Filmové novinky na prosinec: Jumanji: Další level, Špindl 2 nebo Pat a Mat: Kutilské trampoty. Kterou komedii si zvolíte?

Na konec roku budou mít premiéry samá pokračování. Hned na začátku prosince se představí bláznivé Jumaji: Další level, česká zimní komedie Špindl 2 nebo animovaní kutilové Pat a Mat. To vše už od 5. 12. v našich kinech. Na co vyrazíte?

Filmové novinky na prosinec: Jumanji: Další level, Špindl 2 a Pat a Mat

Vítejte v džungli! A horách, pouštích a tak

Jumanji: Další level navazuje na divácky úspěšný snímek Jumanji: Vítejte v džungli! z roku 2017. První reakce na film jsou pozitivní a podle všeho to bude jedna velká jízda. V tomhle směru Jumanji nevybočuje ze svých kolejí a vrátí se i všichni herci: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black a Karen Gillian. Do těchto postav z tajemné videohry se ale tentokrát převtělí někdo jiný, což umožňuje dát stejným hrdinům jiné povahy. Zběsilá akce, digitální exotické lokace i humor předchozího filmu tak dostává rozšíření, na které diváci do kina zajdou rádi. Pokud se vám líbila jednička, určitě budete nadšení.

Původní Jumanji (1995) s Robinem Williamsem se stalo kultovním filmem, což tento nový generační remake určitě nečeká. Jedná se o popcornovou zábavu, která je velkolepá, hlučná a kompletně digitální. Magické kouzlo klasiky je pryč, ale o to se ani nikdo nesnaží. Přes tuto kritiku jsou ale herci sympaťáci a některé hlášky cool, takže Jumaji: Další level (The Next Level) ocení i ti, kteří se na modernizované klenoty jejich dětství koukají zamračeně. Po úspěchu Vítejte v džungli! je v plánu celá trilogie.

Pobavit se ve Špindlu?

No ano, tuzemská komedie Špindl se dočkala pokračování. Myslíme si, že o něj nikdo nestál, ale stejně vzniklo. První Špindl (2017) představil dokonalé filmové dno, takže se neodvažujeme zamýšlet, jak na tom bude Špindl 2, který slibuje stejný druh zábavy. Nebudeme si ale nic nalhávat, český film máme v Čechách prostě rádi, takže si nějakou tu cílovku najde. Jsou mezi námi také diváci, kteří prostě rádi zajdou do kina na naše české herce. A zápletka? Sestry Eliška, Katka a Magda vyráží do Špindlerova Mlýna na dámskou jízdu. Chtějí si odpočinout, zažít nějakou zábavu a možná i flirt. Koho během týdne na horách potkají a na kterou z nich čeká milostné vzplanutí?

Ve filmu hrají Hana Vágnerová, Kateřina Hrachovcová, Anna Čtvrtníčková nebo Jitka Sedláčková. Dále také sympaťák Radim Fiala, Filip Blažek nebo Milan Peroutka. Jak už to tak v „české komedii“ bývá, je tu celá tlačenice bavičů a „herců“ pro krátké štěky: Jakub Kohák, Alice Bendová, Jaromír Nosek, tydýt Lukáš Pavlásek, „vekslák“ Roman Skamene a jeden záběr má i Karlos Vémola. Jo a Andrea Verešová. Prostě takové safari českých celebrit.

Dva nesmrtelní kutilové se vrací

Stejně jako minulý rok, i letos v prosinci vstupuje do kin další animovaný film s postavičkami, které zná v Čechách snad každý. Pat a Mat: Kutilské trampoty přináší další sérii příběhů, ve kterých se budou oba hrdinové potýkat se vším, co najdete kolem domácnosti. Přestavby, montování, opravy, zahradní práce, vaření i úklid, Pat a Mat mají vždy nějaký nápad nebo řešení, jak si poradit. Většinou to sice napoprvé nevyjde a někdy z toho je i katastrofa, ale animovaní kutilové se nikdy nevzdávají a s chutí se vrhají do dalších výzev. Tentokrát si budou stavět na zahradě vlastní automyčku, vymýšlet vylepšovák pro vaření palačinek na pánvi, chystat past na zloděje jablek a spoustu dalšího. Patálie Pata a Mata kromě dětí ocení i dospělí, takže se nemusíte bát, že se budete v kině u němého filmu nudit.

Nejočekávanější film letošní zimy pak samozřejmě dorazí později, kdy budou mít premiéru nové Star Wars. Na co do té doby zajdete do kina?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Le Mans ’66: Matt Damon a Christian Bale staví Ford GT40, který má porazit Ferrari. Tenhle film tlačí pedál k podlaze

Továrna na sny jako iluze. Starý Hollywood byl pro dětské hvězdy jeden nekonečný teror