Filmové novinky: Horory! Leatherface a další texaský masakr, jaké je umřít zjistí Hráči se smrtí, a démonická Annabelle 2: Zrození zla

Jenom horory! Počátek vraždění v Texasu odhalí Leatherface a poprvé najde zalíbení v motorové pile. V remaku Hráči se smrtí si uděláme výlet na druhou stranu a zjistíme, jaké to je umřít. Svoje zrození nám ukáže i zlem posedlá panenka Annabelle.

Texaský masakr rozpoutá Leatherface

U krvavých hororů máte jistotu, že vždycky jistotu, že dřív nebo později někdo natočí pokračování. A tak se zase vrací starý známý Texaský masakr motorovou pilou. Bude to už osmý film s magorem v masce z kůže, tedy hlavním hrdinou, který je známý jako Leatherface. Tak zní také název nového snímku, jehož premiéra u nás zatím nebyla stanovena. Film je sice čtvrtým v pořadí, natočený po „restartu“ z roku 2003, dějově ale předchází ještě tomu původnímu, tedy kultovnímu slasher hororu z roku 1974. The Texas Chain Saw Massacre tenkrát hodně lidí vyděsil, protože vypadal autenticky, stejně jako nechvalně známý Kanibal holokaust z roku 1979.

Nový film Leatherface se soustředí na počátek všeho, ještě před zrozením vraha s motorovkou. Nejmladší dítě nechvalně známé rodiny Sawyerů je posláno do psychiatrické léčebny poté, co zabije šerifovu dceru. Deset let poté mladík unese zdravotní sestru a společně s dalšími třemi pacienty se vydávají na útěk. V patách jim je kromě úřadů také odhodlaný šerif, který chce pomstít smrt své dcery. Mezitím se mladý Sawyer na násilné cestě za svobodou mění v netvora, známého jako Leatherface.

Hráči se smrtí: jaké to je na druhé straně?

I tady se jedná o remake. Hráči se smrtí byl poměrně známý film z roku 1990, kde si zahráli Keifer Sutherland, Julia Roberts a Kevin Bacon. No a teď nás čeká film nový. Snímek nebude přemazávat děj původní, pouze se další skupina studentů pokusí o totéž. Totiž přivést se do stavu klinické smrti. Student medicíny na chicagské universitě Nelson Wright se podrobí takto odvážnému pokusu, aby zjistil, zda existuje něco jako posmrtný život. Spolupracují s ním jeho přátelé, výzkumnice Rachel, student David, notorický sukničkář Joe a kronikář Randy. Nelsonovi má po návratu noční můry, ale zbystří mu smysly. Ostatní následují jeho příklad, a klinická smrt v nich vyvolává dávné vzpomínky, ale i jejich hříchy a viny a nutí je korigovat vlastní život i za cenu jeho ohrožení. Jejich výlety „za řeku“ jsou pořád odvážnější, a to nemůže skončit dobře. Jak to dopadne, uvidíte 23. listopadu 2017.

Annabelle 2: Zrození zla – jak to všechno začalo

O pokračování prokleté panenky jsme už psali. Teď dorazil další trailer a k tomu ohlasy ze zahraničí, podle kterých je dvojka lepší, než první díl z roku 2014. Upřímně v to doufáme. Originální název zní Annabelle: Creation, je tedy jasné, že půjde o prequel, kde zjistíme, jak démonická hračka vlastně vznikla. Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se všichni stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru jejich hostitele. Tuhle panenku byste doma prostě nechtěli, a to i kdyby byla úplně „normální“. Už jenom dívat se na ní není zrovna příjemné. Do kina vyrazte už příští týden, premiéra je 10. srpna 2017.

Bojíte se rádi? Nebo vás mrzí, že už vás nic nepřekvapí, jako když vám bylo 10?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: opak Dannyho parťáků – Loganovi parťáci, Zdeněk Svěrák chodí Po strništi bos, a návrat šíleného vraha Jigsaw

Nejvíc badass: 20 největších filmových tvrďáků – 2. díl