Chcete plnovous? Zkuste naše triky na zrychlení růstu vousů

Vousy jsou prostě trendy, ať se to našim polovičkám líbí nebo ne. Chcete vypadat mužněji, víc jako chlap, ale nějak to slouho trvá, než to naroste? No problém. Poradíme vám pár tipů, jak to poroste jako z vody!

Že to neroste, jak byste chtěli? Tak předně, množství vousů závisí hlavně na genetice. Přesto se s tím dá něco dělat. Našli jsme různé techniky, které by měli podpořit růst. Bacha, jen vousů!

1. Správná péče o pleť

Tak pánové, ať chcete nebo ne, všechno začíná pěkně od podlahy…v tomhle případě od péče o pleť. A i když se vám vaše „můžo“ zdá dost cool a nehodláte se v rámci hygieny podřizovat módním metrosexuálním trendům, pokud chcete pořádnej plnovous a být bez starostí, musíte šlápnout trochu i do těch lahviček, které tak nenávidíte. Jednou týdně budete muset používat peeling na pleť. Kupte si ten, kterej je určenej pro muže. Obrousíte s ním horní vrstvy kůže – ty odumřelé, a nebojte, ono se to v dobrém vrátí, i když to zní naprosto ujetě a zbytečně. Zkusit můžete i speciální peelingovou masku. Přítelkyně s vámi jistě probere, která je ta nej. Bacha! Oplachuje se vodou! Ne že si ji necháte na obličeji.:)) Co se základní hygieny týče, měli byste udržovat svou pleť čistou, jako prdelku. To znamená dvakrát denně si umýt obličej. Použít se dá i speciální čistící gel. Proč? Protože čistá pleť je základem pro růst zdravých vousů.

Náš tip: vsaďte na produkty s eukalyptem, ty podle odborníků stimulují růst nových vousů. A taky hydratujte (kupte si hydratační krém). Suchá pleť opět znamená pomalý růst vousů. Vyzkoušeno!

2. Zarostlé vousy pryč!

Hygienu máme za sebou. Teď si zkontrolujte, zda nemáte zarostlé vousy. Když je budete mít, vousy vám porostou nerovnoměrně. A to určitě nechcete! K zarůstání dochází, když se při holení vous nebo chlup otočí opačným směrem a roste směrem zpátky do pokožky. Výsledkem je zarudnutí, otok a může se vytvořit i zjizvená tkáň. Jsou na to nejlepší přípravky s obsahem kyseliny salicylové. Do budoucna pomůže i zmiňovaný peeling a další kosmetika.

3. Výživa

čím se „dopovat“, aby to pěkně rostlo? Zkuste denně biotin. Podporuje zdravý růst vlasů a nehtů. Doporučená dávka je 2.5 mg denně. Zlepší se vám i vlasy, což se určitě také hodí. Dalším pozitivní doping je denní dostatečná porce vitaminů skupiny B… konkrétně B1, B6 a B12 jsou nezbytné pro zdravý a rychlý růst vousů. Jezte také více bílkovin. Ty najdete tradičně v masu, ale nejen tam. Zelenina a ovoce? No tak jasně, i když jste vyložený masožrouti. Určitě na to „lupení“ nezapomínejte. Když vaše tělo nebude mít dostatek živin, na plnovous jako měl Rumcajs rychle zapomeňte!

TIP: Jíst však každý den maso začne po čase lézt do peněženky. Nějakou tu korunu však ušetříte, pokud budete pravidelně sledovat akce Penny.

4. Nestříhat a neholit!

A konečně se dostáváme k samotné úpravě. Ta může být také zásadní. Nejhorší chybou je stříhání a holení. Jestli chcete, aby vám vousy narostly rychle, nechte je tak jak jsou. Hlavně si nepředstavujte, že holením vousy zesílí nebo že porostou rychleji. To jsou mýty jako s vlasy.

Jak dlouho to roste?

Teď jak dlouho si počkáte. Trvá to zhruba 4-6 týdnů, než vám vousy narostou. Pak už si je můžete upravit, jak chcete. Bacha! Nové vousy budou trochu tuhé a můžete očekávat, že vás to bude i svědět. Nepropadejte panice. Každý vous roste jinak rychle a svědění je normální. Pokud to nebudete moct vydržet, sáhněte po krému s obsahem hydrokortizonu. Svědění by mělo přestat.

Hlavně no stres!

Poslední pravidlo zní: hlavně se nestresovat. Na vousech, stejně jako na vlasech a nehtech se stres okamžitě projeví. A nevypadá to zrovna, jak byste si představovali. Tohle možná bude v dnešní době to nejtěžší. A tak, když se vám udělá na čele žíla a budete proklínat celý svět, zajděte si počíst Prochlapy.cz a bude líp. My vás v tom rozhodně nenecháme. 🙂

A napište, jak to narostlo. Těšíme se i na fotky.

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Přestante se mydlit! Séra, hydratační krémy, peelingy? To ano!

Jak pečovat o pleť v zimě, aby byla jako prdelka