Jak poznat, jestli měla orgasmus?

V pornu moc často k vidění není, a když už, nikdo si nemůže být jistý, jestli je pravý. Dá se s jistotou určit, jestli milenka skutečně prožila orgasmus? Tahle odpověď vás možná zklame – nebo naopak potěší!

„Měl jsem holku, která to dost prožívala. Cukala sebou, ryla nehty do polštáře, křičela a svíjela se. Byla to famózní podívaná,“ vypráví devětadvacetiletý Milan, jehož kamarád má zkušenost se ženami a orgasmem úplně opačnou.

„Moje přítelkyně jen leží, a dokud neodtáhne moji ruku nebo jazyk ze svého rozkroku, tak pomalu ani nevím, že se uvnitř ní něco dělo,“ krčí rameny šestadvacetiletý Erik. Že by platilo pravidlo „co orgasmus, to originál“?

Odhady a dohady

Podle jednoho z předních českých sexuologů Zlatko Pastora je nemožné jednoznačně poznat orgasmus u ženy. Je to dáno jeho velkou variabilitou. „Něco lze vytušit při rytmických kontrakcích pochvy, registrovat nepřehlédnutelnou změnu vědomí či nenapodobitelné křečovité stahy těla či výstřik tekutiny. Ostatní charakteristiky, jako jsou červené skvrny na hrudi, vystouplé tuhé bradavky, rychlý dech, pocení nebo nesrozumitelné výstřiky a vzdechy, už tak příznačné být nemusí,“ popisuje ve své knize Tajemství ženské sexuality. Oko tedy může být klamáno.

TIP: Jednou z velmi účinných možností je tzv. fingering. Přečtěte si obsáhlý návod jak prstit a vyvarujete se tak častým chybám při uspokojování partnerky. Za skvělé orgasmy vám jistě poděkuje.

Když je veškerá technika krátká

Tak jako fyzické projevy orgasmu nemusí být patrné, fyzické potíže a předpoklady mohou, i když pouze vzácně, ženám v dosažení orgasmu bránit. Jedním z takových případů fyzického předpokladu je přilnavost klitorální kůže, tzv. fimóza klitorisu. Jedná se o kožní lalok, který je spojen s klitorisem a může omezit citlivost i pohyb.

Další možnou fyzickou příčinou je extrémní ochablost pánevních svalů, způsobená například svalovou atrofií, jež znemožňuje při orgasmu pocit vlny svalové kontrakce. Šance, že na nějakou takovou natrefíte, ale není veliká. A jak získat jistotu a neomylně se přesvědčit, že milenka vyvrcholení měla – a nepředstírala ho?

Jak si to pojistit a nesplést?

Některé ženy dokáží vyvrcholit jedině při orálním sexu a pro většinu roštěnek je takto dosažitelný orgasmus nejsilnější a tím pádem i nejhůř nasimulovatelný. Tak do útoku.

Nejdřív jí věnujte masáž nebo ji hlaďte po celém těle tak, aby z hlavy vypustila veškeré starosti. Hodně ji líbejte na krku, hlaďte ji a lízejte na prsou a na bradavkách. Hned ji celou nesvlékejte, nejdřív ji zbavte jen svršků a dotýkejte se jí přes prádlo. Podprsenku a kalhotky je dovoleno sundat až poté, co zvlhne. Nejdřív jí rukama přejíždějte po vnější straně stehen, pak po vnitřní. A zeptejte se, jestli má orální sex radši jemně, nebo natvrdo – pomalu nebo rychle.

TIP: Přečtěte si, jak jí správně lízat vagínu. I když to někteří zvládnou přirozeně, neuškodí se podívat na konkrétní návod jak uspokojit ženu.

Jen jí nechte, ať si zakřičí

Pokud se dotyčná stydí, bude lepší, kdy si ji položíte na břicho na kraj postele a zezadu si kleknete mezi roztažené nohy. Hodně žen taky miluje, když partnerovi sedí na obličeji, kdy je přístup ke klitorisu snadnější. Poté nešetřete slinami, soustřeďte se na stimulaci největší plochou jazyka a ideálně se na rozjezd pomalu suňte od krajů směrem ke vchodu do pochvy.

Pak už jen udržujte stálý rytmus. Jakmile se roštěnka přiblíží k vyvrcholení, dá vám to vědět napjatými svaly. V tento moment mírně zvyšte tlak nebo zrychlete tempo. Hlavně nepřestávejte, i kdyby se milenka začala kroutit.

Tak co, poznali jste to?

Autor: Adam

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Které ženy, kdy, jak a proč zkouší v sexu experimentovat?

Nové sexuální kousky, za které vás milenky umačkají láskou a vášní!