Expedice Apalucha: Jak vrátit stejný počet dětí s jakým odjíždíte? Hlídejte jako profesionál

Nemusíte být ani velký fanoušek svého otcovství a přesto se vám to párkrát za život stane. Schytáte hlídání. Doma to ještě jde, ale odvážnější z vás, vezmou děti do terénu a po víkendu mají v zásobě historek. Hlídat děti je easy, ale musí se vědět jak na to.

děti v přírodě

Naiva

Naiva, když sezná, že bude o víkendu na chalupě s dětmi sám, řekne něco jako:  „…přece nepojedem sami, že jo kluci, takže partička a vemte děti, ty se zabaví spolu a my budeme mít klid.“ Muhehe. Sotva vyžene děti od wifi („Běžte na vzuch, víte, co říkala máma!“), žasne, jak se děti zabaví spolu: buď zapálí chalupu nebo někam utečou. Naivovi se pak nechce běhat ve dvě ráno po lese a hledat nějaké děti, byť by byly jeho vlastní. Ale patří mu to, liberálovi.

Poučený

Hlídal starší dítě celé čtyři dny, kdy byla manželka v porodnici s druhým. Takže ví, že potřebuje karty, člověče, všechny možné pálky a míčky co se jen dají sehnat a důsledně dětem zakáže opouštět přilehlý pozemek. Obvykle pronese větu: „A jestli se někam ztratíte, dostanete na zadek.“ Pro jistotu natáhne kolem zahrady elektrický ohradník. Později stejně podlehne a dovolí hru na schovávanou i za ohradníkem, což vede k tomu, že po setmění hystericky obíhá lesní skrýše v okruhu pěti kilometrů, aby sehnal nejúspěšnější hráče.

Level expert

Víckrát už v životě hlídal víc než dvě děti. Ví, že těžko dá na zadek aktuálně ztracenému dítěti, a že nejlepší strategie je vymezit hřiště a dozorovat pohodlně ze základny. K tomu používá vychytávku – GPS hodinky. Hodinek je na trhu dost, přesný lokátor a velkou výdrž baterie (to je slabé místo všech podobných hraček) mají Gator od Cleverstore.cz.

Gatorky dá dítěti na ruku (každému dítěti) a v aplikaci, kterou si stáhne, ty hodinky v mapě vidí. Do apky přihlásí libovolný počet hodinek. A přes hodinky se dá telefonovat. Chápete? Dálkové ovládání dětí. Expert sedí na chalupě u stolu a v mobilu vidí, kde všechny děti jsou. Online. Ukládá se historie pohybu, takže i to, kde byly.

Expert ale nechce 24/7 koukat na displej, nastaví tedy v mapě aplikace safe zonu a když dítě tento prostor opustí, aplikace ho upozorní. Děti se samozřejmě mohou přes hodinky dorozumívat i mezi sebou. Lepší než přes mobil, ten by ztratily.

Hodinky mají SOS tlačítko, které stačí 3 vteřiny podržet a začnou samy vytáčet nastavené číslo, dokud se nedovolají.

Další parametry a funkce hodinek Gator

  • V hodinkách musí být SIM karta s datovým tarifem, stačí 30 až 100 MB dat.
  • Hodinky Gator jsou k mání ve třech verzích. Model Gator 2 využívá k lokalizaci síť GPS a GSM, ale také AGPS a WIFI. Výdrž baterie je 30 až 50 hodin.
  • Dítě hodinky nevypne, pokud to v aplikaci nepovolíte.
  • Počet čísel, na která je možné z hodinek volat a která se dovolají na hodinky je omezen a musí se v aplikaci nastavit. Jde o bezpečnostní pojistku, aby dítě neobtěžoval kdokoli. Hodinky Gator 3 mají indikátor sundání z ruky.
  • Odolnost proti vniknutí prachu a vody je IP 54.
  • Modely hodinek Gator se od sebe mírně liší, tabulku srovnání najdete zde.

Věřte, že si GPS hodinkami ušetříte dost starostí. Jsou ideální pro děti od 4 do 12 let. Ne. Vlastně jsou ideální hlavně pro rodiče. Expedice Apalucha může začít.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hodinky s jablkem? Musíte mít!

Hodinky ve filmu. Které zdobily zápěstí slavných?