Přelomové hry na Xbox, které vás vcucnou a nepustí

Přijde za vámi kamarád nebo chcete sami vyplnit volný čas aktivitou, která vám ponechává hlavu prázdnou a naprosto vyčištěnou? Je načase zapnout Xbox a pustit se do hraní her!

xbox

Zatímco některé jsou plné akce, jiné jsou čistou odreagovačkou, která vás prostě a jednoduše bude bavit. Podívejme se na několik her na Xbox, které se ve světě Xbox zařadily k nejlepším a nejoblíbenějším.

Red Dead Redemption 

Jste milovníkem westernů? V jednom se můžete octnout. Stačí si zahrát hru Red Dead Redemption, která patří k tomu nejlepšímu, s čím vývojáři her pro Xbox kdy přišli. Dalo by se říct, že tento herní western je zároveň tím nejbohatším, protože je fantasticky zpracovaný. Hráče vezme do světa amerického západu a předvede mu, jaké byly zdejší mohutné bouřky, vedra a samozřejmě i slejváky, jež mnohdy westernovým hrdinům zmařily cestu a plány jako takové. 

Hra je skvělá také v tom, že skvěle rozpoznáte potravní řetězec desítek druhů zvířat, které mnohdy neváhají napadnout i člověka. Riziko a překvapení se tedy bude nacházet na každém rohu.

Podle mnoha kritiků hra dosahuje skoro sta procent (celkové hodnocení se rovná 95 %) s tím, že se tvrdí, že se jedná o jednu z nejlepších westernových her ever.

Grand Theft Auto V

Pokud bychom měli upustit od klasické FIFY nebo NHL, což jsou herní klasiky, které se poslední léta posouvají jenom po stránce grafiky a jinak se jejich děj nijak nemění, zmíníme jedinečnou zábavu nazvanou Grand Theft Auto V. Tato hra totiž v mnoha referencích končí s krásnými 96 %, což je opravdový úspěch.

Každému hráči na první pohled přijde, že se jedná jenom o další dílo podobající se GTA. Pokud se však do hry více ponoříte, zjistíte, že je to něco trochu jiného než klasické GTA. Svět, který vývojáři vytvořili se vší precizností, každého člověka dokonale pohltí, pobaví, a (bohužel nebo bohudík) ho odmítne vyplivnout.  

Pozor: takto skvělé hodnocení získala až pátá verze hry v pořadí, kterou od té čtvrté dělí víc jak pět let. Za tu dobu se však herní svět vypiloval k naprosté dokonalosti, a to až do takové míry, že se z něj nebudete chtít vrátit do šedivé, možná až trochu pochmurné reality.

Counter-Strike: Global Offensive

Jste fanouškem tradičních stříleček? I pro vás se na seznamu nejlepších her na Xbox něco najde! A to konkrétně naprosto legendární hra Counter-Strike: Global Offensive, která je sice tou nejnovější z dílny vývojářů, ale stojí opravdu za to!

Nová verze oblíbené střílečky hráče nepustí až do chvíle, než obsadí první místo. Je však třeba konstatovat, že i když se najdou jedinci, kteří to zvládnou za pár dnů, většině to může trvat i několik let. Když ale budete mít kolem sebe skvělý tým, třeba to stihnete daleko dřív. 

Pokud jste byli zklamaní z předcházející hry Counter-Strike: Source, neměli byste na novinku zanevřít. Nepokračuje totiž ani trochu ve stínu předcházející hry. Herní novinka se dokonce pyšní zcela jinou grafikou a i na ostatních aspektech si dali vývojáři opravdu záležet. 

Limbo

Závěrem stojí za zmínku sice poněkud krátká, jednorázová hra, ovšem se skvělou, i když pro někoho poměrně pochmurnou atmosférou – Limbo. Jedná se o puzzle plošinovku, která se pyšní černobílým násilím, což se někomu může jevit jako velice depresivní, na druhou stranu, proč ne? I takové hry jsou a i takové hry si chce člověk někdy zahrát. Ostatně z mnoha referencí si odnáší skvělé hodnocení rovnající se až 88 %, což je skvělé, nemyslíte?

Limbo je ukázkou toho, že i zábavná hra se dá vytvořit bez barev či precizní grafiky. Je takovým vybočením z řady dokonalých herních zpracování, se kterými se nyní často setkáváte. A i když se po stránce kvality nejedná asi o to nejlepší, hráče dokáže i přesto „vcucnout” do děje a už ho nepustit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

PC hry, které jsme pařili v devadesátkách. Pamatujete si je?

Jste vášnivý gamer? Tohle jsou nejlepší hry ever!