Jak se odreagovat po rozchodu: Hlavně se nevrhejte do dalšího vztahu

Rozchod bolí o to více, kolik jste do něho investoval energie a citů. Zvláště, je-li tu váš sok, který vám partnerku přebral. A je jedno, jestli ho sbalila vaše bývalá drahá polovička. Jak se tedy zbavit toho protivného porozchodového pocitu?

jak se odreagovat po rozchodu

Sebevědomí na nule

Tak moc jste se snažil, nosil téměř modré z nebe a kupoval i hodiny s vodotryskem. A přesto to vaší přítelkyni málo a našla si jiný objekt své lásky. Vy jste byl poslán zpět do oběhu bez toho, abyste se na danou situaci mohl dopředu připravit. Jak se ideálně odreagovat po rozchodu a jak tedy načerpat zpátky ztracené sebevědomí?

Vaše místo po boku už nyní bývalky zaujal ten vychrtlý ajťák s dlouhými vlasy, případně nabušený svalovec s nagelovanými vlasy, nebo jen obyčejný Pepa z Horní Dolní. Vidět je pospolu vám trhá srdce a první, co byste nejraději udělal, bylo najít si okamžitě, a to nejlépe ještě dnes, novou kost.

Ze vztahu do vztahu raději ne

Což o to, sbalit holku nemusí být až tak těžké. Ale k čemu vám to bude? Zvýší vám to nejspíš sebevědomí, které možná lovíte někde z prachu cesty, protože budete mít pocit, že je o vás stále zájem. Navíc i takto se svým způsobem odreagujete.

Ale střídání krátkodobých známostí, ke kterému se spousta mužů po rozchodu uchyluje, možná pozvedne na chvíli mužské ego, ale k úplně spokojenosti většinou nevede. Také je třeba si rozchod odžít, abyste byl pak připravený začít nový vztah. A žádná žena si nezaslouží, aby byla jen takovou převoznicí, která vás převeze přes rozbouřené porozchodové vlny.

Sportujte

Možná jste odsunul sport na vedlejší kolej, protože vaše bývalka mu příliš neholdovala. Nyní po rozchodu máte velkou příležitost oprášit lezecké nebo běžecké boty a pustit se do toho. Zlepšíte si fyzickou kondici a přijdete i na jiné myšlenky, když vyrazíte společně se svými přáteli.

A nezapomeňte, že všude jsou nějaké dívky a nezadané ženy, takže třeba na vás čeká nová láska. Kromě toho sportování přispívá i lepší náladě, odbourání stresu a vy se díky němu budete cítit mnohem příjemněji a uvolněně.

sportujte jak se odreagovat po rozchodu

Sport pomůže zahnat chmurné myšlenky. (foto: 123RF)

Jak se odreagovat po rozchodu? Studujte

Ve vztahu je obvykle nutné dělat kompromisy. Jestli jste volný čas věnoval bývalé přítelkyni, tak vám na vaši zábavu možná už žádný nezůstal. Co takhle si distančně dodělat vysokoškolský titul, o kterém jste přece tak dlouho snil?

Nyní se před vámi otevírá možnost ho dosáhnout a na studium budete mít dostatek volna. A co můžete vědět, třeba se seznámíte s fešnou spolužačkou, nebo zažijete příjemná přátelská posezení u piva či vína se ostatními studujícími z ročníku po skončení přednášek.

studujte

Naučte se něco nového. (foto: 123RF)

Zaměřte se na svoji kariéru

Odreagovat se můžete i v práci, je-li pro vás zároveň koníčkem. Nyní už vám nic nebrání v tom, abyste si bral i přesčasové hodiny, případně zaměstnání úplně změnil a začal od píky někde jinde. Třeba v úplně jiném městě i státě. Jste volný a svobodný a nic vás tedy nesvazuje.

budujte kariéru

Nebo se naplno opřete do své kariéry. Snažte se o kariérní posun. (foto: 123RF)

Zůstaňte společensky aktivní

Vedle sportování byste ale neměl zapomínat ani na své kamarády, s nimiž vás sport nepojí. Páteční pivko nebo víkend s pánskou i dámskou společností na chatě na horách je příjemným odreagováním od rozchodu. Sociální vazby jsou důležité pro psychickou pohodu. Úplně nejhorší je uzavřít se doma a smutnit si sám, a ještě si k tomu otevřít láhev whisky.

Kamarádi vám pomohou se přes konec vztahu přenést daleko lépe než samota ve vašem obydlí. A co takhle naplánovat pánskou výpravu do nehostinných končin věčného ledu na Arktidě či se zúčastnit běžeckého půlmaratonu? Možností společných akcí s přáteli je nepřeberné množství, záleží na tom, co vás baví.

společnost

Hlavně se neupněte na samotu. (foto: 123RF)

I když se po rozchodu s partnerkou nemusíte cítit právě nejlépe, náladu vám zvednou vaši kamarádi nebo oblíbená činnost, která vám dělá radost a na kterou jste třeba neměl tolik času.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se přenést přes tvrdý rozchod? Osvojte si několik tipů

Chcete ji dostat zpátky, nebo jí rovnou zničit život? Ne každý rozchod je definitivní, ale tohle raději nezkoušejte!