Nejoblíbenější golfová hřiště na světě aneb kde byste si určitě chtěli zahrát?

Golf pro drtivou většinu z vás představuje pravděpodobně zábavu zámožných byznysmanů, politiků a úspěšných sportovců. Pravdou ovšem je, že mezi běžnými lidmi není golf tak populární jako hokej nebo dokonce fotbal, nicméně fanouškovská a hráčská základna tohoto hezkého sportu neustále stoupá.

golfová hřiště

Pokud se i vy řadíte mezi profesionální či amatérské hráče, pak byste určitě chtěli navštívit ta nejoblíbenější a často také nejlepší golfová hřiště světa. Kam se tedy vydat?

Hřiště v St. Andrews ve Skotsku

Tohle hřiště se může pochlubit obrovskou historií, kterou mimochodem oceňují i pořadatelé nejslavnějších turnajů na světě. Ty se konají pravidelně každý rok, a to více než tři desetiletí. Na pozemku v St. Andrews se golf hraje už od 15. století, takže se řadí mezi nejstarší golfová hřiště na světě.

golf
Takový pohled je snem každého golfisty. (foto: instagram/ vanjagranheim)

Hlavním lákadlem pro mnoho hráčů je stoprocentně přírodní terén, jenž během staletí neprodělal prakticky žádné úpravy. Po vkročení na trávník vás tedy čeká obrovská výzva a také velký nádech historie. St. Andrews je totiž některými profesionály a odborníky považované za celosvětovou kolébku golfu.

Pine Valley Golf Club v New Jersey

Hřiště patřící do Pine Valley Golf Club sice neoplývá dlouhou historií a ani se nemůže pochlubit pořádáním největších světových turnajů, ovšem i tak se řadí mezi nejoblíbenější na světě. Už při prvním pohledu na jamky vám musí být jasné, proč se na tohle místo vydávají stovky hráčů každý den.

golf
Pine Valley v New Jersey se pyšní netradičním rozvržením jamek. (foto: instagram/golfhazards)

Pine Valley Golf Club je jakousi pouštní oázou vymezenou vzrostlými stromy uprostřed New Jersey. Za největší lákadlo je považovaná jedinečnost a také rozvržení jamek. To sice není ideální pro profi turnaje, nicméně jako rekreační hráči si pobyt na tomto hřišti určitě užijete.

Augusta National Golf Club v Georgii

Golfové hřiště nacházející se v americké Georgii bylo založené již v roce 1933, a od svého otevření se těší obrovské oblibě. Důvodem k návštěvě tohoto hřiště je především precizně střižený trávník a také výhody, která vám nabízí místní golfový klub.

golf
Augusta National Golf Club právem spadá mezi nejlepší golfová hřiště na světě. (foto: instagram/eurekaearth)

Kromě toho Augusta National Golf Club patří mezi nejhezčích golfová hřiště na světě, takže si zde hraní opravdu užijete. Po odehrání několika jamek si budete díky příjemné atmosféře připadat jako Tiger Woods, což se vám na ostatních místech pravděpodobně nikdy nestane.

Cypress Point Club v Kalifornii

Přesouváme se do prosluněné Kalifornie, kde se nachází další z velmi oblíbených míst. Tohle se proslavilo především svým dokonalým uspořádáním a také odpaly na prosluněném pobřeží Kalifornie. Dokážete si představit lepší plac na hraní golfu?

golf
Cypress Point Club na pobřeží Kalifornie je učiněný ráj. (foto: instagram/american_golf)

I přes relativně velkou složitost jednotlivých jamek se podařilo zachovat malé rozměry hřiště v délce pouhých 6 kilometrů. Do Cypress Point Club se pravděpodobně vydáte hlavně za západy slunce a krásnou atmosférou, ale pokud ji spojíte s hraním golfu, odnesete si nezapomenutelný zážitek.

Australský Royal Melbourne Golf Club

Abyste si nemysleli, že se špičková golfová hřiště nacházejí pouze na severní polokouli, přesuneme se nyní do Austrálie. Město Melbourne totiž proslulo nejenom závody Formule 1, ale také nejlepším golfovým hřištěm z celé jižní polokoule, což je hodně ceněné prvenství. Kromě toho hřiště náleží k nejstaršímu a nejdéle fungujícímu golfovému klubu v Austrálii.

golf
Hřiště v Melbourně perfektně zapadá do okolní přírody. (foto: instagram/linksgems)

Hlavní lákadlo pak představují dechberoucí pohledy na okolní přírodu, do které hřiště přirozeně zapadá. Někteří odborníci dokonce tvrdí, že pokud by se Royal Melbourne Golf Club nacházel v USA, stoprocentně by se na něm konal turnaj slavné organizace PGA Tour.

Chcete-li si zahrát golf na nejlepších a nejoblíbenějších hřištích světa, pak budete muset na výlet do USA, Skotska nebo Austrálie. Návštěvy jamek a dokonale střižených trávníků však určitě nebudete litovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Inspirujte se u golfistů aneb tohle oblečení je prostě stylovka

Největší nepřítel golfu? Klokan!