Filmové novinky: Přichází Cable z Deadpoola 2, odchází Portman, R2-D2 a další

Tento týden se to skutečně sešlo. Očekávaná sci-fi novinka Arrival (v češtině Příchod) přišla s plnohodnotnou ukázkou, do vesmíru na nových fotkách dorazí rovněž Pasažéři Lawrence a Pratt, a příchody a odchody herců čekají také některé ze sledovaných filmových pokračování. V závěru se potom podíváme na závěr na odchod představitele jedné z nejznámějších postav ze světa Star Wars, a aby to nebylo tak chmurné, úplnou tečkou bude hrůza a strach.

Sci-fi novinka Arrival v plnohodnotné ukázce odhaluje mimozemšťany i zápletku

Už je to tak, došlo k prvnímu kontaktu. K tomu se odhodlala Amy Adams jako doktorka Louise Banks, kterou si americká vláda přivolala na pomoc jako specializovanou lingvistku. Není tak divu, že si s emzáky v černých oválných, a očividně také antigravitačních plackách tolik rozumí. Na pomoc má k sobě Jeremyho Rennera jako vynikajícího matematika Iana Donnelyho, a tak by mělo jít všechno jako na drátkách. Dokud Rusko jednoho z mimozemšťanů kvůli národnímu tajemství nepopraví… A více už je v ukázce. Premiéra nás pak čeká 10. listopadu 2016.

Pasažéři Lawrence a Pratt opustí své hibernační komory v lednu. Fotky jsou již teď

U sci-fi můžeme ještě chvíli zůstat, protože 12. ledna příštího roku dorazí do kin další snímek od režiséra filmu Kód Enigma s titulem Pasažéři. V hlavních rolích se představí hvězda Hunger Games Jennifer Lawrence a Chris Pratt ze Strážců Galaxie. Ti jsou jako jediní dva pasažéři z celkových 5 259 cestujících vesmírné lodi Avalon předčasně probuzení z hibernačního spánku, i když do cílové destinace zbývá stále celých 90 let. Co budou dělat a jak se na svoji současnou situaci tváří? Fotky od magazínu Entertainment Weekly poskytují drobný náhled.

CprNer0XgAAhFne

CprNdprWAAEDfwx

Prvotní znepokojení nejspíš vystřídá akce

Druhý díl Deadpoola přichází s možným obsazením postavy Cablea. Fox se ale hádá s rejžou

Úspěch nízkorozpočtového marvelovského filmu představujícího vtipálka v červeném obleku Deadpoola byl kolosální. Hned na to tak studio oznámilo pokračování, ve kterém bychom se měli vedle hlavní postavy s tváří herce Ryana Reynoldse dočkat také jeho kámoše z komiksů Cablea. Kdo se nám v napůl robotické kůži plně vyzbrojeného mutanta představí? V poslední době je s ním nejvíce spojováno jméno herce Kylea Chandlera z Vlka z Wall Street. S tím by byl dost možná spokojený režisér Tim Miller, a možná to tak i bude. Studio Fox si ale chce prosadit známějšího Liama Neesona. Tak jak to teda bude? Internetová databáze filmů IMDB.cz zatím uvádí Chandlera.

kyle-chandler-ou-liam-neeson-qui-sera-cable

Kdo z koho?

Natalie Portman zase naopak nejspíš na dlouhou dobu opustí svět Marvelu. Ragnarok je bez ní

Svého uvedení se dočkala v prvním Thorovi, kde jako Jane Fosterová pomáhala bohovi z Asgardu získat zpět své schopnosti. Také v pokračování s podtitulem Temný svět sehrála nemenší roli, tím se ale zdá, že její úloha v marvelovském světě po boku Thora skončila. Ragnarok se bude podle všeho odehrávat z velké většiny přímo ve vesmíru a světech, kam obyčejná lidská noha jenom tak nevkročí. Navíc zde dostanou více prostoru Valkýry jako Lady Sif představovaná herečkou Jaimie Alexander. V komiksech to mezi Valkýrami a Thorem poměrně hýří, takže je možné, že ji některá z nich, pravděpodobně Sif, nahradí. Sama Portman říká: „Pokud vím, tak mám hotovo. Nevím, možná jednoho dne v nějakých sedmých Avengerech, nemám tušení. Zatím mám skutečně hotovo, co vím. Ale bylo skvělé být toho všeho součástí.“

thor-the-dark-world-chris-hemsworth-natalie-portman

S její postavou Jane Fosterové se na čas můžeme rozloučit

Zemřel herec Kenny Baker. Nepoznali byste ho, a přesto to je původní R2-D2

Dalším odchodem, o něco smutnějším, je herec Kenny Baker, který před časem v 81 letech zemřel. Vůbec nejznámější jeho ztvárněnou postavou byl droid R2-D2 z hvězdných Star Wars. I když se do útrob srdcové mašinky série v posledním díle nevrátil, byl po ruce jako konzultant, a členové týmu ho již teď rozhodně postrádají. „Nebylo by Star Wars bez R2-D2 a Kenny Baker ho udělal takovým, jakým byl a je. Bude nám moc chybět,“ vyjádřila se k smrti herce prezidentka společnosti Lucasfilm Kathleen Kennedy.

kennybakerR2D2Header

S Kennym Bakerem se bohužel musíme rozloučit natrvalo

Trochu strachu ve vás možná vzbudí nová adaptace Kingova hororu To. Jen se podívejte

Hororovou novelu To od populárního spisovatele Stephena Kinga čeká filmové ztvárnění. O režii se postará režisér hororu Mama z roku 2013 Andres Muschietti, který je určitě rád, že se k této práci vůbec dočkal. Studio Warner Bros totiž oznámilo zfilmování již v roce 2009 a od té doby s ní bylo nemálo tahanic. Muschietti se nakonec objevil u režie a v hlavní roli tancujícího klauna Pennywise uvidíme mladého herce Billa Skarsgårda. Na jeho opravdu hrůzostrašné vzezření v převleku klauna se koneckonců můžete podívat už teď.

pennywise-it-full-length

Hororová tečka na konec.

Překvapili vás novinky v něčem, nebo jste už všechno věděli?

Autor: Jan 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: Tentokrát o návratech. Poslední Resident Evil, návrat Winter Soldiera, Marcuse a kultovní Vrány!

Recenze – Sebevražedný oddíl páchá sebevraždu