sérii předplatit, zaplatí Amazonu v přepočtu 2900 Kč. Klíd, v České republice to beztak nebude dostupný, tak si to zase všichni stáhneme z Uložto. Aspoň, že za ty prachy nebudou v pořadu reklamy.

Tady Jeremy ukazuje, jak vám dron Amazonu přinese zboží až na zahradu. Naprosto skvělé video!

Kdy už?

Utratit takové množství peněz dá pořádnou fušku, to za měsíc fakt nezvládnete. Takže natáčení je v plném proudu. O spuštění série se mluví na podzim letošního roku. My to odhadujeme na listopad. Takže Vánoce budou moc fajn, Vánoce budou s Jeremy Clarksonem!

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Místo Clarksona nový expert na skandály. Víme kdo…

Čím se jezdilo v roce 89?