Jak vybrat ženě šperk a proč je to vlastně skvělý dárek?

Pokud se rozhodnete potěšit svou drahou polovičku hezkým dárkem, pak se zlatým nebo stříbrným šperkem určitě neuděláte chybu. Takový řetízek, náramek nebo prstýnek má pro ženu velkou hodnotu, a navíc prakticky nikdy nevyjde z módy.

jak vybrat ženě šperk

Šperky pro ženy jsou nadčasové, tudíž budou vaší drahé polovičce dělat radost i za několik let. Jaké jsou další důvody pro zakoupení kvalitního a nadčasového šperku? A jak vybrat ženě šperk, který ji dostane do kolen?

Ve šperku se skrývá tradice

Opravdu kvalitní šperky dnes vyrábí jen relativně málo firem. Oproti tomu jsou supermarkety plné nekvalitních náhrdelníků a řetízků, které sice na první pohled vypadají skvěle, ovšem při delším používání se začne projevovat jejich nekvalita.

Vždy se tedy obraťte na kvalitní prodejnu šperků pro ženy. Pochopitelně nemusíte kupovat šperky s drahokamy nebo perlami, protože ty se hodí pouze k výjimečným příležitostem.

Jako drobná pozornost skvěle poslouží i bižuterie. A proč vlastně ženě šperk kupovat? Dokonalá ozdoba zápěstí nebo krku perfektně podtrhne krásu vaší přítelkyně nebo manželky, a navíc se hodí i pro každodenní nošení. Ne nadarmo se říká, že ženu šperkem urazit nelze, ovšem na druhou stranu není šperk jako šperk. Proto se poohlédněte po kvalitním šperku od tradičního výrobce.

Šperk může být výhodnou investicí

Kvalitní šperk od tradičního šperkaře je nejenom nádhernou ozdobou vaší drahé polovičky, ale může to být i dosti výhodná investice. Drahé kameny a prvotřídní šperky postupujícím časem neztrácejí na hodnotě, naopak na ni spíše získávají.

Na druhou stranu většina žen si nechává kvalitní šperky po celý život, a pokud k nim získají nějaký speciální vztah, dědí se z generace na generaci. Pořízením pěkného náhrdelníku či náramku tak dobře investujete své těžce vydělané peníze.

Kolik drahé šperky stojí?

Už dávno neplatí, že za opravdu kvalitní a pěkné šperky byste utratili několik set tisíc korun. Nedá se ovšem říct, že by byly zadarmo. Kovy a drahokamy použité na výrobu přeci jen něco stojí a také je třeba ocenit práci šperkařů, kteří nad prvotřídním šperkem stráví spoustu hodin práce.

Pár tisíc korun ale určitě stojí za to, abyste potěšili svou drahou polovičku a tímto způsobem jí vyjádřili lásku i náklonnost. Oproti kabelce nebo jinému značkovému oblečení vydrží šperk o dost déle, přičemž pořizovací cena bývá v mnoha případech srovnatelná.

Jaký šperk vybrat na první výročí?

Před prvním blížícím se výročím začne většina z vás panikařit, protože nemáte absolutní tušení, jakým dárkem svou milou potěšit. Lístky do kina a dobrá večere určitě nejsou špatný nápad, ale nechcete raději něco trvanlivějšího? Šperk je na první výročí skvělý dárek, ale určitě neinvestujte do kousku za desítky tisíc.

Mějte na paměti, že šperk budete drahé polovičce v životě dávat ještě mnohokrát, a proto se na první výročí hodí zvolit decentní náramek, na který budete moci později přidávat další přívěšky. Tím pádem máte originálně vyřešené i další drobné dárečky.

Potřebujete šperk na usmířenou?

Kvalitní šperk je kromě toho i skvělým dárkem na usmířenou. Nikdo z nás není dokonalý a hádky jsou bohužel běžnou součástí partnerských vztahů. Klíčem ke spokojenému soužití je ovšem usmíření. K němu nepochybně přispěje i pěkný náhrdelník či prsten.

Nejlepší bude poohlédnout se po stříbrném náhrdelníku se slovíčkem love, tedy láska. Chybu pochopitelně neuděláte ani s náušnicemi, ovšem ty neudělají na ženu takový dojem.  

Šperk byste měli vybírat i podle toho, co ženě sluší a co má ráda. Pokud nikdy nenosila šperky ze zlata, nemá cenu ji k tomu prostřednictvím dárku přemlouvat. Ani vy byste nebyli rádi, kdyby vaše partnerka nebo manželka nenosila drahý řetízek, prstýnek či náušnice, který jste ji dali k výročí.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak správně vybrat šperk podle konkrétní příležitosti nebo co jí bude slušet. Staňte se romantikem snadno a rychle!

Stromy, šperky a diamanty. To jsou současné trendy v pohřbívání, které vás překvapí