Jak na fotkách zvýšit svou atraktivitu. Jednoduché triky, které vám pomohou zabodovat

Říká se, že jedna fotka vydá za tisíc slov. Prekérní situace nastává, když vás prezentuje fotka, a nikoliv vaše slova a činy. Tehdy potřebujete pár opravdu dobrých fotek, abyste zazářili. Třeba se jejich prostřednictvím chcete stát atraktivnější pro opačné pohlaví v seznamce, zabodovat při prezentaci nebo jen chcete oslnit manažerku při výběrovém řízení. Jak toho dosáhnout? Možností je několik.

Jak na fotkách zvýšit svou atraktivitu. S těmito radami zabodujete

Jste muž a chcete zabodovat fotkou? Protentokrát vynechejte úsměv. Že to zní poněkud neočekávaně? Chtěli jste přece ukázat svůj bělostný chrup a to, že v sobě chováte smysl pro humor? Tak přesně tohle nedělejte. Pokud chcete zvýšit svou atraktivitu a být pan Tajemný s příslibem Netušeného, neceňte chrup do objektivu jako naivní zajíček. Úsměv naopak prodává kouzlo žen, a činí je vizuálně atraktivnější. Usmívající se fotka muže působí více žensky, a proto žádnou hladinu estrogenu nezdivočí.

Máme toho tolik společného!

Někdy to není jen o vás, ale o věcech okolo. O drobných detailech, které mohou něco prozrazovat a naznačovat. A právě proto se jeví atraktivnější až o 20 % muži a ženy, kteří se fotí v doprovodné kulise s jídlem. Kvalitní nápoje, exotické pokrmy, prostě cokoliv k snědku nebo pití, co má trochu úroveň. Pytlíkem brambůrků a nedojedeným mekáčem to nevyhrajete. Ale jinak? Přítomnost jídla značí jistý zápal, živočišnost, vášeň. A hlavně, vytváříte tím pozitivně kognitivní vazbu s osobou, která si vaši foodie fotku prohlíží.

Když se totiž na takový snímek díváme, podvědomě přemýšlíme, co bychom asi tak mohli mít s vyportrétovanou osobou společného. Fantazie pracuje za nás, i když ne vyloženě pro nás. Tentokrát má ale naše uvažování jasně nastavený směr: „On má taky rád jídlo jako já!“ Jíme všichni, takže to není zase takové překvápko. Ale první pozitivní vazba tím byla vytvořena, a na základě Haló efektu teď budeme o labužníkovi z fotky smýšlet lépe.

Jako červený hadr na býka

Barvy jsou dost jednostranná záležitost. Jsou totiž zásadní pro ženy, které vaši fotku hodnotí. A ženy, no, když to řekneme slušně, každá je originál. Takže za modré tričko jednou můžete sklidit vavříny vítězů ještě před bojem, a jindy vás automaticky diskvalifikuje. Muži jsou o poznání jednodušší zvířátka. Chcete je zaujmout? Oblečte se do rudé, a máte jejich veškerou pozornost. Červená je prostě pro muže na ženách důležitá.

Ošklivé káčátko se v hejnu ztratí

Přijdete si naprosto neatraktivní pro opačné pohlaví? A už jste někdy přemýšleli o tom, že by to mohla třeba být pravda, i když jste pro maminku (u které ještě bydlíte) „ten nejhezčí kluk na světě“? Neházejte vidle do kompostu, šance tu jsou. Potřebujete jen skupinový snímek… kde jste s partou fakt pohledných kámošů a modelových hezounů. Divné? Ano, ale účinné. V ten moment totiž zaniká vaše individuální neatraktivita, a naopak se zvýrazňuje vaše jedinečnost proti „průměru“.

Nejste ošklivý, jen jiný!

Další osvědčený způsob, jak zvýšit svou atraktivitu. Jinakost, originalita, čerstvost ne-běžných genů se cení. Ve srovnání se svalnatými borci je pozornost žen řekněme rozptýlená a zahlcená, takže získáváte vlastně plusové body za ostatní, co propotili pár měsíců života v posilovně zadarmo. Na podobném/opačném principu to funguje i u žen. Slyšeli jste o institutu ošklivé kámošky? Ženy spíše průměrného vzhledu je zbožňují, protože pak vypadají jako kočky vyšší třídy.

Zranění z války?

Praštili jste se v dětství o dveře, pokousal vás jezevčík anebo jste se poprali s medvědem? Tak snad jste si z toho odnesli hezkou jizvu. Protože tahle kosmetická vada na kráse je vaší zatraceně silnou zbraní. Jestli si k jizvě přibájíte příběh jako Harry Potter, už není důležité. Podstatné je, že ji máte. V ženách tím probouzíte vícestranný zájem.

Jednak tím útočíte na jejich přirozenou snahu starat se a pečovat o druhé, a za druhé, nositele jizev považují za evolučně zdatnější, silnější a testosteronem našlapanější. Takže kvalitní. Že ženy evoluce v tomhle ohledu klame a měly by raději hledat toho, kdo vám tu jizvu udělal, už důležité není. S jizvou zabodujete.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nežádoucí chování, které v očích žen i okolí snižuje vaši atraktivitu. Jak snadno ztratit společenské body

Atraktivita člověka silně ovlivňuje to, zda dostanete místo v práci nebo ne