Nejoblíbenější hudební festivaly aneb kam se v létě vydat za muzikou?

Ustupující epidemie znamená nejenom postupný návrat do normálního života, ale také obrovskou naději pro organizátory hudebních festivalů. Každé léto se na vybraných místech schází desítky tisíc lidí stejného hudebního vkusu, aby si na chvíli odpočinuli od náročné reality a ponořili se do víru svých oblíbených kapel.

hudebni festivaly

Pokud byste si chtěli letošní léto také odpočinout, vydejte se na jeden z následujících hudebních festivalů. Poslechnete si kvalitní muziku a zaručeně poznáte i nové přátele. Seznam zahrnuje jen ty nejoblíbenější hudební festivaly, které vás dostanou do kolen.

Mácháč Festival

O hudebním festivalu pořádaném na plážích Máchova jezera jste už určitě slyšeli. Jedná se totiž o jednu z nejpopulárnějších hudebních akcích v České republice, čemuž odpovídá i návštěva několika desítek tisíc lidí. Mácháč však není jenom obyčejným festivalem.

Okamžitě po vstupu do areálu na vás dýchne přímořská atmosféra a na nádherných písečných plážích si budete připadat skoro jako na Ibize. Poslech velmi kvalitní EDM a taneční hudby vás rozhodně nenechá chladným a zábavu zaručeně podpoří i vynikající míchané drinky.

Festival Mácháč má navíc obrovskou historii a tradici. V minulosti se na stage představil třeba Armin van Buuren, Carl Cox nebo Paul van Dyk. Chcete-li si užit notnou dávku nefalšované zábavy, pak je festival u Mácháče tím pravým ořechovým.

Přehrady Fest

Mezi nejoblíbenější hudební festivaly patří také Přehrady Fest. Festival konající se u vybraných přehradních nádrží se od párty u Máchova jezera liší snad ve všech ohledech. Organizátoři Přehrada Fest každoročně vytvářejí velmi příjemnou atmosféru, kde se snadno zabaví celé rodiny s dětmi.

Nejedná se tak o typický hudební festival, ale o rodinnou akci, která se letos bude konat na Vranově a na Seči. V obou případech vystoupí třeba Tomáš Klus, kapela UDG, Pokáč nebo Pavel Čadek. Přehrada Fest navíc vyniká i celodenním programem pro dospělé i pro děti.

Colours of Ostrava

Žijící a neustále pokračující legendou hudebních festivalů v České republice je nepochybně Colours of Ostrava. Tato akce se však stala populární nejenom mezi tuzemskými milovníky hudby, ale popularita festivalu se roznesla po celé střední Evropě. I proto se zde v minulosti představila například kapela Imagine Dragons nebo zpěvačka Lenny.

Bývalé vítkovické železárny sice na první pohled nepůsobí zrovna příjemným dojmem, ale věřte tomu, že s prvními tóny oblíbených písní na továrenské prostředí zapomenete. Organizátoři navíc dokáží jednotlivá pódia umístit tak, aby celá atmosféra krásně zapadala do průmyslového komplexu. Výhodou je velký počet pódií, takže si můžete užít jak velkolepou show, tak komornější vystoupení svého oblíbeného interpreta.

Aerodrom Festival

Multižánrový hudební festival konající na letišti v Panenském Týnci byl poprvé uspořádán až v roce 2013, ale od té doby si jej zamilovali desítky tisíc hudebních nadšenců. Cílem organizátoru bylo přilákat ty největší zahraniční hvězdy, a to se jim opravdu podařilo.

Za posledních několik let se tak na Aerodrom Festivalu objevil například Macklemore, Linkin Park nebo Metallica. Máte-li rádi špičkovou zahraniční muziku, měli byste se i letos vydat na letiště do Panenského Týnce. Takhle velkolepou show jen tak někde nezažijete a stoprocentně na ni budete dlouho vzpomínat.

Rock for People

Jednoznačnou jedničkou hudebních festivalů v České republice je akce s názvem Rock for People. Podle mnohých se jedná o vůbec nejlepší hudební festival, protože nabízí absolutně všechno, po čem hudební nadšenec touží. Nekonečný přísun té nejlepší muziky, jedinečná atmosféra a nádherné prostředí ve vás zanechají nezapomenutelnou vzpomínku.

Velkou výhodou jsou rozdělená pódia, takže se při vystoupeních potkáváte s lidmi stejné pokrevní skupiny. Navíc, kde jinde chcete vidět elektro stage v bývalém hangáru? Rock for People je bezpochyby kultovním festivalem, na němž byste určitě neměli chybět.

Dostali jste chuť zavlnit se ve víru oblíbené hudby s vynikajícím drinkem v ruce? Pak byste si měli co nejdříve rozmyslet, který festival letos navštívíte a případně koupit lístky. Místa se totiž rychle plní.  

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Léto a hudební festivaly. Co dělat, abyste je přežili v psychické i fyzické pohodě

Festivalová atmosféra s audiosystém GTK-XB60