Jarní vzpruha pro vaše unavené ruce! Pánové, je na čase začít se o sobe trochu starat. Ženy to chtějí!

Věděli jste, že 80% žen se nejprve dívá chlapům na ruce? Proto je důležité, aby vypadaly dobře, byly jemné na dotek a pěkné na pohled. Zadržte, nestačí mít jen ostříhané a čisté nehty! Jdeme do vyššího levelu. Proč? Zejména na jaře, kdy se pokožka vystavuje větší zátěži než v jiných ročních obdobích, a extrémně se vysušuje, byste jim měli dodat potřebnou hydrataci. Zkuste jarní vzpruhu podle našeho receptu. Bude se vám to zamlouvat.

Je-libo zábal?

„Proč proboha zábal na ruce?“, říkáte si. Zábaly pro nás pány jsou podobné těm, na které jsou zvyklé ženy. Vůbec nejsou k zahození, i když to zní jako totální zbytečnost. Jsou vhodné zejména proto, že naše pánské ruce vykonávají častěji hrubší práci, a ta se na nich zákonitě projeví. Nejjednodušší způsob, jak dosáhnout ideálního výsledku, je návštěva profesionálů, kteří vám s tím pomohou a rukám uleví.

Hurá do salonu!

My muži si stále ještě myslíme, že salony krásy jsou jen pro ženské. Omyl! V dnešní době většina  salónů nabízí běžně i služby speciálně pro nás. Pánská manikúra a zábaly jsou dokonce stálicemi ve službách, což jste určitě netušili. A tak je na čase vyrazit na průzkum a vyzkoušet je! A tak jsme vyrazili i my.

Kromě příjemné dámské obsluhy na vás čeká naprostý relax. Vyzkoušejte třeba regenerační zábaly na ruce. Jde o ošetření speciálním regeneračním krémem, který kůži promastí, zjemní a vyživí. Po nanesení krému vás zpravidla čeká jemná masáž, a pak si vaše ruce budou půlhodinku lebedit ve speciální igelitové fólii a tepelných rukavicích. Výsledek bude patrný ihned! Budete čubrnět!

Parafínové zábaly

Většina salónů, které se zabývají péčí o ruce, nabízí také tzv. parafínový zábal. Je to stoprocentně příjemná záležitost. Ruce dostanou speciální lázeň a pak zábal v horkém parafínovém vosku. Parafín se vyznačuje blahodárnými účinky na klouby, svaly i nehty. Pokud vás tento zábal zaujal, ale přesto nemáte odvahu zavítat mezi dámy, zkuste se poohlédnout po nějakém pánském klubu. Věřte, že už takové existují.

Udělejte si zábal doma

Ačkoli jsou zábaly většinou výsadou kosmetických salónů, první pomoc svým rukám můžete poskytnout i v domácím prostředí podle našeho receptu. Než si ruce zabalíte, připravte je na kúru. První věc, kterou byste měli udělat, je zbavit pokožku hrubé zrohovatělé kůže. Toho nejsnáze docílíte pomocí peelingu. I ten lze udělat přírodně ze surovin, které máte doma, pokud si nepořídíte v drogerii nebo jinde peeling hotový. Jako základ použijte olivový olej nebo med. Do něj vmíchejte vločky nebo mořskou sůl jako brusivo, kterým jemně pokožku promasírujete. Naneste směs na ruce i mezi prsty a vetřete ji jemně do pokožky. Můžete krouživými pohyby kůži masírovat po dobu několika minut. Poté ruce pečlivě opláchněte a usušte.

Teď přichází na řadu slíbený zábal. Připravte si do misky dvě lžičky olivového oleje, tři lžičky medu a tři lžičky plnotučného mléka. Vše důkladně promíchejte. Nezapomeňte si připravit gumové rukavice a dva ručníky, které nahřejte po dobu 30 sekund v mikrovlnné troubě. Nyní si namažte směs na ruce, nandejte rukavice a zabalte pečlivě do teplých ručníků. Takto nechte ruce v zábalu asi 10 až 15 minut. Pak vše sundejte, ruce opláchněte a důkladně usušte. Tuto kůru můžete rukám dopřát jednou nebo i dvakrát týdně. Uvidíte, jak budou jemné a budou vypadat výrazně mladší.

A nezapomeňte nám na facebooku napsat, jak to dopadlo.

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pánská pedikúra. Dejte si do kupy svoje nohy! Dámy to ocení stejně jako vy!

Chcete plnovous? Zkuste naše triky na zrychlení růstu vousů