Všechna sláva digitální tráva: Které hvězdy internetu mají nejvíce sledujících?

Sláva celebrit se špatně měří, každý slavík holt není Gott. Naštěstí tu máme sociální sítě a platformu Instagram, která nám umožňuje porovnat, o kom se ve světě skutečně mluví a kdo si na hvězdu světového formátu jen hraje.

sledujících

Skutečně miniaturní parametry českého rybníčku sociálních sítí si nejlépe uvědomíme, když se podíváme na největší zjevy naší scény a počty jejich sledujících na Instagramu. Dlouhodobou stálicí vrcholu je umělkyně, designérka a malířka Silvie Mahdal, s počtem 1,8 milionu sledujících. Prvenství ji přejme, protože nedaleko za ní stojí už méně snesitelná hvězda, Pán Kožichů, Leoš Mareš.

Leoš Mareš – Svalnatec

Tuctoví šampioni

Ten se o 2. příčku vytrvale přetahuje s fitness-guru a crossfitterem Tomášem Chlupem, oba si profily drží kolem 1,3 milionu duší. Ono vlastně – mít počet sledujících v objemu desetiny obyvatel republiky není špatné skóre. Ale čísla lehce nad 1 milion jsou jinak úsměvná. Je to skóre, kterého dosáhne 82 500 000 účtů (tedy asi 3,3 % všech uživatelů). Skutečnými světovými rekordmany jsou ti, kteří miliony sledujících počítají ve stovkách.

Chlup
Aktuálně je podle Instagramu Tomáš Chlup oblíbenější než Leoš Mareš. (foto: instagram/tomski.chl

Jak si stojí opravdové hvězdy?

V současnosti existuje 34 účtů, sledovaných více než 100 miliony uživatelů, 18 s více než 200 miliony, 8 s přesahem 300 milionů a 2 účty nad 400 milionů. Jasně, pak je tu ještě účet celé sociální platformy Instagramu, která má 552 milionů sledujících, ale ten si těžko ztotožnit s nějakou lidskou tváří. A kdo jsou tedy ti, jejichž sláva hvězd se dotýká a vydají za 300+ Marešů?

I když Instagramu dominují americké hvězdičky, prvenství si pro sebe uloupil Cristiano Ronaldo. Momentálně portugalský fotbalista, který je ve většině koutů světa známější (a populárnější) než třeba americký prezident. Má 484 milionů sledujících. Druhou příčku si drží Kylie Jenner, mix podnikatelky, celebrity, modelky a herečky. Cirka 370 milionů sledujících.

Hezké 3. místo, s počtem 363 Marešů, drží argentinský Lionel Messi (i přes shodné iniciály nezaměňovat s Lenošem, prosím pěkně), další světoznámý fotbalista. V sérii svrchní padesátky top-účtů narazíme ještě na pár slavných čutálistů (Neymar, Beckham) a fotbalových klubů.

Messi
Podle Instagramu je vidět, že sport je prostě populární. (foto: depositphotos)

Indická liga

Že sport táhne, a ne vždy se při tom do míče musí kopat, dokládají i další příčky. U LeBrona Jamese (28. příčka, celkem 133 Marešů) se tak dá odtušit, že je to basketbalista. Ale k čertu, kdo je to Virat Kohli? Schválně jestli to víte… s 215 miliony sledujících a na 17. příčce je nejslavnějším indickým hráčem kriketu. Z indických hvězd se pak v žebříčku objeví ještě Kakkar, Kapoor a modelka Priyanka Chopra. Všichni ale mají pod 90 Marešů, takže nás trápit nemusí.

Herci, herečky, muzikanti

Na 350 milionů totiž dotahují Selena Gomez, Dwayne Johnson a Ariana Grande. Plastické améby, Kim a Khloé Kardashianovy, drží 8. a 10. příčku. A mezi nimi, jako růže mezi trním, s 276 miliony sledujících, zpěvačka Beyoncé. A nějakým podivuhodným zázrakem se na 11. příčce usadil (a stále nechce zmizet do zapomnění) Justin Bieber.

Nicki Minaj – Super Freaky Girl

Zmínit musíme i Nicki Minaj, která je – na rozdíl od Kanye Westa – asi tím skutečným hlasem generace a rapperů. Má 205 milionů sledujících. To přemoudřelý Kanye, americký ekvivalent Leoše Mareše, má přitom jen 17,6 Marešů, milionů sledujících. V žebříčku padesátky nejsledovanějších účtů také „září“ NationalGeographic, Nike, VictoriaSecret a NASA.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bizár ze sociálních sítí: 6 způsobů, jak ztratit iluze o homo sapiens

Nejdivnější postava na světě? Dívka s opravdu zvláštní postavou se stala hvězdou Instagramu