Fanoušci zaplnili Staroměstské náměstí

Hokejoví fanoušci zcela zaplnili prostor na pražském Staroměstském náměstí, kde na velkoplošné obrazovce sledovali finále mistrovství světa mezi Českem a Švýcarskem. Podle odhadů pořadatelů první třetinu vidělo 15 000 lidí. Po napínavém utkání Češi zvítězili 2:0 a získali titul mistrů světa. Záchranáři během večera ošetřili šest návštěvníků, kteří v davu zkolabovali. Lidé skandovali a slavili vítězství domácího týmu.

Náměstí

Atmosféra na náměstí

Náměstí
Zaplněný Staromák fanouškama

Atmosféra na Staroměstském náměstí je bouřlivá. Fanoušci křičí, troubí na vuvuzely a používají řehtačky. Před začátkem zápasu někdo z davu vypustil k nebi zlaté balónky. Převládají mladí lidé, ale nechybí ani malé děti s rodiči. Pořadatelé rozdávají vodu z připravených cisteren. Strážníci pomáhají lidem, kteří zkolabovali, a vynášejí je z davu.

Organizace a opatření

Praha omezila dopravu v centru kolem centra. Auta nemohou vjíždět do Celetné, Pařížské, Dlouhé ani Železné ulice. Policie uzavřela přeplněnou Týnskou uličku. Hlavní město posílilo provoz tramvají a prodloužilo provoz metra o hodinu. Na místě jsou připraveni policisté, strážníci, záchranáři i hasiči. Policisté se samopaly monitorují situaci.

Plné Staroměstské náměstí

Přípravy na možné vítězství

Mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman uvedl, že město jedná s organizátory turnaje o možnosti pondělního přivítání týmu trenéra Radima Rulíka na Staromák. Česká reprezentace porazila v semifinále Švédy 7:3. Švýcaři se do finále dostali po vítězství nad Kanadou. Švédsko v zápase o třetí místo porazilo Kanadu 4:2.

Staroměstské náměstí se tak stalo centrem hokejových fanoušků a místem, kde se očekává velký úspěch českého týmu.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Češi po 14 letech znovu mistry světa