Filmové novinky: oprášené vraždění zabijáka Mika Mayerse, tanec s lukem Robina Hooda a návrat žlutého transformera!

Filmaři se rádi vracejí stále k těm samým tématům, což se někdy podaří, anebo taky vůbec. Proslulý vrah Mike Mayers znovu vyrazí na lov a nás čeká nový Halloween. Šerifovi z Nottinghamu se znovu postaví Robin Hood, tentokrát trochu jako mstitel Arrow. Z party autobotů potom dorazí samotný Bumblebee, protože těch záchran světa už bylo přecejen trochu příliš.

Filmové novinky: zabiják Mike Mayers, akrobat Robin Hood a Bumblebee

Michael Mayers se znovu chystá vraždit!

Zčistajasna dorazil trailer na nový Halloween. Vrací se tedy nezničitelný Mike Mayers, známý vrah v overalu s bílou maskou. Jak už to tak u hororů bývá, opakují se stále dokola, takže k dnešku má Halloween již deset filmů. Tenhle bude jedenáctý. A co udělat, když už nemůžete jít nikam dál? Filmaři to vyřešili po svém. Nový film navazuje přímo na původní klasiku z roku 1978, který tehdy natočil věhlasný John Carpenter. Ten má na svědomí třeba kultovní Věc (1982). Snímek v podstatě ignoruje všechna natočená pokračování. Vrací se proto i Jamie Lee Curtis jako Laurie Strode, která žila celé roky v obavě, že se jednou Mike Mayers dostane ven. A to se samozřejmě stane. Laurie i její blízcí se rázem ocitají ve smrtelném nebezpečí. 40 let po strašlivé halloweenské noci se musí znovu střetnout se svojí noční můrou.

Trailer na začátku ukazuje vyšetřovatele, kteří navštíví Mayerse ve vězení, kde je držen. Není známo, proč se po desítkách let pouští znovu do jeho případu, takže to bude nejspíš nějak zdůvodněno později. Také vidíme, že se Laurie během let na případné setkání s Mikem připravovala. Tu správnou atmosféru trailer získává ve dvou třetinách, kdy nastupuje charakteristický hudební podkres z původního hororu. Kdyby měl podobnou příchuť i nový film, můžeme se radovat. Uvidíme 18. října 2018, kdy Halloween dorazí do našich kin.

Robin Hood jako akrobat Legolas?

Historických témat v nových filmech není zase tolik. Další zpodobnění Robina Hooda je celkem překvapující. A navíc takové, jaké nám ukazuje trailer. Akční podívanou, která se věrnosti historickému pojetí vysmívá. Hlavní hrdina v podání Tarona Egertona střílí šípy po třech jako Arrow nebo Hawkeye, šlechta se promenáduje v barevných sáčkách a rozzlobený dav hází po strážích molotovy. Při sledování zpomalených akčních sekvencí vás vlastně ani nenapadne, že jde o historický film. Je pravda, že taková témata široké publikum do kinosálů moc netáhnou, ale je opravdu dobrý nápad jít touto cestou?

Naposledy to loni zkusil Král Artuš od Guye Ritchieho, který nám vyobrazil středověk s přepálenou megalomanskou akcí, plný učesaných hezounů, kteří nemají za nehtem ani smítko. Výsledkem je největší propadák roku 2017, kdy se nezaplatil ani samotný film. Artuš zkrátka nikoho nezajímal, o to zajímavější je, že se studio Lionsgate chystá vypustit podobně laděného Robina Hooda. Ve film moc důvěry nemáme, však posuďte podle ukázky sami. Rozhodne se v kinech od 29. listopadu 2018.

Transformers ruší plány! Přichází Bumblebee

Paramount vypustil trailer na hotový spin-off Bumblebee. V něm se setkáme s příběhem oblíbeného žlutého transformera, který dějové předchází všem dosavadním filmům. Společnost Hasbro prozatím oficiálně zrušila dosavadní plány na další Transformers. Také se není čemu divit, protože poslední, v pořadí pátý díl, dopadl opravdu mizerně. První Transformers z roku 2007 jsou divácky velmi oblíbení a doteď jsou nejlepším dílem série. Dvojka mírně pokulhávala a trojka na tom byla podobně. Čtvrtý díl s novým obsazením a absurdně přemrštěnou akcí byl potom vyložený průšvih. Pátý film už se pak skoro nedá dokoukat, a navíc po čtyřce ani nenalákal diváky do kin. Další směřování Transformers by proto mělo údajně jít podobnou cestou, jako chystaný Bumblebee, který dorazí do kin v zimě 27. prosince 2018. Tento film už ale netočil pompézní Michael Bay, ale celkem neznámý Travis Knight. V hlavní roli se objeví Hailee Steinfield jako mladá Charlie, která poškozeného žlutého autobota najde v roce 1987 a oba se spolu skamarádí. Samozřejmě se budou muset vypořádat s nějakým tím zlým Decepticonem, ale naštěstí tentokrát nepůjde o záchranu planety, lidstva nebo Cybertronu.

Tak na co se těšíte nejvíc?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze – Javier Bardem jako drogový král Pablo Escobar v životopisném snímku, který stojí za to vidět!

Recenze – mysteriózní horor Ghost Stories: Chcete si v kině zase pořádně užít lekačky a stísněné pocity?