Filmové novinky, které brzy startují v kinech! Clint Eastwood jako Pašerák, děsivý horor My a Keira Knightley v dramatu Zraněná srdce

Kinosezóna odstartovala už začátkem března, a je z čeho vybírat. Filmový veterán Clint Eastwood se objeví jako Pašerák ve filmu podle skutečné události. Lekat se budete u děsivě vyhlížejícího hororu My, a na vážnou notu hraje romantické drama Zraněná srdce, kde se v hlavní roli ukáže Keira Knightley. Podívejte se na ukázky!

Clint Eastwood se objeví jako Pašerák, lekat se budete u hororu My a v dramatu Zraněná srdce se ukáže Keira Knightley

Clint Eastwood je zpátky před kamerou i za ní

Možná je to jeho poslední film, ve které hraje. Sliboval to už u výtečného snímku Gran Torino. Práci režiséra Clint Eastwood neopustil, a jeho rukopisem jsou filmy J. Edgar s Leonardem DiCapriem nebo Americký sniper s Bradley Cooperem. Teď ale přináší do kin další drama, inspirované skutečnými událostmi, které režíruje, a zároveň hraje hlavní roli. Pašerák (The Mule) je příběh veterána 2. světové války, který se na stará kolena dostal do finanční krize. Aby svou situaci Earl Stone vyřešil, začne převážet drogy a dělá dealera přímo nechvalně známému kartelu Sinaloa. Do cesty se mu pak staví agent DEA Colin Bates, kterého zahrál Bradley Cooper. Tento námět vychází ze skutečných událostí, kdy byl v roce 2011 za tento čin zadržen Leopard Sharp. Dodnes se jedná o nejstaršího drogového dealera na světě – v době zatčení mu bylo 87 let, v roce 2016 nicméně zemřel. Pašerák vstoupí do našich kin 21. března 2019.

Zachraň se kdo můžeš! Před sebou samým?

Málokterý horor vypadá v upoutávkách tak dobře. Ukázka na hororovou podívanou My (Us) působí skutečně děsivě, ale zároveň neodolatelně pro návštěvu kina. Hlavními protagonisty jsou Adelaide a Gabe Wilsonovi, které zahráli Lupita Nyong’o a Winston Duke. Se svými dvěma dětmi přijíždějí na prázdniny na chatu na pobřeží Kalifornie. Adelaide zde kdysi trávila jako malá léto, a přestože působí vyrovnaně, hluboko uvnitř v sobě skrývá trauma, prožité v dětství. Její paranoidní pocity se promění ve skutečnost, když se zničehonic uprostřed noci zjeví před domem čtveřice tajemných postav. Na rodinu zaútočí, a děsivý incident je o to podivnější, že vypadají přesně jako oni. Tento film má na svědomí režisér Jordan Peele, který má natočil vydařený hororový snímek Uteč (Get Out) z roku 2017. U obou těchto filmů se postaral o scénář i režii. Horor My dorazí do kin 28. března 2019.

City občas nadělají trable nám všem

Keira Knightley vstoupila před měsícem do kin jako nadaná spisovatelka Colette, a hned je tu v dalším historickém snímku. Piráti z Karibiku, Vévodkyně, Anna Karenina… někdo si zkrátka myslí, že herečka vypadá v dobových šatech dobře. Romantické drama Zraněná srdce (The Aftermath) představí poválečné Německo v roce 1946. Země se zotavuje z války, a do rozbombardovaného Hamburku přijíždí Rachel Morgan (Keira Knightley). Čeká tu na ni její manžel Lewis (Jason Clarke), který je tu coby britský plukovník pověřen dohledem nad obnovou města. Rachel je ale záhy zaražená rozhodnutím, které její manžel v dobrém úmyslu udělá. Dům, do šerého se nastěhovali, budou totiž sdílet se předchozím majitelem. Tím je Stefan Lubert (Alexander Skarsgard) a jeho dcera Freda (Flora Thiemann).

Rachel je znechucena představou soužití s bývalým nepřítelem, která je založená hlavně na faktu, že při náletu na Londýn ztratila syna. Její postoj se ale mění, když zjišťuje, že Stefan ze stejného důvodu přišel o ženu. Muž postupně získává její sympatie, zatímco její vlastní manžel je dlouho pryč kvůli práci. Celá situace se začíná komplikovat, když její pocity přerostou v touhu. Zraněná srdce uvidíte v kinech od 28. března 2019.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Netflix přebírá otěže na poli zábavy. Jeho tržní hodnota přerostla gigant Disney! Nahradí streamování kabelovou televizi?

Filmy, které nepokračují kvůli vysokým honorářům hlavních hvězd. Jsou hollywoodské celebrity nenažrané?