Zhubněte hrou! Jaké herní konzole vám vytvarují postavu boha?

Věděli jste, že nadšenci do počítačových her a herních konzolí nemusí být nutně bledí samotáři s lehkou nadváhou? Virtuální svět her totiž nabízí mnoho možností, jak si i zapálení herní pařani mohou vytvarovat postavu pevnou jako skála, aniž by vystrčili nos z obývacího pokoje. Jak? Díky propracovaným pohybovým hrám. 

herní konzole

 

Sporty

Nepatříte právě k fanouškům venkovních sportů, nebo si dokonce myslíte, že na ně nemáte buňky? Nevadí. Herní konzole vám totiž dokáží vytvořit takové prostředí, díky kterému si svůj sportovní výkon nejen užijete, ale budete se u něj i královsky bavit. Stačí si jen vybrat tu správnou hru.

A při výběru se rozhodně nemusíte řídit pouze svou domněnkou, v jakém sportu byste asi mohli vynikat. Krása virtuálního světa kromě jiného spočívá právě v tom, že v sobě můžete objevit nadání i pro činnosti, které v reálném světě příliš neovládáte.

Když se můžete díky hře stát prvotřídním jezdcem formule, vycvičeným vojákem nebo vikingským válečníkem, proč byste nemohl být i vrcholovým sportovcem? To, že při hraní hry herní konzole spálíte i nějaké ty kalorie, bude jen třešničkou na dortu. 

Že hudba a box nejdou příliš dohromady? Omyl. O opaku vás velice rychle přesvědčí poutavá hra Fitness Boxing na konzoli Nintendo Switch. Hra, co z obyčejného boxu udělá zábavné cvičení, a která dokáže díky šikovnému ovladači Joy-Con donutit vyskočit z gauče a rozhýbat své tělo v rytmu populárních hitů i ty největší lenochy. 

https://www.youtube.com/watch?v=5s46efcroQ0

Jste fanoušek tenisu, ale nikdy vám tenhle sport moc nešel a na kurtu jste si připadal neohrabaně? To vůbec nevadí. Prostřednictvím hry Virtua Tennis 4 si můžete zkusit, jaké by to bylo být tenisovou legendou.

Kromě toho, že hra na herní konzole nabízí možnost vytvořit si vlastního hráče a projít různými turnaji, také vás provede velmi propracovaným tréninkem. Díky tomu budete moci směle konkurovat třeba i Federerovi (tedy alespoň v tom virtuálním světě). S pohybovým ovladačem navíc dostane pořádně zabrat i vaše tělo.

Kromě pohybových her zaměřených na jeden konkrétní sport, máte téměř u všech konzolí možnost vybrat si takovou hru, která obsahuje soubor několika sportů. A tak už není žádná překážka k tomu, abyste si na vlastní kůži vyzkoušel golfový turnaj, poměřil své síly s kamarády ve sjezdovém lyžování, šipkách, kuželkách nebo třeba při baseballu. Jednou takovou hrou, u které si rozhýbáte svaly při nejrůznějších sportech, je například Kinect Sport Season Two pro konzoli Xbox 360. 

Fitness

Doba, kdy si většina z nás pod pojmem fitness představila skupinu holek v trikotech skotačící nějakou aerobní sestavu, už pominula. Fitness zkrátka už dávno není jen holčičí záležitostí. Díky herním konzolím můžete každý den vstoupit do svého vlastního fitcentra a zamakat na své muskulatuře dle libosti, což je vzhledem k současným vládním opatřením nesmírná výhoda.

Díky pohybovým hrám tak budete mít skvělý přehled o svých úspěších i pokrocích a hubnutí hrou se pro vás brzy stane návykové. Za vyzkoušení stojí třeba hra Move Fitness pro konzoli PS3. Zde si můžete efektivně zacvičit podle vymakaných cvičebních programů s možností sdílet své úspěchy s přáteli. To ve vás vyburcuje k ještě lepším výkonům. 

Tanec 

Nejste-li vyloženě sportovní typ a raději byste své tělo rozhýbal v ladnějším tempu, bude pro vás to pravé ořechové tanečně laděná pohybová hra. Tento druh her vám nejen pomůže shodit nějaké to kilčo navíc. Ale ještě si při nich zlepšíte koordinaci těla a vnímání rytmu, což jistě ocení i vaše partnerka. Své naučené taneční kreace pak budete moci bez obav předvádět na každé párty.

Mezi novinky v oblíbených tanečních pohybových hrách patří Just Dance na konzoli PS4. Díky široké nabídce populárních hitů a možnosti soutěžit s ostatními hráči brzy zjistíte, že cvičení nebylo nikdy tak zábavné jako právě s touto taneční videohrou. 

Akční adventury 

Hledáte-li takovou hru, při které byste si dal pořádně do těla, ale zároveň se nemusel tak úplně vzdát herního prostředí, pak jsou pro vás pohybové adventury to pravé. V nich se ve většině případů snoubí jak herní příběh, tak pořádná makačka pro vaše svaly.

Parádní RPG zážitek, který vybičuje vaši kondici na maximum, poskytne například hra Ring Fit Adventure pro konzoli Nintendo. Procestovat můžete až dvacet různých světů, ve kterých díky správně provedeným cvikům plníte nejrůznější úkoly a bojujete s všemožnými protivníky. 

Jestliže chcete začít zlehka a nezpůsobit po delším lenošení svému tělu šok z nenadálé zvýšené aktivity, můžete také vyzkoušet hry, které mají tzv. podporu MOVE. To znamená, že je lze ovládat jak klasickým ovladačem, i tak tím pohybovým. Za zmínku určitě stojí hra Bravo Team, Marvels Iron Man nebo No Man´s Sky Beyond, které překypují akcí, dobrodružstvím i zápletkou a navíc vám umožní se u nich trochu protáhnout. Protože každý pohyb se počítá. 

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT