Čeští hokejisté rozdrtili Švédy a postupují do finále mistrovství světa

Čeští hokejisté se po 14 letech opět probojovali do finále mistrovství světa. V semifinálovém utkání proti Švédsku předvedli skvělý výkon a zvítězili 7:3. Významně se na výsledku podílela druhá řada vedená Martinem Nečasem a střelcem dvou gólů Dominikem Kubalíkem.

HOKEJ

První třetina

Semifinálové utkání začalo velmi dynamicky. Během první třetiny padly čtyři góly, přičemž Češi museli dvakrát dotahovat jednogólový náskok Švédů. Martin Nečas byl klíčovou postavou českého týmu, když dorážel na brankovišti a asistoval u druhé branky Davida Kämpfa.

Druhá třetina

V druhé třetině Čeští hokejisté získali klíčový náskok dvěma rychlými góly během 27. minuty. Ondřej Kaše využil chyby švédské obrany a poslal český tým do vedení. Poté se po vhazování prosadil Nečas nechytatelnou střelou. Kubalík následně zvýšil na 5:2. Švédové sice snížili při přesilovce, ale to bylo z jejich strany vše.

Třetí třetina

V třetí třetině Češi navzdory očekávanému tlaku Švédů přidali další dvě branky. Ondřej Kaše zachytil přihrávku Švédů a vyslal do útoku Lukáše Sedláka, který elegantním blafákem překonal švédského brankáře. Sedlák se prosadil i podruhé a uzavřel skóre na 7:3. Švédům se již nepodařilo výsledek zkorigovat.

Výkon brankáře a podpora fanoušků

Češi se mohli spolehnout na brankáře Lukáše Dostála, který předvedl několik skvělých zákroků. Významnou roli hrála i podpora fanoušků v pražské O2 areně.

Hokejisté
Fanoušci českého hokejového týmu slaví během zápasu v pražské O2 areně.

Čeští hokejisté: Kdo bude jejich soupeř?

Český tým se ve finále utká s vítězem druhého semifinálového zápasu mezi Kanadou a Švýcarskem. Finálové utkání slibuje napínavý souboj a čeští hokejisté se budou snažit získat zlaté medaile po dlouhých 14 letech.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

MS v hokeji 2024: Kdy hrají Češi a kompletní program turnaje