Lubrikační gel využijete nejen s partnerkou

Ženy, ale často i muži zapomínají u sexu na jednu skvělou věc, a to jsou lubrikační gely. Skvěle pomáhají nejen u ženské nedostatečné lubrikace. Pokud rádi používáte například masturbátory či jiné sexuální pomůcky, tak jej určitě oceníte. Existuje hned několik typů lubrikantu a každý se hodí na něco jiného.

lubrikant

Lubrikační gel by se měl stát běžnou součástí vašich sexuálních hrátek. S ním posunete svůj erotický zážitek zase o kousek výš.

Proč používat lubrikační gel?

Bolestivý vaginální nebo anální styk není nic příjemného pro žádnou ženu. Existuje hned několik důvodů, proč se to stává. Někdy za to může jen nevhodný úhel nebo nedostatečné uvolnění svalů kolem vagíny, ale mnohdy je důvodem nedostatečná lubrikace. V tento moment byste měli začít používat s partnerkou lubrikační gely, které usnadní penisu průchod do vagíny nebo do análního otvoru.

Mýty o lubrikantech

Mnoho párů odmítá lubrikační gely, protože se traduje, že slouží pouze gayům k análnímu sexu a zbytečně si tak odpírají jeho skvělé účinky. Na sexuální hrátky používají maximálně vlastní sliny, aby byl průchod do otvoru pohodlnější. Ty však nikdy nenahradí dobrý lubrikant, a tak žena (a někdy i muž) trpí nepříjemnými pocity. Přitom je na trhu k dostání hned několik druhů těchto skvělých pomůcek.

Druhy lubrikačních gelů

Vždy vybírejte jen kvalitní lubrikační gel. Takový není zdraví škodlivý a můžete jej používat bez ohledu na to, zda je přirozená lubrikace dostatečná, nebo ne. Základní dělení těchto pomůcek je podle primární báze:

·         vodní

·         silikonová

·         olejová

Gely však můžete dělit i podle toho, jak je hodláte využít. Tedy na vaginální nebo anální. Dále existují i extra gely s různou vůní či příchutí.

Gely na vodní bázi

Toto jsou nejčastěji používané gely, a to proto, že jsou univerzální. Můžete je bez obav použít například i u masturbace jak vy, tak vaše partnerka. Velmi je oceníte v době, kdy používáte různé sexuální hračky, jako jsou vibrátory, dilda, masturbátory nebo umělé panny. Tento typ lubrikačního gelu je lehce smývatelný, ale bohužel jeho účinnost je krátká. Velmi rychle usychá a tak ho během akce musíte použít opakovaně.

Silikonové lubrikační gely

Tyto gely nejsou na trhu dlouho, takže jejich oblíbenost teprve narůstá. Připravte se však na to, že u tohoto typu lubrikačního gelu si připlatíte. Na oplátku za to však dostanete opravdu kvalitu. Gel během akce schne pomaleji, nemusíte jej nanášet často a mnohem déle vydrží než ten na vodní bázi. Bohužel se rovněž hůře smývá z erotických pomůcek a nesmí přijít do styku s žádnou z vašich silikonových hraček.

Lubrikační gel na olejové bázi

Tento typ lubrikantu se hodí především pro partnerský sex bez použití sexuálních pomůcek, protože hlavně silikonové pomůcky by mohl přímo rozleptat.  Nejčastěji je volený kokosový olej, který je citlivý k ženské vagíně, ale pozor! Snižuje účinnost kondomu až o 80 %. Olejové lubrikanty nevysychají, protože jsou dost tekuté. Často se však stane, že si jím zašpiníme povlečení. Díky jejich složení jsou skvrny velmi špatně pratelné.

Extra gely s vůní nebo příchutí

Toto je speciální kategorie, do které byste mohli zahrnout všechny báze. Jejich rozdělení:

·         Vůně – na trhu naleznete lubrikanty kořeněné, ovocné nebo s květinovým aroma

·         Chuti – jahodové, čokoládové, broskvové…

·         Speciální – ty mají znecitlivující účinek

·         Masážní – nevyužívají se pouze při pohlavním styku, ale využití najdou i při partnerské masáži

Vždy kontrolujte složení gelu

Ne o každém lubrikantu se dá prohlásit, že je kvalitní, a proto se vždy podívejte na složení. Některé gely totiž obsahují parabeny. Ty narušují hormonální rovnováhu. Jejich používání může vést až k děsivým následkům jako je rakovina prsu či dělohy. Všímejte si také, zda gel obsahuje glycerin, jenž se používá i v mýdlech. Ten totiž může podpořit vznik kvasinek, které ženám dělají následně nemalé potíže.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Sexuální aktivity: Za které se jde v Česku za mříže?

5 vaginálních rekordů, kvůli kterým dneska nebudete spát