Instagramové trendy, které jsou už dávno out. Neděláte je taky?

Instagram překročil hranici 700 milionů aktivních uživatelů a v růstu vůbec nepolevuje. Pokud se na něm nechcete ztrapnit, potřebujete znát tyhle tipy!

Zapomeňte na koláže

Jasně, dřív to jinak nešlo. Pokud jste nechtěli být za vyložené trapáky a nahrát pět obrázků po sobě, museli jste vytvořit koláž ze skvělých fotek z výletu. Jenže to je naštěstí přežitek, jednotlivé části koláže totiž nebyly dostatečně dobře vidět a vaše umění tak stejně nevyniklo. Instagram odnedávna umožnil nahrát víc fotek zároveň jako galerii, což je mnohem lepší varianta. Výsledek vypadá jako jeden příspěvek, kterým můžete „svajpovat“ a prohlédnout si tak i ostatní záběry. Což je poměrně elegantní řešení, takže se ho nebojte využívat!

Nekopírujte!

Rus Murad Osmann založil trend, který se postupně rozšířil až moc. Pod hashtagem #followmeto začal publikovat dnes už slavné fotky, kde drží za ruku svou manželku, a ta ho provází různými místy po světě. Určitě jste to viděli už mnohokrát, takže vězte, že nikdo to prostě líp než Murad neudělá. Tak se o to nepokoušejte! Foťte raději něco vlastního a nekopírujte formáty, které už před vámi byly dotaženy do dokonalosti…

Šetřete s hashtagy

#Tohle #je #obzvlášť #otravný #zvyk. Jakmile celý popisek zabalíte do hashtagů, řadíte se na úroveň vaší babičky, která vám poprvé poslala gif s kočičkami a doprovází ho vítězoslavným pomrknutím, jak je úžasně moderní. S hashtagy neplýtvejte a zachovejte jejich relevanci – dva až tři, vystihující podstatu příspěvku, úplně stačí. Nehashtagujte hashtagy (#bajecna #snidane) a vyvarujte se celých, rádobyvtipných vět pod jedním hashtagem. #vsechnyakoratnastvete

Nemachrujte

Ve skutečném životě nikdo nemá rád ty, kteří se vytahují a povyšují nad ostatní. Jenže sociální sítě jsou jich přitom plné! Většina z nás se snaží předvést v tom nejlepším světle. Chceme ukázat, že náš život je plný zábavy a dobrodružství. Přestože je realita často jiná a večer skončíme v papučích u televize, náš Instagram budí dojem, že určitě někde surfujeme s kočkama v bikinách. Jenže když si takovou image vytváří všichni, má to vůbec smysl? Kašlete na selfíčka z posilovny a raději si běžte zacvičit kvůli sobě. Přestaňte vybírat filtr, díky kterému bude karboš z oběda vypadat jako pečená křepelka. Autenticita a upřímnost vám zajistí mnohem větší úspěch než vyumělkovaná přetvářka.

A samozřejmě nemotivujte

Tohle by mělo být samozřejmostí, ovšem stále to někteří nechápou. Obrázek západu slunce společně s nějakým tím moudrem od Wericha (pokud jste tuzemští tradicionalisté) či Hawkinga (když se snažíte vypadat chytře a světově) vážně žádnou parádu neudělá. Taky za ně neposbíráte moc srdíček, nekompromisních ukazatelů instagramové popularity. I výzkumy ukázaly, že lidé, kteří zahlcují své sociální profily motivačními citáty, jsou prostě tupci. Nebuďte takoví a raději se vyjadřujte sami za sebe:

Děláte některé z těchto chyb i vy? Pište pod článek.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proč si lidé fotí jídlo na Instagram? Věda už to ví!

Instagramy slavných – u koho se nejvíc pobavíte