Expendables 4: Stallone přitvrdí

Další díl Postradatelných bude zase s gejzíry krve a bez mladých floutků, kteří stejně nikoho nezajímají. Sly se zřejmě poučil z chyb neúspěšné trojky.

Expendables 4 - Stallone přitvrdí

Vyměknout byla chyba

Když se chystali Expendables 3 do kin, hodně se mlžilo ohledně ratingu filmu. Nakonec byl ke zklamání fanoušků snížen na PG-13, tedy mládeži přístupný. U nás to znamená od 12ti let v doprovodu rodičů. Přestože máte pocit, že se na to v Čechách moc nehraje, ve světě to znamená rozdíl výdělku filmu v milionech. To je důvod, proč studia tlačí na filmaře, aby jsme ve snímku neviděli ani kapičku krve a dalo se vydojit co nejvíc. První i druhý díl Postradatelných měl rating R (Restricted), takže se mohlo podřezávat krky přímo v záběru a fuckovat ostošest. Sylvester Stallone se nechal slyšet, že snaha otevřít trojku širší veřejnosti byla chyba. Mladší diváky na Expendables do kin stejně nelákáte a fanoušci očekávají násilí a krev. Proto se prý nic podobného opakovat  nebude.

Může za neúspěch pirátsví?

Expendables 3 si nevedli zrovna dobře. Při rozpočtu 90 milionů dolarů film světově utržil při promítání 210 milionů. Což je sakra málo, protože aby titul vydělal, musí v kinech vydělat 2,5 násobek svého rozpočtu. První díl s rozpočtem 100 milionů vydělal 305 mega a druhý díl za 80 milionů vykřesal 290 mega. Oba jsou tedy v zelených číslech, na rozdíl od trojky. Dlouho se remcalo o tom, že za to může fakt, že se film objevil na internetu měsíc před premiérou téměř ve finální podobě. Během 24 hodin bylo zaznamenáno 190 000 stažení, což je brutální číslo. To dokáže opravdu nasrat a na konečných tržbách se to jistě promítlo. Důvody, proč film neudělal radost a těšil se menší návštěvnosti ale není jen stahování přes torrenty.

Postradatelní a zbyteční

V Expendables 3 byl největší chybou ‚přecpaný‘ casting a odsunutí hlavních postav na vedlejší kolej a nahrazení ‚mladým‘ týmem. Ronda Rousey je možná světová šampionka MMA, ale do filmu zkrátka nepatří. O Kellana Lutze z Twilight nikdo nestojí a o dalších dvou ‚mlaďoších‘ jste ani neslyšeli. Výsledkem je záplava charakterů, které diváka vůbec nezajímají, a v ději je vám vlastně jedno, co s nimi bude nebo jestli zemřou. Akorát berou čas osvědčeným borcům, a proto měl například Jason Statham ve trojce jen jednu ‚kurýrovskou‘ scénu a Doplha Lundgrena jsme viděli jen pár minut. Stejně tak Mel Gibson zahrál padoucha na jedničku, ale dostal zoufale málo prostoru. Mladší herci byli zkrátka naprosto zbyteční.

My v redakci máme jasno. Stallone jako vůdce týmu, parťák Statham, šílenec Lundgren a dvojice Crews a CoutureWesleyho Snipese pustili za krácení daní, ale v týmu už jeden černoch je a hláškující Terry Crews se tam hodí víc, takže vyhodit. Stejně tak jako Jet Li a jeho minutové cameo (štěk) je na nic. Harrison Ford byl lepší než Bruce Willis a Antonio Banderas se už neobjeví. A přestaňte už nám ukazovat Arnolda po minutách a přidejte ho do týmu!

Autor: Edurad Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Arnold se vrátí! Terminator: Genisys už v červnu 2015!

Chuck Norris. Fenomén, co pobláznil svět. Jak to vzniklo?