Jak zamaskovat kocovinu, aby to na vás nikdo nepoznal?

Všichni to moc dobře známe. Probudíme se se sušákem, v hlavě nám duní snad miliony bubnů, pod očima máme šílené kruhy a na nohách jednu ponožku. Ano, seznamte se, tohle je kocovina jako blázen. Jenže jak se dát rychle dohromady a nedát na sobě znát, že se včera večer něco dělo? Poradíme vám, jak skrýt kocovinu!

jak zamaskovat kocovinu

Probuďte svůj obličej

V hlavě vám buší a vy toužíte jen po jediném – dát si horkou sprchu a zase zalézt do postele. No, to první můžete tak zčásti provést (z části se jedná o odpověď na otázku „jak zamaskovat kocovinu“). Ale zapomeňte na horkou vodu! Pokud máte červený a nateklý obličej (což jistě máte), tak se připravte na to, že trocha otužování vás nemine.

Pokud si totiž dáte horkou sprchu, vaše tělesná teplota ještě stoupne a tělo se bude neustále prohřívat. To vám s rudým obličejem asi těžko pomůže. Takže buďte chlap, zapněte studenou vodu a stříkejte si ji na svůj alkoholem zruinovaný obličej. Nízká teplota vody snižuje zarudnutí a zužuje póry. A hlavně – probere vás jako nic jiného!

Doplňte antioxidanty

Včera v noci jste ztratili důstojnost, peněženku a telefon. Ale také jste ztratili spoustu vitamínů ve vašem organismu, které zabraňují stárnutí a poškození kůže. Pití alkoholu totiž prokazatelně snižuje hladinu antioxidantů v pokožce. Takže rychle otevřete ledničku a snažte se najít jídlo, které obsahuje velký obsah antioxidantů, jako jsou například:

  • borůvky,
  • jahody,
  • tmavá čokoláda,
  • goji,
  • maliny,
  • kapusta,
  • červené zelí,
  • fazole,
  • špenát a další.

Jak zamaskovat kocovinu? Dejte si něco na bolest hlavy

Pravděpodobně máte pěkné bolesti hlavy. Ale tentokrát volte aspirin. Tento prostý a jednoduchý lék proti bolesti má protizánětlivé vlastnosti, které vám pomohou udržet otoky a zarudnutí pod kontrolou.

bolest hlavy

Na bolest hlavy platí léky z lékárny. (foto: 123RF)

Udělejte něco se svýma očima

Jasně, vaše oči jsou pěkně zarudlé. První krok, zbavte se zarudnutí a použijte kapky do očí. A když musíte do práce a potkáte šéfa, snažte se mít oči pořádně otevřené, než abyste mžoural jako naštvaný mýval.

Není sice jasné, jestli jsou vaky pod očima pozůstatek alkoholu nebo jen nedostatek nočního spánku. Klidně můžete použít oční krém vaší drahé polovičky. Ty totiž obsahují kofein, který funguje na pytle pod očima skoro zázračně.

kruhy pod očima

Kruhy pod očima se snažte zmírnit mastičkami nebo krémy. (foto: 123RF)

Co ten dech?

Tak moc se snažíte zakrýt pytle pod očima, že možná zapomínáte na svůj kyselý dech. Je dost pravděpodobné, že po příchodu domů jste se svým zubům moc nevěnovali – a ten gyros ve 3 ráno vám ke svěžímu dechu zrovna také moc nepomohl. Takže antiseptická ústní voda je teď vaše nejlepší kamarádka. A navrch si dejte ještě pořádně šťavnaté jablko.

Voda, voda a zase jenom voda

Jenom si vzpomeňte, kolik jste toho včera vypil – moc to nejde, co? Jak je známo, alkohol dehydruje, a tak je potřeba, abyste tento deficit hydratace nějak doplnili. Takže každou volnou chvilku se pořádně napijte. Ale pozor, jenom čisté vody! Bez lahve s čistou neperlivou vodou nikam nechoďte a mějte ji stále při ruce.

jak zamaskovat kocovinu voda

Voda je nejlepší přítel, a to i při kocovině. (foto: 123RF)

Dobré jídlo vás nakopne

Každý svou kocovinu prožívá nějak jinak. Někomu pomůže, když si ráno zapálí cigaretu, někomu se jen při vzpomínce na kouření zamotá hlava. Stejně tak je to s jídlem. Někdo má při kocovině doslova „žravku“, kdy by snědl všechno, na co přijde – a hlavně pořádně nezdravé prasárny, někdo se nemůže na jídlo ani podívat.

Ani jedna skupina ale nemá vyhráno. Je dobré se na kocovinu správně najíst, ale spíše než na fast food se zaměřit na zdravé jídlo, jako je třeba ovoce, které obsahuje spoustu vody. A pokud nemůžete nic pozřít, dopřejte si alespoň ovocný džus. Je mnohokrát lepší než chemické energetické nápoje.

dobré jídlo

Stejně tak je naším přítelem i dobré jídlo. (foto: 123RF)

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejtvrdší druhy alkoholu aneb za co vás játra nepochválí

Co se stane s vaší myslí i tělem, pokud přestanete pít alkohol? Rozhodně vám to neuškodí, právě naopak!