Pánská pedikúra. Dejte si do kupy svoje nohy! Dámy to ocení stejně jako vy!

Neudržované strniště na tváři, jemný upocený odér a prací potřísněné ruce – to už dávno ženy neláká. Doba zkrátka pokročila a i my pánové musíme bojovat o přízeň dam jejich vlastními zbraněmi – pravidelnou péčí a kosmetickými přípravky. Minimum gentlemana 21. století se proto rozšířilo o další pojmy. Jedním z nich je pedikúra. O důvod víc, proč je správný čas na návštěvu pedikérky!

Pro ty, co rádi namítají, že muž má vypadat jako Indiana Jones, protože takové typy ženy milují, máme špatnou zprávu. I přes veškeré peripetie, kterými si musel známý hrdina projít, je patrné, že je vždy upraven. Nedbalá elegance je sexy, ale i ta má svá pravidla. A k těm patří nejen péče o ruce, ale i péče o nohy. Ženy totiž opravdu milují upravené muže. Tak proč jim to nedopřát? Trocha větší pozornosti ještě nikomu neuškodila a skvěle dokáže zvednout sebevědomí.

Pánská pedikúra je in

Zatímco ženy se o své nožky dokážou poměrně obstojně postarat a nedělá jim to sebemenší problém, pánská pedikúra zažívá teprve něco jako „bujaré mládí“. Nejde však jen o samotný vzhled nohou, který se díky pravidelné péči může výrazně zlepšit, ale rovněž o prevenci před mnoha problémy, kterých se můžete díky pedikúře vyvarovat. Jen ten, kdo zažil, co dokáže kuří oko nebo plíseň na nohou, si tohle dobře uvědomuje. Moderní pánská pedikúra si hravě poradí i s deformacemi nehtů apod. A v neposlední řadě to má ještě jeden bonus. Jde o velmi příjemnou proceduru, při které můžete na chvíli vypnout a doplnit energii.

Co vás v salonu čeká

Mezi ty nejznámější druhy pedikúry patří klasická ořezávací. Nohy se zvlhčí ve vaničce. Poté pedikérka odstraní případné mozoly a kuří oka metodou seřezávání. Přiznejme si, že tohle je trochu bolestivá záležitost a při neprofesionálním zákroku může hrozit řada rizik. To je důvod, proč vstupuje v poslední době do popředí tzv. suchá (přístrojová) pedikúra a spa-pedikúra. Jak sám název napovídá, při provádění suché pedikúry se chodidla nenamáčejí. Ošetřují se speciálním přípravkem, působícím na ožité zrohovatělé buňky. Díky tomu se změkčí i ta nejhrubější kůže na chodidlech. Při spa-pedikúře dostanou vaše nohy komplexní ozdravnou péči. Na konci procedury čeká na vaše nohy ještě masáž, která patří jednoznačně k nejoblíbenějším částem tohoto ozdravného procesu.

Jedno vám můžeme už teď slíbit. Až budete odcházet z pedikúry, budete mít pocit, jako byste shodili ze svých chodidel několik kilogramů navíc. A věřte, že minimálně za tenhle pocit to stojí podstoupit! A co tomu řekne vaše drahá polovička? To se nechte překvapit. Úspěch zaručen.

Chodíte pravidelně na pedikúru nebo to považujete za dámskou záležitost?

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Přísní hipsteři, kteří to už přehnali. Zvláštní móda!

Chcete plnovous? Zkuste naše triky na zrychlení růstu vousů