Filmové novinky: heist movie Baby Driver, Mel Gibson jako táta Marka Wahlberga a adaptace herní série Uncharted s Tomem Hollandem

Z kin se na nás valí jeden film za druhým a hlavní sezóna zdaleka nekončí. Filmové novinky neustále přibývají a už za měsíc to bude akční Baby Driver s nezvykle mladým hlavním hrdinou. Mark Wahlberg a Will Ferrell se zase jednou sešli v nenáročné komedii, tentokrát s podporou hvězdného Mela Gibsona, a nový Spider-Man Tom Holland podepsal kontrakt na adaptaci videoher Uncharted.

Baby Driver: zběsilé honičky se Subaru WRX

Na tohle se vážně těšíme! Tenhle film se tak trochu vymyká, a trailery vypadají prostě výborně. Kousky za volantem, které dokonale lahodí oku a navíc působí naprosto reálně. Akce je dokonale provázaná s hudbou a ukázka má opravdu grády. Nejvíc asi praští do očí fakt, že je hlavním hrdinou mileniál se sluchátky v uších. Tím je talentovaný mladý řidič Baby (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu a je ve své práci nejlepší z oboru. Jako malý měl autonehodu, díky které trpí tinnitem – trvalým šelestem v úších, který vyrovnává neustálým poslechem hudby z mp3 přehrávače. Když se potká s dívkou, do které se zamiluje (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince. Mafiánský boss (Kevin Spacey) ho ale přinutí zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k nezdaru, a Baby se ocitá v ohrožení nejen jeho svobody, ale i lásky a života.

Film má zajímavé obsazení a kromě zmíněného Kevina Spaceyho zde hraje i Jamie Foxx. Za scénářem i režií stojí Edgar Wright, který vycouval z režie marvelovského Ant-Mana kvůli neshodám se studiem. A možná je to dobře. Datum české premiéry je stanoveno na 27. července 2017 a my si film určitě nenecháme ujít. Podívejte se na trailer.

Táta je doma 2 s Melem Gibsonem na palubě

Daddy’s home nebo česky Táta je doma je komedie z roku 2015, které jste si možná ani nevšimli. Sára (Linda Cardellini) kdysi udělala chybu a vzala si zlobivého kluka Dustyho (Mark Wahlberg), který byl zábavný a sexy, jenže jako táta nefungoval. Proto ho později vyměnila za Brada (Will Ferrell), který je seriózní a zodpovědný až za hrob. Brad by se rozkrájel, aby ho děti braly jako tátu, ale nějak to nejde a je pro ně nudný. Po čase se zjeví Dusty a rozhodne se Brada převálcovat. Ten si uvědomí, že se slušností v tomhle nerovném boji nemůže obstát, a tak se do Dustyho pustí svými zbraněmi. Všechno se samozřejmě pořádně zamotá a vymkne kontrole. Pokud víte, jak dopadají komedie s Willem Farrellem, umíte představit, jak film vypadá. Je ale pravda, že se tu nějaké ty momenty k zasmání najdou.

Teď je tu druhý díl a na scénu vstupují otcové obou hlavních hrdinů. Sekáč Mel Gibson je tu roli otce Dustyho a jeho nástup v traileru stylově doprovází Thunderstruck od AC/DC. Naproti tomu usazeného taťku spořádaného Brada hraje John Lithgow. Film bude evidentně nadále rozvíjet kontrast mezi dvěma druhy výchovy a z toho vzniklé vtipné situace, tentokrát ale navíc nastupují dědové. V našich kinech bude snímek 7. prosince 2017.

Uncharted: další film podle her?

Pokud hrajete na PC, PS nebo X-Boxu, určitě znáte čtyřdílnou herní sérii Uncharted. Hlavním hrdinou je dobrodruh Nathan Drake a jedná se o akční adventuru z pohledu třetí osoby. Nejbližší srovnání nabízí Tomb Raider. Adaptace hry se chystá už několik let a projekt se zatím ne a ne rozjet. Studio Sony nyní svěřilo film do rukou režiséra Shawna Lewiho a s tím přišlo několik nových informací. Chystaný snímek má být prequel o tom, jak se mladý Nate setká se svým budoucím parťákem Sullym. Ve hře se tak stalo ve vzpomínce v Uncharted 3 a Nathanovi tam bylo pouhých 14 let. Ve filmu by měl být Nate starší, kolem dvaceti let, a do role byl vybrán Tom Holland. Ano, to je ten týpek, který za týden dorazí do kin ve Spider-Man: Homecoming. Evidentně si tak tvůrci nechávají prostor pro případná pokračování a první film chtějí posadit co nejdříve na začátek. Možná fajn krok pro budoucí výdělky z pokladen kin, fanoušky Uncharted ale pěkně pobouřil a dávají najevo svoje znepokojení. Místo klasického lovce pokladů vznikne film o tom, jak se z mladého kluka teprve stává onen dobrodruh.

Co na to říct, i když se studia snaží udělat film podle nich co nejlepší (nebo alespoň dobrý), na prvním místě je zkrátka kalkulačka. Uvidíme, jestli se jim tady tenhle postup vyplatí, protože filmy podle her většinou nedopadají dobře.

Taky vás oslovil Baby Driver? Nebo jste spíš na odlehčené komedie?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: akční komedie Zabiják & bodyguard, Mimoni v Já, padouch 3 a nový Hellboy na obzoru

Hugh Jackman jako Wolverine skončil. Co bude s dalšími X-Meny?