Filmové novinky: Odin bezdomovcem, Cruise žebrá, Wolverine naposled a vrací se… MacGyver

Severský vládce bohů Odin z Thora jako vandrák, Tom Cruise se snaží vytlouct ze studií, co to dá a Wolverine vytasí drápy naposledy… Naopak se vrací kultovní MacGyver, který si poradí jen s mixérem a izolepou.

Loki vykázal svého adoptivního otce Odina z Asgardu do ulic New Yorku

Podle konce druhého dílu marvelovské série Thor: Temný svět můžeme usoudit, že Lokimu se zase jednou podařilo převést svého blonďatého bratra a převzít vládu nad Asgardem. A jak že to vůbec bylo? Nejdřív předstíral vlastní smrt, a pak, někdy v mezičase Thorova snažení zachránit Zemi, neboli Midgard, svrhl svého adoptivního otce Odina a šlus.

Podle fotek na Instagramu ovšem nejvtipnější skutečností je, že Odina vykázal na Midgard patrně do ulic New Yorku, kde staříkovi hráblo a stal se z něj bezdomovec. Nakonec tak možná celý Ragnarok nebude jenom ve vesmíru, ale vyrazíme si i na Zemi na menší rodinné setkání.

Tom Cruise žebrá, co může. Paramount Pictures se u placení další nemožné mise škubá

Přesně tak to je. Předprodukce dalšího, už šestého dílu filmové série Mission Impossible s Tomem Cruisem mohla být již dávno za námi a mohlo se začít natáčet, nebýt studia, neochotného se domluvit na finálním hercově platu. Paramount Pictures se už mohlo za tu dobu naučit, že Tom Cruise většinou dostane to, co si řekne. Na oplátku se samozřejmě snaží vytlouct ze svého hereckého výkonu, co to dá, a v tomto hercově věku se už prostě vyplatí ho obsazovat. Je tak trochu legendou, stále rozjíždí nové filmy, viz Jack Reacher, nyní se hlásí k rebootu Mumie, a právě od Mission Impossible očekává stejný plat, jako od producentů Mumie. Proboha zaplaťte mu!

Wolverine si holí vous. Natáčení skončilo, a tak i celý jeho příběh

Bohužel je to pravda. Třetí sólové dobrodružství Hugha Jackmana jako Wolverina je také jeho poslední v této roli, jak koneckonců sám už dlouhou dobu sliboval. Režiséři X-Menů zatím neví, co s tímto zvratem budou dělat, a ani to ještě neřeší. Aby Hugh Jackman tuto zprávu podtrhl, oholil si Wolverinovy typické kotlety a video nahrál na svůj Instagram. „Moje žena bude velmi šťastná,“ píše herec pod příspěvkem.

Zatím nepojmenovaný třetí Wolverinův film dorazí do kin příští rok v březnu. Někdo experimentuje s myšlenkou, že se v příběhu představí mutant X-23, což je Loganův ženský klon. Ve snímku však bude figurovat také herec Patrick Steward jako profesor X, takže je také možné, že přenese jeho vědomí do jiného těla. Ale co jeho schopnosti? Teorií je dost.

My wife is going to be very happy. #GoodbyeChops #thedebs

A video posted by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Příběh trosky nebo hrdiny? Uvidíme, co se Sullym provedou soudy a veřejnost

Svět spatřil Zázrak na řece Hudson před sedmi lety, když 15. ledna v roce 2009 kapitán „Sully“ Sullenberger přistál s pomalu nefungujícím letadlem na chladné hladině a zachránil tak životy všech svých 155 pasažérů na palubě. I když ho veřejnost a média za tento hrdinský čin vyznamenala, vyšetřování ohledně bezprecedentního počinu pilota stejně započalo, a Sullymu pěkně začalo motat hlavu. Kdo v něm nakonec zvítězí? Hrdina… nebo se nechá pohltit výčitkami, které proti němu neústupně hází soudy? Nová ukázka nás opět pouští trochu hlouběji.

A zase na dno. Tam se totiž dostal Roberto Durán, když se po výhře v boxerském duelu nafoukl jak kohout

Stejně jako o Sullym jsme už i o Hands of Stones psali. Proto nejspíš víte, že tak fanoušci říkali slavnému boxerovi Robertu Duránovi. Známější se ale v jednu chvíli stal pro svoji ještě známější prohru s boxerem Sugar Ray Leonardem. Toho sice nejdřív porazil, v sedmém kole jejich druhého zápasu ale skončil se slovy „No más“ (v češtině: „Už ne“). Od své první výhry samozřejmě totiž získal sebevědomí, pár kil navíc a při rematchi tak prostě nevydržel. Drama, které v mnohých okamžicích dosáhne až na úplné dno, ke krvi, alkoholu a sexu, bohatě a barvitě vykresluje nový trailer „pro dospělé“.

Nakonec se vrací legenda. MacGyver zachrání situaci naprosto kdekoliv a s čímkoliv!

Richard Dean Anderson v roce 1985 oslnil svět svojí rolí tajného agenta, pracujícího pro Pentagon, MacGyvera. Beze zbraní, pouze s vlastním intelektem a šikovností bojoval v celách 139 dílech proti zlu. Někdy si vystačil s mixérem, ze kterého udělal rušičku, někdy s kupou hnojiva, ze kterého si vyrobil dynamit. Roli Andersona nyní přebírá Lucas Till z posledních X-Menů, tentokrát bude tedy o něco víc vybavený, ale nakonec jeho úkolem stejně nebude nic míň než zachránit celý svět. Mrkněte se na ukázku! Začínáme 23. září.

Tak co, dozvěděli jste se něco nového, pobavilo nebo nadchlo vás něco?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: Přichází Cable z Deadpoola 2, odchází Portman, R2-D2 a další

Prequel, Sequel, Spin-off, Remake, Reboot… Co je co?