Jaké herní tituly nás letos čekají? Redakční tipy na 15 největších pařeb, které vyjdou během roku 2019!

Letošní rok bude opět bohatý na zajímavé herní tituly. Otázkou ovšem zůstává, jak se nakonec povedou. Napodobí svým úspěchem Red Dead Redemption 2, anebo půjde o velká zklamání typu Fallout 76?

Očekávané herní tituly roku 2019

A Plague Tale: Innocence (PC, PS4, Xbox One)

Hned první titul v našem výčtu je takovým malým redakčním želízkem v ohni. Stealth adventura A Plague Tale: Innocence totiž rozhodně nepatří mezi tituly, které by byly společně s rokem 2019 skloňovány nejčastěji. Jenže hra vypadá fantasticky, a pokud se rádi bojíte (a nevadí vám tisíce krys), nezbývá vám než doufat, že hra vyjde ještě letos.

Datum vydání: zřejmě druhá polovina roku

Anthem (PC, PS4, Xbox One)

Když v roce 2017 vyšel titul Mass Effect: Andromeda, vyvolal velké kontroverze. Od Bioware jsme zkrátka čekali lepší dílko. Proto jsou k chystané kooperační střílečce Anthem upírány zraky takřka celého videoherního světa. O tom, zda se to tentokrát povede lépe, se přesvědčíme už brzy.

Herní zážitek z této střílečky se znásobí s kvalitním herním vybavením. Nadupaný herní počítač, myš a pořádná klávesnice jsou základ.

Datum vydání: 22. února

Biomutant (PC, PS4, Xbox One)

Biomutant je akční hra s prvky RPG, ve které budete ovládat tvora, jenž je podivnou směsicí různých živočišných druhů. Poměrně roztomilá postavička se bude pohybovat v otevřeném světě a nakopávat zadky různým bossům. Hra měla vyjít na začátku letošního roku, byla ovšem odložena na léto a pravděpodobně vyjde ještě o něco později.

Datum vydání: druhá polovina roku

Cyberpunk 2077 (PC, PS4, Xbox One,)

Jedna z nejočekávanějších her současnosti. Vývojáři ze společnosti CD Projekt RED, kteří stojí za úspěšnou herní sérií Zaklínač, jsou zárukou kvality. Nový titul Cyberpunk 2077 má být, zcela bez překvapení, kyberpunková akční RPG hra, která se bude odehrávat v komplexním světě budoucnosti. Otázkou ovšem zůstává, zda skutečně vyjde ještě letos. Je totiž možné, že ne.

Datum vydání: zřejmě konec roku

Days Gone (PS4)

První titul v našem výčtu, který se řadí mezi tzv. exkluzivity. Vyjde totiž pouze na PlayStation. Akční hra, ve které budete kosit „zombíky“ v otevřeném světě, opět patří mezi nejočekávanější tituly dneška. O to víc, že měla původně vyjít už v závěru loňského roku. Její vydání se ale už opravdu blíží mílovými kroky.

Datum vydání: duben

Death Stranding (PS4)

Japonský vývojář Hideo Kodžima patří k nejznámějším tvůrcům současnosti. Nového titulu s názvem Death Stranding, což bude další akční hra v jeho portfoliu, se navíc účastní takové hvězdy jako Guillermo del Toro nebo Mads Mikkelsen. Celý videoherní svět, resp. majitelé PS4, se už nemohou dočkat.

Datum vydání: jaro

Gears 5 (PC, Xbox One)

Série Gears of War patří mezi nejznámější zástupce third person stříleček. Letos mají navíc vyjít hned tři hry z tohoto univerza. Jasně nejočekávanější je přitom páté pokračování série, které ponese název Gears 5. Hráč se ujme hrdinky Kait Diaz, přičemž děj se odehrává několik let po událostech čtvrtého dílu. Kdy hra vyjde? Zřejmě v předvánočním období.

Datum vydání: podzim

Ghost of Tsushima (PS4)

Další hra čistě pro PlayStation. Pokud vám zatím v našem výčtu chyběl titul, který by vás přenesl v čase do minulosti, v této akční adventuře se dočkáte. Příběh hry, jež se odehrává v otevřeném světě japonského ostrova Cušima, je zasazen do roku 1274 a hráč bude jako samuraj bojovat proti mongolským vetřelcům.

Datum vydání: druhá polovina roku

Metro Exodus (PC, PS4, Xbox One)

Postapokalyptická FPS akce Metro Exodus je třetím pokračováním herní série podle knih Dmitrije Gluchoveského. I v tomto díle se ujmete Arťoma a vydáte se do nukleární pohromou zničeného světa. Tentokrát se ale, navzdory názvu, neocitnete v metru, nýbrž v divočině, což může být ještě zajímavějším zážitkem.

Datum vydání: 15. února

Mount & Blade II: Bannerlord (PC, PS4, Xbox One)

Když v loni po mnoha průtazích vyšlo české RPG Kingdome Come: Deliverance, srdce fanoušků historie „nezamořené“ fantasy prvky zaplesalo. V letošním roce pak ti samí hráči netrpělivě očekávají další titul, totiž Mount & Blade II: Bannerlord, tedy středověké akční RPG, které vypadá velmi dobře.

Datum vydání: rok 2019

Psychonauts II (PC, PS4, Xbox One)

I když hra Psychonauts dnes nepatří do obecného povědomí, vyšla koneckonců už v roce 2005, pro některé hráče se jedná o naprostý kult. Není tedy divu, že fanoušci finančně podpořili a nyní již netrpělivě očekávají dvojku. Tato trojrozměrná plošinovka opět disponuje poněkud bizarním grafickým stylem a zřejmě půjde o velkou zábavu.

Datum vydání: druhá polovina roku

Sekiro: Shadows Die Twice (PC, PS4, Xbox One)

Herní pecky jako Dark Souls nebo Bloodborne asi netřeba sáhodlouze představovat. Tato akční RPG, která proslula svou vysokou obtížností, totiž přidělala vrásky na čele milionům hráčů po celém světě. Nový titul od japonské společnosti FromSoftware, který by měl obohatit bojové herní mechanismy, tedy rozhodně stojí za pozornost.

Datum vydání: 22. března

The Last of Us: Part II (PS4)

The Last of Us je akční survival adventura z postapokalyptického světa, která v roce 2013 sbírala od recenzentů „desítky“ jako na běžícím páse, a vůbec nevadilo, že tehdy vyšla na „umírající“ platformu PlayStation 3. V roce 2019 nás přitom čeká druhé pokračování, a podle videí a zpráv se zdá, že i tento díl bude opravdu výjimečným zážitkem.

Datum vydání: závěr roku

The Sinking City (PC, PS4, Xbox One)

Pokud si potrpíte na mysteriózní hororové příběhy, v březnu by vám neměla uniknout lovecraftovská adventura The Sinking City, v níž budete jako hráč vést vyšetřování ve městě plném různých podivností. Právě detektivní část by měla být velmi propracovaná a hráčům dává obrovský prostor pro řešení.

Datum vydání: 21. března

Star Wars Jedi: Fallen Order (PC, PS4, Xbox One,)

Za hry ze světa Star Wars bývají hráči velmi vděční, protože jich není tolik, kolik by chtěli. V roce 2019 ovšem fanoušky potěší titul Star Wars Jedi: Fallen Order, tedy akční adventura, která by se měla podobat přes 10 let starému a kladně přijatému titulu The Force Unleashed. Děj hry bude přitom zařazen mezi třetí a čtvrtou epizodu, a fanoušci Star Wars už se nemohou dočkat. Oficiální trailer nicméně ještě nedorazil.

Datum vydání: druhá polovina roku

Co se týče konzole Nintendo Switch, mezi nejočekávanější tituly tohoto roku patří Fire Emblem: Three Houses, Yoshi‚s Craft World nebo Metroid Prime 4. Na co se těšíte vy?

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jaké mobilní hry si už brzy budete moci zahrát? Očekávané fantasy RPG tituly pro váš smatrphone nebo tablet! Na co se těšit?

Nejbrutálnější videohry všech dob. Jaké herní počiny byly zakázány kvůli násilí, oplzlostem a vulgaritě?