Češi po 14 letech znovu mistry světa

Čeští hokejisté se po 14 letech stali mistry světa, když ve finále porazili Švýcarsko 2:0. Dramatický zápas rozhodl gól Davida Pastrňáka v 50. minutě, vítězství pojistil do prázdné brány David Kämpf. Český tým tak ukončil dlouhé čekání na zlato.

Mistry světa

První třetina bez branek

Češi vstoupili do finálového zápasu aktivněji a vytvářeli si šance. V 10. minutě měl velkou příležitost Palát, ale neuspěl. Na druhé straně zahrozil Hischier, kterého však vychytal jistý Lukáš Dostál. Švýcaři se soustředili na obranu a čekali na brejky, přičemž Bertschy v 17. minutě trefil tyč.

Druhá třetina: obrany dominovaly

Ve druhé třetině se oba týmy dostaly k přesilovým hrám, ale brankáři Genoni a Dostál dominovali. Český kapitán Červenka a Kubalík se pokoušeli skórovat, ale Genoni byl neprůstřelný. Švýcaři měli také své šance, ale česká obrana v čele s Dostálem byla pevná.

Rozhodující gól Davida Pastrňáka

V 50. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Češi vyhráli buly, puk se dostal na modrou čáru ke Kundrátkovi, který nahrál Pastrňákovi. Ten se uvolnil a z levého kruhu překonal Genoniho. Česká hala explodovala nadšením, Pastrňák na kolenou slavil se svými spoluhráči.

Deset minut boje

Posledních deset minut zápasu bylo plných napětí. Švýcaři se snažili o vyrovnání, hráli power play, ale český tým bojoval, skákal do střel a bránil se zuby nehty. Nakonec Kämpf střelou do prázdné brány potvrdil vítězství a Češi se mohli radovat z titulu mistrů světa.

Češi po 14 letech znovu mistry světa

Češi se tak posedmé v samostatné éře stali mistry světa. Turnaj, který sami hostili, završili pohádkovým příběhem se zlatou tečkou a stali se tak mistry světa.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Čeští hokejisté rozdrtili Švédy a postupují do finále mistrovství světa