Filmové novinky: opak Dannyho parťáků – Loganovi parťáci, Zdeněk Svěrák chodí Po strništi bos, a návrat šíleného vraha Jigsaw

Natvrdlí burani a Daniel Craig ve filmu Loganovi parťáci mají ze zahraničí výborné ohlasy! V našich krajích je zase událostí nový film bratrů Svěrákových, Po strništi bos. A nakonec návrat bizarního vraha, který povstane z mrtvých v hororu Jigsaw.

Steven Sodenbergh a Loganovi parťáci

Známý režisér, který má na kontě všechny Dannyho parťáky, dokončil svůj další film. Logan lucky, tedy v naší distribuci Loganovi parťáci, se točí kolem party, která se rozhodne ukrást hromadu peněz. Na rozdíl od precizního Dannyho Oceana jsou to ale obyčejní burani, nemají styl ani žádnou techniku. Bratři Loganovi žijí v totálním zapadákově, nemají peníze ani práci a na krku jim visí rodinná tradice smolařů, která se jich drží téměř sto let. Jimmy Logan (Channing Tatum) se to rozhodne změnit a ukrást 14 milionů dolarů během závodu Nascar, největšího automobilového závodu v USA. Začne připravovat plán se svým bratrem, jednorukým Clydem (Adam Driver), a protože nemají žádné zkušenosti, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, kterým je Joe Bang (Daniel Craig). Pak zbývá ještě pár dalších…Vypadá to jako šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou natvrdlí. Česká premiéra je 31. srpna 2017.

Po strništi bos bratrů Svěrákových

Autorem knižní předlohy je Zdeňek Svěrák, který podle ní se svým bratrem Janem napsal scénář. Sám pak zrežíroval nový film, který bude uveden do kin 17. srpna. Osmiletý Eda je vytoužené, opatrované dítě, které rodiče střeží víc, než je zdrávo, protože o jedno dítě už přišli. Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe; o pár let později, než se odehrává příběh filmu Po strništi bos, se odvíjí jejich poválečný život na pražském předměstí ve známém snímku Obecná škola. Nyní jsme v období Protektorátu, kdy je Edova rodina donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Malé město, kde chlapec doposud trávil jen krátké chvíle prázdnin, se na čas stane jeho domovem. Eda tu nachází cestu nejen k místní klukovské partě, jejíž svět je odlišný od městského a v níž musí obhájit své místo, ale také nečekaným rodinným tabu, která vyplouvají na povrch, a také ke sví vlastní odvaze. Po strništi bos je lyrický film o dětství a hrdinství v každém z nás a uzavírá tematickou tetralogii tvorby Jana a Zdeňka Svěrákových – filmy Kolja, Obecná škola a Vratné lahve, snímky o jedné generaci.

 

Hororová série nekončí – přichází Jigsaw

Tušíte správně. Sadistický vrah je zpátky v dalším filmu a krvavá lázeň bude pokračovat. Saw: Hra o přežití z roku 2004 se stal oblíbeným hororem, kdy geniální a šílený vrah nechává své nebohé oběti zavřené v promyšlených pastech, z kterých se lze dostat, jen pokud překonáte nemožné: obětujete někoho jiného, případně nějakou tu svoji končetinu apod. Série s každým dalším pokračováním upadala, a dnes už čítá neuvěřitelných 8 filmů. A teď vznikl devátý, ve kterém se po městě začnou objevovat těla mrtvých obětí, které zemřely strašlivou smrtí. Vyšetřování pokračuje a důkazy směřují k Johnu Kramerovi (Tobin Bell), tedy vrahovi, který si v původní sérii přezdíval Jigsaw. Jak je to možné, když je Jigsaw přes deset let mrtvý? Převzal jeho práci nějaký jeho následovník? nebo snad někdo z vyšetřovatelů, kteří byli k případu přiděleni? To všechno zjistíte 26. listopadu 2017. Stejně jako to, jestli má další přírůstek co nabídnout.

Co vás zaujalo tentokrát?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: ponurá fantasy Temná věž, Steven Spielberg a jeho Ready Player One a nový trailer na třetího Thora

Nejvíc badass: 20 největších filmových tvrďáků – 1. díl