Bizár ze sociálních sítí: 6 způsobů, jak ztratit iluze o homo sapiens

Sociální sítě hýbou světem! A ne úplně zřídka můžeme narazit na profily, které jsou dost ulítlé. Vyhrabali jsme na netu ty nejšílenější bizáry. Z některých možná budete i špatně spát.

bizár

Některé jsou vtipné, jiné prostě jenom divné a ty další za hranou hrany. Jestli chcete po zbytek dne nevěřícně kroutit hlavou, jste tu správně. Řeč bude o instagramových profilech, které přes svoji neortodoxní povahu mají mezi obyčejnými smrtelníky mnoho followers. Jestli jste přesvědčení, že už jste na sociálních sítích viděli všechno a nemůže vás nic překvapit, na internetu je bizáru ještě dost. Radši si sedněte, začíná přehlídka nejdivnějších instagramových kreací. Nebo kreatur?

Ruce vzhůru! @mr.handsup

Pokud se někdy čirou náhodou ocitnete na stejném místě jako Andrew Stoletov, právě ve chvíli kdy bude pořizovat další fotku na svůj profil, nenechte se mýlit. Nejde o žádného pošuka, co by na vás mával nebo co trpí přeludem, že je na hodině biologie. Ačkoliv se může zdát, že je jeho instagramový účet plný obyčejných fotek, jedno unikum mají všechny společné. Nenajdete mezi nimi jedinou, kde by byl Andrew zachycený jinak, než se zdviženýma rukama. Postavit si image na ruce hore, slušný. Můžeme se jen domýšlet, jaký význam pro něj tato póza ve skutečnosti má. Patrně vůbec žádný.

Temná dvojka @mothmeister

Pokud patříte mezi citlivější jedince, kteří na sociálních sítích vyhledávají hezké krajinky, nebo se považujete za gurmány, co se rádi inspirují jídlem cizích lidí, patrně nebudete zrovna fanouškem dalších přispěvovatelů. Duo mothmeister by se dalo považovat za dva umělce a nutno přiznat, že jimi do velké míry skutečně jsou, ale tak nějak ve zvráceném slova smyslu.

Jinak okouzlující pohádkový svět převedli do vlastní reality, země zvané Wounderlland, kde tvoří pomocí svého specifického cítění různé fantasy postavy se svými zvířecími mazlíčky. Co si budem, nic roztomilého to v jejich podání ale není. Z jejich umění totiž víc než cokoli jiného sálá temnota a smrt.

Chlápek s balónky @janerichsen

Promovaní inženýři by koukali, co je tenhle týpek zač! Myslíte si, že prasknout balónek není žádná věda? Jan Hakon Erichsen na této zdánlivě banální činnosti založil svůj instagramový profil, který má v současnosti neuvěřitelných 830 tisíc sledujících. A to především díky originálním způsobům, jaké tento ničitel balónků k jejich destrukci používá. Na jeho profilu ale najdete i další bizarní až vlastně zajímavé vynálezy.

bizár
Bez komentáře. (foto: instagram/janerichsen)

Umění do třetice @brunopontiroli

Umění není nikdy dost. Teda jak kterého! Instagramový profil Bruna Pontiroliho se snad ani nedá slovy popsat. Musíte to vidět! Ale možná vás z toho budou trochu pálit oči a začnete přemýšlet nad smyslem své existence. Na druhou stranu, přestože tvoří šetrně řečeno neobvyklé obrazy, o jeho uměleckém cítění nemůže být pochyb.

Bruno
Bruno je umělec. To se pozná. (foto: instagram/brunopontiroli)

Tak trochu nechutné @matieresfecales

Už samotný název profilu napovídá, že tohle bude lahůdka. Fekálně temné duo Matieres Fecales sice naštěstí nezveřejňuje lidské výměšky, jak vás možná napadlo, ale chuť k jídlu z toho taky mít nebudete. Ve skutečnosti se jedná o dvojici neortodoxních oděvních návrhářů, kteří jednoznačně ví, jak získat pozornost. Jedná se především o posty, na kterých se převtělují do jakési mimozemské podoby. Mají však dokonalé kostýmy i líčení. Nic prvoplánového. Bázlivější povahy však nejspíš příliš nenadchnou.

Superbuchta nakonec! @breadfaceblog

Když si někdo může postavit Instagram na tom, že zvedá ruce, proč by někdo jiný nemohl bořit obličej do pečiva. Od vdolků až po koblihy, není vybíravá. Ano, jedná se totiž o dívku, kterou jsme pasovali na princeznu instagramových bizárů.

bizár
Buchta dobrá. Ten muffin že jo. (foto: instagram/breadfaceblog)

Mladá holka si říká breadface a má už víc než 170 tisíc followers. Lidi se na ni chodí koukat, protože obličejem rozmačkává koláče. Nic pro celiaky. Jestli hledáte pointu, přes značné úsilí asi nedocílíte žádného výsledku, než jaký je na první pohled zřejmý. Pokud tedy má její profil nějaké poselství, nám uniklo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejdivnější postava na světě? Dívka s opravdu zvláštní postavou se stala hvězdou Instagramu

Instagramové trendy, které jsou už dávno out. Neděláte je taky?