Filmové novinky: představení třetích Avengers na D23, trénink zabijáka v American Assassin a velký návrat – sci-fi Blade Runner 2049

Trailer na třetí Avengers sklidil nadšené ovace

O víkendu 14.-16. července proběhlo v Anahaimu v Kalifornii D23 EXPO 2017, tedy tradiční festival, který pořádá Walt Disney pro své fanoušky. Bohatý program zahrnoval kromě představení osmé epizody Star Wars také veliký panel Marvelu. Představen byl první teaser trailer na právě dotočené Avengers: Infinity War, a k tomu měli nadšení diváci v sále možnost shlédnout velkou část hereckého osazenstva celého universa. Prezentaci uvedl šéf Marvelu Kevin Feige a mikrofon pak převzal režisér Joe Russo, který s bratrem Anthonym natočil Občanskou válku a teď připravují třetí a čtvrté Avengers. Na pódium dorazil jako první Josh Brolin, který představuje arcizloducha Thanose, který Avengers i celé planetě pěkně zatopí. Pak dorazili Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Pom Klementieff, Karen Gillan, Dave Bautista, Don Cheadle, Anthony Mackie, Benedict CumberbatchTom Holland, Chadwick Boseman, Mark RuffaloChris Hemsworth a nakonec Robert Downey Jr.

Bylo potvrzeno, že v Avengers: Infinity War se setkáme téměř se všemi hrdiny, které jsme dosud mohli vidět na filmovém plátně. Diváci v sále si potom mohli vychutnat první ukázku, která je podle svědků zatím nejtemnější, co Marvel předvedl. Trailer zatím nebyl vypuštěn do světa, takže doufáme, že bude zveřejněn co nejdřív. Už teď je ale jasné, že hrdiny čeká největší zkouška, a že se kromě Spider-Mana, Black Panthera a Doctora Strange spojí i se Strážci Galaxie. O dalších plánech Marvelu se dočtete v tomto článku. Níže se můžete podívat na nástup herců před aplaudujícími fanoušky.

American Assassin: Michael Keaton cvičí zabijáka

‚První Batman‘ Michael Keaton znovu rozjel kariéru, a po zakladateli McDonald’s a padouchovi ze Spider-Mana tentokrát zahraje veterána CIA, který cvičí nové rekruty. Jedním z nich je i hlavní hrdina filmu, Mitch, který jako malý přišel o rodiče při autonehodě. Později mu přítelkyně zemře přímo před očima při teroristickém útoku. Hnán ambicemi a touhou po pomstě se dostává do CIA, kde podstupuje výcvik pod Stanem Hurleym. Společně potom rozkryjí sérii zdánlivě nesouvisejících teroristických útoků, které ve skutečnosti mohou rozpoutat třetí světovou válku.

V hlavní roli se představí Dylan O’Brian, kterému ovšem jeho roli z ukázky moc nevěříme. Kromě Michaela Keatona se dále představí i Taylor Kitch na opačné straně barikády. Film dorazí 14. září 2017.

Harrison Ford a Blade Runner 2049

O sequelu kultovního sci-fi se mluvilo už dávno. Při svém prvním uvedení v roce 1982 ohromil tento snímek diváky svým pohledem na budoucnost a stal se obdivovaným klasickým dílem ve svém žánru. Inteligentní scénář, výtvarná stránka a zvláštní efekty vytvořily drsný pohled na temný futuristický svět. Důležitá jsou dvě jména – režisér Ridley Scott a Harrison Ford, který ztvárnil hlavní roli. A teď, po letech, dorazí pokračování.

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi, který je už 30 let nezvěstný. Snímek natočil Denis Villeneuve, který má na kontě mysteriózní drama Příchozí z loňského roku.

Pro neznalé připomínáme, že v budoucnosti lidé vyráběli inteligentní roboty, téměř identické s člověkem. Používali replikanty při nebezpečných výpravách a jako otroky při kolonizaci nových planet. Po krvavé vzpouře replikantů na jedné z mimozemských kolonií byl robotům zakázán pobyt na Zemi pod trestem smrti. Na plnění tohoto nařízení dohlížely speciální jednotky Blade Runner, pověřené vyhledáváním a likvidací replikantů, kteří zákaz poruší. Nové dobrodružství dorazí do kin 5. října 2017.

Na co se těšíte nejvíc?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Spider-Man a jeho návrat domů. Povedl se?

Filmové novinky: opulentní Valerian a město tisíce planet, Caesar vede Válku o planetu opic a velké plány Marvel Studios