Filmové novinky: ponurá fantasy Temná věž, Steven Spielberg a jeho Ready Player One a nový trailer na třetího Thora

Dneska je to samé sci-fi, vesmír a konec světa! Adaptace románu Temná věž od mistra hororu Stephena Kinga brzy dorazí. Steven Spielberg prozměnu chystá virtuální realitu ve sci-fi Ready Player One, a další ukázkou o sobě dal vědět Thor: Ragnarok, který odhaluje putování nekonečnem a hrozbu zničení celého Asgardu!

Očekávaná Temná věž brzy dorazí

Pro fanoušky sci-fi přijde už za měsíc do kin filmová adaptace románů Temná věž. Film je zajímavý už jenom svým neobvyklým žánrem. Příběh se odehrává na pomezí fantasy, westernu a horroru. Hlavním hrdinou je pistolník Roland Deschain (Idris Elba), poslední z artušovského rytířského řádu, který se snaží najít bájnou Temnou věž, která je podle legendy spojnicí celého vesmíru. Roland musí zabránit jejímu zničení, o což se snaží Walter O’Dim, známým také jako Muž v černém (Matthew McConaughey), který chce skrze věž vládnout světům. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech. Jediný Roland je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. Boj se samozřejmě přenese i do „našeho“ světa.

Autorem románů The Dark Tower není nikdo jiný, než Stephen King. Dnes už osmidílná série knih vyšla v letech 1982 – 2012 a inspirací byl Pán prstenů, western Hodný, zlý a ošklivý a Legendy o králi Artušovi. Film režíruje Nikolaj Arcel a sám Stephen King se podílí na produkci. Podívejte se na trailer, film dorazí 24. srpna 2017. Temná věž bude skutečně temná.

Ready Player One – čerstvý počin Stevena Spielberga

Známý režisér se zase ujal svých otěží a přichystal, jak jinak, než další sci-fi. Je rok 2045 a svět se potácí v energetické a ekonomické krizi. Realita je velmi chmurným místem k životu, a tak většina lidí utíká do uměle vytvořeného vesmíru ve videoherním systému OASIS. Tady si mohou vytvořit novou identitu a prostřednictvím virtuální reality se pak pohybovat po tisícovkách vytvořených planet, studovat, pracovat a bavit se. Někde ve hře se ukrývá také dědictví po tvůrci videohry, kterým byl miliardář James Halliday. Ten před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mohou hráčům ukázat cestu k bohatství. První z nich objeví středoškolák Wade Watts po dlouhých pěti letech. Násladně vypukne peklo, protože zájemců o poklad, který zajistí doživotní bohatství a moc, je spousta. Někteří pro svůj cíl udělají cokoliv a neštítí se jakýchkoliv prostředků. Soupeření se brzy přenese z virtuálního světa do toho skutečného, a začíná opravdový boj o život.

Ukázka vypadá skutečně zajímavě a my si film nenecháme ujít. Dorazí 29. března 2018.

Nový trailer na Thor: Ragnarok ukazuje mnohem víc

Marvel sledujeme pravidelně a o třetím pokračování Thora jsme psali několikrát. Teď ale tvůrci poodhalili mnohem víc v novém parádním traileru, který vypustili do světa. O tom, že bude Thor zbaven svojí moji a uvržen do zajetí už všichni víte. Přijde dokonce i o Mjölnir a bude si muset vystačit s obyčejnými zbraněmi. Ale nejen s meči, v ukázce spolu s Lokim střílí z pulzních zbraní mimozemských nepřátel. Thorův vykutálený bratr se tedy samozřejmě vrátí – jak by se také film mohl obejít bez jejich vzájemných pichlavých dialogů? Konečně také pořádně vidíme Hulka, který byl sice od začátku potvrzen, ale doteď ho filmaři „schovávali“. Bruce Banner se po Avengers: Age of Ultron ocitá kdesi ve vesmíru a čeká ho s Thorem společný boj s Helou, která se chystá zničit celý Asgard. I proto je logické spojení s Lokim. Nově se v ukázce představuje další postava z komiksových sešitů, a to Valkyrie, která je stejně jako celý Thorův svět vytvořena podle severské mytologie.

Poněkud legračně pak působí snaha tvůrců o rasovou vyváženost, kdy je vikingská Valkýra ztvárněná herečkou tmavé pleti, navzdory předloze. Podobně na tom byl v předchozích Thorech severský bůh Heimdall, který je ochráncem Asgardu, a filmaři do role obsadili Idrise Elbu. V paláci severských božstev jsou dokonce i Asiaté. Jeden nad takovou povinnou vyvážeností musí jen kroutit hlavou, ale tak to holt dnes chodí.

Sci-fi nemá žádné hranice a točit dnes umíme prakticky cokoliv, takže nás čekají samé fantaskní filmy!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: představení třetích Avengers na D23, trénink zabijáka v American Assassin a velký návrat – sci-fi Blade Runner 2049

Recenze: Valerian a město tisíce planet – vážně se dá srovnat s Pátým Elementem?