George Clooney: Casamigos, dvojčata a Půlnoční nebe

Kdo by neznal George Clooneyho. Jak představitel Dannyho Oceana v legendárních Dannyho parťácích zvládal lockdown a jak vlastně vznikla společnost Casamigos? A získá za svůj nejnovější filmový počin Oskara? Toto a spoustu dalšího se dozvíte v následujících řádcích.

george clooney

Lockdown a péče o rodinu

Před pár lety se tento lamač dívčích srdcí oficiálně usadil. S manželkou Amal se nejdříve oženil, a nyní spolu vychovávají dvojčata. Pokud jste si tedy mysleli, že takový proutník jako George Clooney se nikdy neusadí, spletli jste se.

A aby toho nebylo málo, George Clooney strávil skoro devět měsíců víceméně zavřený doma. Jestliže se domníváte, že nepřiložil ruku k dílu, pletete se. Péče o miminka není sranda, což si také ověřil v praxi.

Casamigos

Jestli patříte mezi milovníky tequily, možná jste měli tu čest a tequilu značky Casamigos jste již ochutnali. Za vznikem této značky stojí George Clooney a jeho přátelé Rande Gerber a Mike Meldman. Společně ji založili v roce 2013. Značka byla původně určená pouze pro rodinu a přátelé. O tom vypovídá také její název casa=dům a amigos=přátelé.

Jak Casamigos vznikla

Clooney a Gerber si vedle sebe stavěli prázdninové domy v mexickém Cabo San Lucas. Jelikož jsou oba velkými milovníky tequily, a tequila k Mexiku zkrátka neodmyslitelně patří, koštovali různé značky.

A ochutnávali tak dlouho, až je napadlo, že si mohou vyrobit vlastní tequilu. Do party přibrali ještě Meldmana – a plán byl na světě. Cílem bylo vyrobit takovou tequilu, která bude chutnat příjemně i sama o sobě.

Nakonec byli donuceni pořídit si oprávnění k podnikání. Už čtyři roky od vzniku značky Casamigos ji společnost Diaego nazvala nejrychleji rostoucí super-prémiovou americkou značkou vyrábějící tequilu.

Že vám jméno Diaego nic neříká? Tato britská společnost je největším světovým výrobcem lihovin. A byla to také ona, která od Clooneyho, Gerbera a Meldmana značku Casamigos odkoupila.

2020 People of the Year

Zdá se vám život George Clonneyho až moc dokonalý? Nádherná žena, dvě zdravé děti, vlastní značka tequily, letní sídlo v Mexiku? Nebojte, přidáme další položku na seznam. Časopis People vyhlásil George Clooneyho jako jednoho z významných lidí roku 2020. O své místo se zasloužil tím, že v době koronakrize pomáhal. Přispěl nemalé finanční částky na pomoc v Itálii, Londýně a Los Angeles.

The Midnight Sky alias Clooney v roli režiséra

V roce 2020 byl na Netflixu uveden film Půlnoční nebe. Film o osamělém vědci, kterého si zahrál právě George Clooney. Děj je zasazen do prostředí nehostinné Arktidy. A nejenom, že se George Clooney objevil v hlavní roli, on celý film i režíroval. Inspirací pro vznik filmu byla sci-fi kniha Lily Brooks-Daltonové s názvem Good Morning, Midnight.

Scénář sepsal Mark L. Smith, který stojí například za scénářem k veleúspěšnému filmu REVENANT Zmrtvýchvstání, za který získal Leonardo DiCaprio svého prvního Oscara. Jedná se o první post-apokalyptický film, ve kterém se Clooney objevil.

Kvůli postavě, kterou Clooney ve filmu ztvárnil, musel zhubnout 13 kilogramů. Tomu se říká být oddaný své profesi. Myslíte, že se mu jeho snaha vrátí v podobě nějakých ocenění?

Clooney na prahu smrti

Sice by se mohlo zdát, že Georgi Clooneymu se vede ve všem, na co sáhne. Ale ani jemu se nevyhnuly špatné věci. V roce 2018 se stal účastníkem dopravní nehody – když se proháněl na motorce po Sardinii, narazil do protijedoucího auta.

Jelikož v době nárazu jel Clooney přibližně stokilometrovou rychlostí, je s podivem, že z nehody vyvázl živý. Jeho helma se rozpadla na dvě části, boty mu při nárazu odletěly z nohou. Sám Clooney prohlašuje, že z nehody vyvázl s bolestí v oblasti pánve a s několika odřeninami na nohou a rukou. Podle nás měl teda z pekla štěstí!

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Salma Hayek: Od kláštera až po nestárnoucí sexy padesátnici! Jaká “náhoda” ji přivedla až do Hollywoodu? Koukněte na její sexy video!

Zábavné fotomontáže, které smíchaly tváře známých osobností (15 fotek)