Jaké mobilní hry si už brzy budete moci zahrát? Očekávané fantasy RPG tituly pro váš smatrphone nebo tablet! Na co se těšit?

The Elder Scrolls: Blades, Diablo: Immortal a Neverwinter Nights. Fantasy RPG tituly, které si už brzy zahrajete na telefonu. Tyhle mobilní hry nejsou jen nějakým zběsilým klepáním na displej, ale plnohodnotné herní tituly.

The Elder Scrolls: Blades, Diablo: Immortal, Neverwinter Nights

Netrpělivě očekávané The Elder Scrolls: Blades

The Elder Scrolls: Blades vyjde začátkem roku 2019. Jedná se o titul plně vyvinutý pro dotykový displej, a legendární RPG tak přichází na smartphony a tablety. Za hrou stojí tvůrce kultovní série The Elder Scrolls, studio Bethesda. Hra byla oznámena na letošní E3, a nabídne velké množství zbraní, kouzel, questů, a navíc možnost bojovat s ostatními hráči v aréně. Kromě výprav po světě budeme mít možnost budovat a obnovovat svoje město, kde vznikají nové obchody a přibývají NPC postavy, takže se postupně odemykají další úkoly nebo výzbroj. Jak je vidět v ukázce, 3D grafika slibuje opravdu úchvatný zážitek ze světa Tamriel. Ztvárnění zatuchlých kobek, překrásných scenérií, hor nebo lesů je skutečně úchvatné, přesně tak, jak jsme u této série zvyklí. V Beshesdě to moc dobře vědí, a tak hra vyjde nejdřív na Android a iOS, a později bude připravena i pro další platformy, jako PC a herní konzole.

Ale pozor, Blades není dalším dílem v řadě The Elder Scrolls. I toho se ale dočkáme, protože Bethesda oznámila vývoj The Elder Scrolls VI. Legendární a milovaný Skyrim z roku 2011 tak dostane svého nástupce.

Diablo: Immortal vyvolalo rozporuplné reakce

Nedávno konaný BlizzCon odhalil novinku herní společnosti Blizzard. Nikomu asi neunikla zpráva, že legendární Diablo vyjde na mobilní zařízení, a to jak Android, tak iOS. Diablo: Immortal je plnohodnotný herní titul, který nabídne 6 hrdinů a multiplayerové online hraní. Singleplayer je samozřejmostí, a příběh bude zasazen mezi Diablo 2 a Diablo 3. Změnou bude dotykové ovládání. Zběsilé klikání na myš tu nahradí displej telefonu. Za hrou ale nestojí přímo Blizzard, nýbrž čínské studio NetEase. Tento fakt je také jedním z faktorů, který stál za vlnou nevole ze strany skalních příznivců Diabla. Blizzard byl reakcí hráčů velmi zaskočen, ale víceméně se není čemu divit. Diablo bylo vždy určeno pro PC a ovládání myší. Posvátné a nedotknutelné Diablo 2 je potom jednou z nejlepších her všech dob, a komunita fanoušků zůstává konzervativní.

Oznámení Blizzardu, že je ve vývoji několik Diablo projektů, naplnila srdce hráčů očekáváním, že se snad objeví alespoň ukázka na čtvrtý díl. Místo toho je tu ale mobilní verze, kterou vyvíjejí v Číně a vypadá přesně jako Diablo 3, navíc ani jednotlivé postavy se od třetího dílu neliší. Z ukázek vypadá hra samotná velice dobře, ale Blizzard měl lépe odhadnout, jak svoje fanoušky uspokojit.

Oprášený herní klenot Neverwinter Nights

Další hra, která je na spadnutí, je znovuzrozený klenot. Společnost Beamdog se zaměřuje právě na předělávání starších herních titulů na smartphony a tablety. Posledním kouskem je vylepšená verze oblíbeného RPG Neverwinter Nights. K dispozici je zatím betaverze, ale plná hra bude brzy následovat. Za Neverwinter Nights stojí původně vývojářské studio Bioware, které hráči moc dobře znají. Tato značka má na svědomí samé herní hity, které často dosáhly na status kultu. Většinou se jedná o RPG tituly, jako legendární Baldur’s Gate, Star Wars: Knights Of The Old Republic, Mass Effect nebo Dragon Age. Kompletní PC verze Neverwinter Nights teď bude převedena na telefony, což znamená nekonečné stovky hodin hraní. Rozhraní hry je samozřejmě upravené pro dotykové ovládání. Kuriozitou je potom možnost nahrát původní uložené pozice ze hry z vašeho PC do mobilní verze. Kdo z vás má rozehranou hru ještě někde uloženou, můžete oprášit meč nebo hůl a pokračovat ve výpravě!

Stejně jako Baldur’s Gate nebo Icewind Dale, využívá Neverwinter Nights pravidla Dungeons & Dragons. Mobilní verze bude ale jen pro Android, na iOS ji nenajdete.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Cesta do Pekla? Brány do podsvětí jsou rozeseté po celém světě. Těmhle místům by se měl každý vyhýbat!

Nevěstince se silikonovými pannami jsou skutečností a ve světě jich přibývá! Je sex s umělou ženou nevěra? A je to vůbec sex?